שאלה לדיון

msncoil1

New member
שאלה לדיון

כל רוכב מקבל בממוצע בכל נסיעה על כבישי הארץ בין קופסת סיגריות אחת או יותר, כתוצאה מהזיהום ההולך וגדל וחוסר האכיפה של החוקים בנושא זה. בעיקר הפיח השחור שהוא למעשה חלקיקי חומרים מסרטנים ביותר. האם מישהו רוכב כאשר יש עליו אמצעי הגנה כלשהו? האם יש למישהו רעיון כיצד ניתן להיתגונן מפני הזיהום?

xfwind

New member
../images/Emo11.gifאתה נושם את זה בכל מקרה

ביפן רוכבים עם מסיכת נייר על האף.
הגוף עוטף את הזיהום שנצבר בריריות מערכת הנשימה ומייצרת לנו "מוחטות" מקסימות להריק בחזרה על העולם.

TomaC

New member
אבל בשביל להריק את זה בחזרה

צריך
חצי...... אחרת יהיו לך
ב-

Agent5

New member
טעות לגבי יפן

המסכות על הפנים זה הרבה יותר למנוע מעצמך לתת או לקבל זיהום ביולוגי (חולי) בניגוד לשגיאה שאנשים מבחוץ חושבים שזה מזיהום אויר של תעשיה או מכוניות. תחשוב על התרבות שם, אתה הרבה פעמים מצטופף עם הרבה אנשים ברכבות וכו' ומאוד לא נעים עם יש לך שיעול לפזר את זה במקום סגור לכולם. עניין של נימוסין.. הלוואי עלינו.
-דוד

M O R M

New member
שאלה קשה ובהחלט רלוונטית לאופנועים

האופנוענים בהחלט חשופים יותר מכל הנהגים לזיהום אויר. אין פרופורציות לדעתי בין הנזק שנגרם מעישון ישיר לזיהום האויר (עישון יותר מזיק.) . אולם לאילו שמעשנים וגם לאחרים ברור שתוסף הזיהום שכולל שמנים מסרטנים שרופים חלקית מיותר ומסוכן. ברוב המכוניות המודרניות כלול במערכת האורור מסנן טיהור אויר . רצוי אולי לחשוב על אפונים הכוללים סינון אויר- בעיקר לרוכבים בעיר.

נושא מאד בעייתי.

במיוחד אוטובוסים, משאיות או רכבים ישנים. פולטים עננים שחורים מאד לא סימפטיים. אני זוכר מהקורסים במכונאות שמבחינה כימית יש הרבה ראדיקלים חופשיים עלייה בסיכון לסרטן הריאה. ראיתי פעם כאן בארץ רוכב V-STROM שביצע טיפול אצלי, הוא רוכב עם מסיכה לבנה על האף והפה מתחת לקסדה. מנצל שרשור: למיותר לציין שהוא אמר לי שהעלות היתה בערך 30% מזו במוסך המורשה. והוא גם ישב איתי והסתכל בדיוק מה אני עושה? היה מאד מרוצה, וממשיך לטפל אצלי. 2. אגב, ראיתי גם מספר לא קטן של רוכבי אופניים עם כיסויים כאלה. אצלם זה אפילו בעייתי יותר כי במאמץ גופני הנשימות עמוקות ומהירות יותר והם חשופים יותר לזיהום. 3. זוהי בוודאי לא בעייה רק במדינתנו. צפיפות המכוניות גבוהה לא פחות במקומות נוספים בעולם.

למעלה