שאלה לדיון

אילנדיל

New member
שאלה לדיון

למה בעצם פאבים בארץ לא עובדים כמו בלונדון? (איך זה אגב בערים אחרות בעולם?) אני מתכוון לשיטת הקניה- באים הולכים לבר, קונים פיינט וחוזרים לשבת\לעמוד. אין מלצרים, אין רעש, אין הצקות. אתם חושבים שפאב שיעבוד בצורה כזאת בארץ, יצליח?

Naughtius

New member
האמת... שאלה טובה.

אני תומך :). הייתי שמח ללכת לפאב כזה, כמו באנגליה :).

marsala

New member
אז בוא לאנגליה...../images/Emo6.gif

ולשאלתך,האם זה יעבוד,לדעתי, לא. ניסו בעבר קונספטים שונים ומוזרים שחלקם אפילו הזכיר איכשהוא פאב אנגלי.כולם אגב כשלו.אל הפאב האנגלי,ואני לא מדבר כאן על פאב באיזור תיירותי כי זה עניין אחר לגמרי,באים כי רוצים משקה ושיחה נינוחה,על מזג האוויר (הרי לך סטריאוטיפ חביב...)על המלחמה בעירק,על פרשיית האהבים האחרונה של סו הספרית השכונתית,או מועד הלווייה של אשתו של צ'ארלי,המסכן נשאר עכשיו רק עם כלבו המזדקן וסיפורי המלחמה שלו... עכשיו תגיד לי,מה לזה ולהווי החיים הישראלים? לי סיפרו כשהייתי ילד שבאנגליה כל גבר ממוצע מסיים לעבוד בחמש בערב ועד עשר וחצי בלילה הוא בפאב מרוקן אל קרבו את שכר יומו...אז פלא שבישראל (נא לא להכליל את שלוש הערים הראשיות)אנשים כמעט ולא יוצאים לשתות? תרבות שתיה שכוללת דרינק נינוח,שיחה עצלה וקצת פינאטס עם חברים פעמיים שלוש בשבוע בפאב השכונתי לא קיימת בישראל בה ברוב המקרים צריכת אלכוהול ובאופן ציבורי משמעה כמעט בהכרח סצינה טרנדית . מעניין יהיה לשמוע מה חברים אחרים חושבים בנידון, מוש

סתם שאלה - לא קשורה

מאחר ואתה גר בלונדון, יצא לך לבקר בפסטיבל הבירה בתחילת אוגוסט? אני יודע שהיו שם מעל 700 סוגים שונים של בירות/סיידרים מכל העולם, רובם הגדול איילים מקומיים ומחבית, זה אמור להיות דבר מדהים, אני אישית מאד הצטערתי שלא יכולתי להיות שם (בגלל לימודים). אם כן, מה אתה יכול לספר על זה. אני הייתי 4 חודשים בלונדון, אני באמת לא מבין למה כל העניין של תרבות שתיה לא ממש עובדת כאן הרי הקיץ פה הוא חם ודי בלתי נסבל ככה שיש את התנאים, אני לא ממש מבין למה יציאה לפאב נחשבת לבילוי, כולה פאב, לא חסר על מה לדבר במדינה שלנו והכל נראה יותר טוב על כוס בירה טובה.

marsala

New member
יובל הי,אני לא חי בלונדון

אלא במנצ'סטר עיר הבירה האמיתית(אתה יכול לקרוא את זה איך שבא לך..) בפסטיבלי בירה אני לא מבקר קבוע למרות שאצלנו בצפון יש את פסטיבלי הבירה הגדולים והטובים בעולם.אבל בכל זאת יוצא לי להגיע אליהם והם אירועים מיוחדים ומעניינים. אני לא כל כך אוהב בירות ''דרומיות''כי בדרום אנגליה המים ''קשים'' מדי ליצירת בירה איכותית (אותה בעיה שיש בישראל). מוש

Naughtius

New member
ניוקאסל בראון אייל...

אני מאמין שטעמת :) אחת הבירות המבוקבקות שיותר נהניתי מהן :).

אני דווקא מאד אהבתי...

את ESB של FULLER'S והיא דרומית, מצד שני לא טעמתי הרבה צפוניות (ניוקאסל בראון, בלאק שיפ, הסטואוט של סמואל סמית'...)

