שאלה לדיון

Ofra m

New member
שאלה לדיון

מה עושים כאשר יש מישהי\ו שאנחנו לא מסמפטים בעבודה ? איך אנחנו צריכים להתנהג אליו - יש כאן קונפליקט - אם נתייחס אליו יפה - אנחנו מרגישים שאנחנו משחקים תפקיד ומרמים את עצמנו - אם נתייחס אליו לא יפה - מבחינתי לא יפה זה גם להתעלם ממנו - אז נגרום לסביבה מתוחה בעבודה - אולי לברוגז וזה כשלעצמו יכול לגרום לנו לאי שקט?

mayy6

New member
תשובה אפשרית

אי אפשר פשוט לקחת את אותו אדם כעוד בן אדם שעובד? אפשר להפריד בין פרקטיות עם בן אדם לצורך עבודה איתו לבין לפתח רגשות אליו או קשר איתו. ואם המצב כ"כ נואש אפשר להיות אדישים. בקיצור ולעניין לקחת אותו רק כעוד אחד שצריך לעבוד איתו ולא יותר.

אני מאמינה שלחייך לאדם../images/Emo13.gif

שאינני "אוהבת במיוחד", ולהיות נחמדה, אדיבה וקורקטית, זה ממש לא לרמות את עצמי. חייבת להיות אווירה נחמדה במקום עבודה, וכל אחד חייב לתרום את חלקו. אינני חייבת להיות חברה, לשתף בחוויות, להתקרב לאותו אדם, או כל דבר נוסף. ולמי שאני כן רוצה להתקרב, להתחבר , אעשה זאת. מקום עבודה חייב להיות מקום שקמים והולכים אליו בהרגשה טובה. וזו דעתי
יום טוב ובקר טוב

Darek engel

New member
בוקר נפלא .

קודם כל בשבילי ולא בשביל אף אחד אני צריך לבדוק למה בכלל אני לא מסמפט את אותו אדם . לבדוק את הסיבה אם זאת החיצוניות שלו או משהו בהתנהגות של אותו אדם . יש כמה דברים שאני אישית הולך איתם והם בעצם דרך החיים שלי . אני לא שופט אף אדם ולא משנה מי הוא ומה הוא או היא . אני לא חייב להיות חבר של כולם אבל אני כן יחייך אגיד שלום בוקר טוב ואפילו יתעניין בשלום אותו אדם שאני לא מסמפט דווקא עם אותו אדם אני יתן יותר . אני מאמין שאם אני לא מסמפט מישהו זה לא סתם תמיד יש משהו שמפריע לי הקיים אצלי באישיות משהו שאולי אני אוהב כל כך . בסופו של דבר התנהגות לא נובעת סתם לכל דבר יש סיבה . שיהיה לכולנו יום מלא אהבה לעצמנו ולאחרים .

יפה דיברת, ועוד טיפ ../images/Emo218.gif

שמתי לב שכשאנחנו לא מסמפטים מישהו (במיוחד לפני שמכירים אותו) הוא בסה"כ מזכיר לנו מישהו אחר בחיים שלנו שכלפיו אנו באמת מרגישים רגשות קשים. אז מי זה אותו אדם?

מקסימים אתם../images/Emo70.gif../images/Emo24.gif

גמני חושבת שכל אחד שאנו פוגשים בחיים, ויכול להיות האדם בסופר או אותו אחד בעבודה.... כל אלה משקפים לנו משהו מתוך עצמנו. חלק "מלמדים" אותנו מה אנו רוצים להיות ולאמץ, וחלק אחר מלמד מה אנו לא רוצים להיות. שום מפגש הוא לא ממש "מקרי".
אחלה ערב לנו

ZAHAV2006

New member
ואם זה הפוך?

ויש מישהו שלא מסמפט אותך?אז איך מתנהגים איתו? וזאת בכוונה שתהיה גם אוירה טובה בעבודה,ושיהיה לך כייף או לפחות סביר לבוא למקום העבודה מבלי לסבול?

mayy6

New member
תגובה

הגיוני שתרגיש מאויים או רגשות נחיתות קלות אבל באמת שזה לא שווה את זה, זאת בעיה קצת יותר מורכבת וזה תלוי בסיטואציה, אני אומרת פשוט לפעול למטרת העבודה. ואם זה כ"כ מפריע גש אליו ודבר איתו על זה תשאל אותו מה הבעיה, שיסביר לך אחת ולתמיד, אם הוא בקושי מכיר אותך או בקושי דיברתם זאת הזדמנות טובה להראות לו מי אתה באמת ואם גם זה לא מקובל עליו פשוט תתעלם.... זאת דעתי...יש מלא עובדים במקום עבודה אחד מי הוא אותו אדם ששווה את הדאגות שלך כ"כ? כי זה לא שווה את זה

mayy6

New member
אההה

אההה תודה :))) שאלו עוד :D אני אוהבת לעזור ^^ או להביע דעה :) שתעזור....חחח

אפשרות מומלצת

היא להתייחס אליה טוב. מה הכוונה? לפי חז"ל, אחרי המעשים הולכים הלבבות. אם תעשי מעשים של אהבה כלפי מישהו בסוף גם תאהבי אותו או לפחות רמת החוסר סימפטיה כלפיו תרד. לא צריך להסתכל על זה כצביעות או כמשחק מלאכותי. כל שינוי הרגל הוא קשה ומלאכותי בתחילתו עד שהוא הופך בהדרגה לטבע שני.

רותי 111

New member
עופרה לדעתי לתרגל כן להתייחס

יפה. מהסיבה שאם אני אתייחס אליו יפה יכול להיות שאני אמצא את עצמי מחבב אותו ופתאום מכיר צדדים אחרים שלא הכרתי בו ברגע שאני מתייחס יפה אני פתוח לקבל הכל ברגע שאני מתרחק אני סוגר את עצמי מפני דברים שאני עלול לפספס.

מקום עבודה

זה- Not about being nice המקום נועד לעבודה ולעשיה ולא למערכות יחסים, כל אחד ותפקידו. עם זאת, ממש לא רע אם בסביבת העבודה שלנו יהיו אנשים שנעים לנו איתם, לכן תמיד כדאי להסתכל על הצד היפה של כל אחד, גם של כאלו שמעצבנים אותנו.. סך הכל אנחנו חיים שם ב"עבודה" לא מעט זמן מחיינו. יום טוב לך.

ZAHAV2006

New member
להתייחס יפה...

יש פה כמה אנשים שמדברים כאילו אני זו שלא נותנת הזדמנות ומתרחקת...אבל זה ממש ההיפך! הן אלו ששפטו ישר ולא נתנו צ'אנס להכיר אותי כמו שצריך,ועקצו בכל הזדמנות!אני דווקא זו שלמרות דיעותיי האישיות עליהן,הייתי חיובית וניסיתי להתקרב... אז בבקשה שימו לב...כי כתבתי את זה כל כך ברור בהתחלה... תודה ושיהיה המשך יום מקסים!

אכן

ואין זה משנה מי עושה פרצופים ומי שופט. את במקומך עשי את עבודתך ו... בליבך הרעיפי אהבה על השופטים, אט אט הם ימסו וימאסו בשיפוט. יום טוב לך.

למעלה