שאלה לדיון...

A G C T

New member
שאלה לדיון...

קודם אהלן לכולם..ומצטער שלא הייתי פבורום הרבה זמן...חופש..בילויים ועבודות ושיעורים חחחח... אממ מקוה שעבר על כולם חופש סבבה כמו שלי.... היה משהו בנזונה... ועכשיו לדיון שאני מעוניין להעלות... עוד חודשיים [לא כולל מחנה הקיץ] נגמרת שנת ההדרכה....ואני כמד"צ עדיין מתלבט וחושב על ההמשך שלי במסגרת הזו... מה דעתכם על שנת הדרכה שניה? מה דעתכם על יציאה לקורס מד"מים ללא הדרכה...כלומר כ"פעיל" במהלך השנה..צוות שעושה פעילויות שיא כזה?... אני לא יודע איך אצל כולכם...אצלי למשל זה יישוב עם המון ילדים [מדובר על 40 ילד בשכבה...פלוס מינוס...] עכשיו אנחנו צוות הדרכה יחסית גדול ומגובש, אבל בשנה הבאה זה ישתנה כיצטרכו להצטרף גם המד"צים, אני חושב שזה חשוב מאוד וחיוני והכרחי להמשכיות של הצוות הדרכה, בפני המד"ב שלנו תעמוד דילמה עוד מעט כמה להוציא למד"מים וכמה למד"צים...מה היא דעתכם? להשקיע במד"מים שעברו נסיון, במד"צים צעירים שזקוקים לו? לבסס כל שנה צוות הדרכה רק על מד"צים? לצור המשכיות של מד"מים? בעיקרון אצלי המצב הוא כזה שאנחנו הרבה רוצים לצאת למד"מים...ועם זהגם יש כאלו הרוצים לצאת למד"צים... איך אתם הייתם מחלקים את כמויות היוצאים והעדיפות? איך הייתם משלבים בכל זאת כמות גדולה? [או שלא?] כרמל...

בעיות של עשירים..

מעניין אם מישהו ירצה לצאת למדמים חוץ ממני במושב. ואם חוץ מטרומפ אחד מישהו ירצה לצאת למדצים.. איכ. חרא של מושב.

evya06

New member
כמו אצלנו...

רק שאצלנו יהיה גם מש"צ ואולי שני טרומ"פים וכמובן שאני... ולנמש זה גם שאלה של תקציב וכמה המושב ממן את הקורסים השונים ולדעתי יותר כדי לתת למד"צים לצאת לקורס ולהדריך כי זאת חוייה מופלאה שאתה כבר עברתה והם עוד לא אז תן להם ואתה תמיד יכול להמשיך בתור פעיל (יש כאלה שאומרים שזה יותר כיף)...

spraizler

New member
שאלה טובה

תמיד עדיף שאנשים ישארו בתנועה כפעילים במקום לצאת סופית, וכל שנת הדרכה מבחינתי היא מעולה והקורסים גם. מבחינת הצוות הדרכה.. חייבים צעירים אבל חייבים גם כאלה מנוסים. אני מאמין שצריך להיות יחס של בערך 50 אחוז מדצים, 25 מדמים, 25 משצים או משהו בסגנון. חוץ מזה, לא כל המדריכים אחרי שנת הדרכה רוצים וגם לא מעט פעמים הם לא מתאימים כמדריכים ואז הרשימה מצטמצמת ויותר קל להחליט.

A G C T

New member
אני בא מנקודה.

ברורה שאני כבר יודע שלפחות חצי מהמד"צים באלון הגליל אם לא יותר רוצים להמשיך. ואני לא מאמין שיהיו מש"צים בשנת ההדרכה הבאה באלון הגליל. יש השנה 3 מד"מים והם לא עושים רושם של לצאת למש"צים....

A G C T

New member
לדעתך זה קשור?

מד"מים הרי לא יחליפו את המש"צים....

spraizler

New member
לא נכון

אין קשר בין כמות הצוות לאיכותו. הצוות שלנו שהיה 4 איש היה מעולה ועכשיו שיש 15 הדברים הרבה יותר קשים בלא מעט מובנים. זה תלוי בסוג האנשים ולא רק בכמות. חלק מהדברים טובים יותר וחלק פחות. ובטח שזה קשור. הדרכה זה נסיון. ככל שיש יותר נסיון דברים יצאו יותר טוב, יתארגנו יותר טוב וכדומה.