אילנדיל

New member
אני מוכן לבוא ../images/Emo99.gif

יש משהו במה שאתה אומר, אבל עדיין אני לא מבין- למה שזה לא יעבוד? ישראלים לא אוהבים סתם לשבת במקום נחמד, מוזיקה שקטה, סתם לשבת עם חברים על כוס משקה? אז נכון, לא נדבר על מזג האוויר, או על צ'ארלי, או על בית המלוכה, אלא על הפיגוע האחרון או השד יודע מה, זה לא משנה. העיקרון הוא אותו עיקרון- פאב שקט, בירות טובות, מקומות לשבת, כל אחד קונה לו וחוזר לשבת עם החבורה שלו. למה שזה לא יעבוד ? לדעתי הבעיה נעוצה עמוק יותר מזה. אני לא זוכר איפה קראתי את זה (אולי אפילו פה בפורום מישהו אמר את זה פעם) אבל הישראלי (כן, אנחנו) מחפש קודם כל את המקום לשבת ורק אחר כך את הפיינט (במקרה הטוב- כלומר אם זה לא איזה רדבול). האנגלי מחפש את המשקה ורק אחר כך את מקום הישיבה. אני בטוח שאני לא הישראלי היחיד שהתפלא לראות חבורות של אנגלים עומדות (שוד ושבר, עומדות!) ושותות להן פיינט אחר פיינט בלי לנסות "לתפוס מקום" (מעניין שאפילו אין להם ביטוי כזה, to catch a place-דני קרמן). אגב אני מסכים שתרבות האלכוהול היא לא כמו באנגליה או מקומות אחרים בעולם, אבל עדיין אני מאמין שיש קהל מספיק גדול שאוהב את כוס המשקה שלו, אם זה גינס, בירה בלגית כלשהי, או וויסקי. בכל מקרה, זה ממש מטריד אותי העניין הזה, אז רק רציתי לחלוק

LaDjA

New member
יש לפחות מקום אחד כזה, בת"א.

קוראים לו "The Pub", וקראתי עליו לראשונה כאן בפורום. פאב מצויין שאכן עובד בהגשה עצמית. אין מלצריות, רק ברמניות חביבות. המוסיקה לא רועשת מדי. אפשר לנהל שיחה עם חברים, או סתם עם היושבים במקום. יש טורניר פול, שמתקיים ללא הפסקה במרכז הפאב, ובו שולט ביד רמה מנהל המקום, סקוט. המקום נמצא ברחוב הירדן, על פינת רחוב הירקון.

Naughtius

New member
וואי...ראיתי את המקום הזה מבחוץ...

הרבה פעמים ואף פעם לא נכנסתי אליו, הוא לא היה נראה לי "מזמין". איזה בירות יש מהחבית שם ?

LaDjA

New member
בירות מהחבית:

Bass Murphy's Stella Artois Kriek (אני לא בטוח איזו, אבל נראה לי ש-Belue) Goldstar ועוד, אני כבר לא ממש זוכר. כולן ב-21 ש"ח לפיינט (חוץ מהגולדסטר - 15) הם גם מגישים Black&Tan ממרפיס וסטלה.

amaretto

New member
מקום מעולה לאלו שבאמת אוהבים לשתות

ולא באים לפאב אופנתי רק בשביל הלוק. הבעיה היחידה היא שהמקום קטן והעשן גדול, בפעם הבאה אני אבוא עם מסיכת גז. :)

amaretto

New member
זו גם השיטה באוסטרליה.

בפאבים אמיתיים, הולכים לבר, מזמינים שתיה, לוקחים את השתיה למקום הישיבה, שותים. בפאבים מזוייםים (כאלו שגם מגישים אוכל), מזמינים בבר, מקבלים שלט עם מספר, יושבים, ומלצר מגיש לך את הזמנת (שיטת "קפה הילל"). הרבה יותר יעיל מלחכות למלצרים ולשלם להם טיפ. :)

marsala

New member
צ'ובקה יקירי

אם הייתי צריך עוד סיבה לכבד אותך כבחור נהדר, הנה,סיפקת לי עוד הזדמנות! גם אני תמיד אהבתי את אנלקה,בעיקר אחרי תצוגה מקסימה שאחריה יצאנו מהאצטדיון עם חיוך מאוזן לאוזן. המליונרים של אברמוביץ' חזרו לצ'לסי עשירים במזומנים עניים בנקודות... מוש

למעלה