ברור שאם יש יותר אנשים בצוות זה לא הופך אותו

ליותר איכותי, פעיל, טוב אומשזהלאיהיה. אבל לעומת זאת, כמה שיש יותר אנשים, הדברים מתחלקים בין יותר אנשים, לכל קבוצה אפשר לשים שני מדריכים, ולא אחד, מה שהופך את הדברים להרבההה יותר קלים. ובכלל, כל הרעיון בהדרכה בין היתר, הוא גם עבודת צוות.. וברגע שאין לך צוות ואתה מדריך לבד, כל העיניין הזה הולך. בקיצור, יותר אנשים בצוות לא יכול לגרוע לדעתי.

spraizler

New member
לא בהכרח

יש אנשים שפשוט מסתדרים יותר טוב בלהדריך לבד. (אני למשל) אני אוהב יותר להדריך לבד מאשר בזוג. וכל העניין של עבודת הצוות היא לא קשורה להדרכה עצמה, אבל כן בכל מני מפעלים שעושים או ימי שיא שכולם ביחד. בקיצור צוות גדול זה לא פונקציה להצלחה, זה מורכב יותר מזה.

FlootzicK

New member
חתיכת שאלה דפקת...

האמת.. על זה אי אפשר לענות בכללי... לדעתי לפחות. נתחיל מזה שלכל מושב יש את הצרכים שלו... אני לא יודע איך זה במושב שלך אבל יש הבדל בין תפקיד של מד''צ לתפקיד של מד''מ לתפקיד של מש''צ וכל תפקיד משמש למשהו אחר.. אם במושב שלך אין בעיות יוצאות דופן שלא צריכות להיות אז כדי להשקיע לדעתי בצוות ההדרכה המבוגר יותר שיש לו ניסיון אבל כמובן שלא לשכוח את המדצים שהם הצוות הדרכה החדש.. בכללי לפני הראות שלי יש תמיד להשקיע יותר במדצים כי זו שנה ראשונה ולא תמיד יודעים מה לעשות ולעזור להם להתפתח... אני במקום המד''ב שלך הייתי יושב עם כל צוות ההדרכה וגם הטרומפים ועושה חושבים איתם מה צריך לעשות... לשאול מי מסכים להיות פעיל שנה הבאה בלי לצאת לקורס הדרכה ועדיין להדריך... יושב עם כל אחד בנפרד ובודק האם הוא מתאים מבין כולם לצאת לקורס ובסוף נשאר עם קבוצה מסויימת של ילדים מכל השכבות שיוצאים לקורסי הדרכה... (מחליט כמה יוצאים למדצים,מדמים ומשצים ומוציא רק את מי שהכי מתאים לו...)

יבח

New member
חחחחחחח

הלוואי שהבעיה שלנו הייתה עודף ולא חוסר...

fate spinner

New member
לדעתי

לדעתי כשזאת הבעיה (ובכפר החורש זאת אף פעם לא הבעיה) צריך לראות גם כמה קבוצות מודרכות יש ומי יכול להדריך אותם. אני חושב שעדיף שמד"מים ידריכו את השכה הבוגרת (ז-ח-ט) כי אלה שכבות שכשיש ניסיון אפשר להגיע איתן ליותר וגם להדריך את השכבות הנמוכות זה די שוחק. ומד"צים עדיף שידריכו את הכיתות הנמוכות בהתחלה, הטעויות שם פחות פאטאליות בד"כ וגם הם פחות אכזריים בד"כ. אני חושב שכשבוחרים צוות חשוב גם לראות מי בא להדריך כי להדריך זה מגניב ומי בא להדריך בגלל שהוא מאמין בה שהוא מדריך. עוד שיקול שכדאי להסתכל עליהם זה מי מהדריכים ימשיך לשנים הבאות. אפשר גם וכדאי להשאיר חלק מהצוות בתור מד"חים מדח"מים פעילים ומד"תים

למעלה