שאלה לדיון

kinspirit

New member
שאלה לדיון

כולנו אוהבים את סטארגייט בכל ליבנו, חושבים עליה רבות (במשך יותר שעות מאשר אנחנו אמורים, חולמים אותה בלילות ולא יכולים לעבור שבוע בלי לראות פרק אחד לפחות...אבל לא הכל מושלם. לפעמים לכולנו עוברות המחשבות בראש, על מה יכול היה להיות אחרת - דברים שהיינו מוותרים עליהם, דברים אשר היינו מוסיפים, דברים אשר היינו עושים אחרת. מהם הדברים אשר אתם הייתם משנים בסטארגייט?

שאלה בעייתית

למה בעייתית? כי אני חושב שאם נפר את האיזון שקיים כרגע, הסדרה תשתנה ואז אולי אני בעצם לא אוהב אותה יותר
בכל מקרה, דברים שתמיד חשבתי שכדאי לפתח זה עוד קצת דרמה מעולם אדוני מערכת: אני מאוד נהניתי לראות את הפוליטיקה הפנימית והיה נחמד אם היו מרחיבים קצת את היריעה (מצד שני, לא היינו יכולים לראות את ג'ק מנפנף בקלות איזה גואולד מתנשא, כי היינו יודעים שיש משהו מאחוריו). מה עוד? הייתי מפתח את היחסים עם הגזעים השונים שקיימים. גם זה כבר קיים ודי נמאס לראות את ג'ייקוב, אולי מישהו אחר לשם שינוי? אני אמשיך לחשוב..

הייתי מורידה כמה דברים

בעיקר את כל הפרקים שמתרחשים בכדוה"א כמו nightwalkers בגלל שזה מפחית מההרגשה של מד"ב, שזה בעצם סטארגייט. וגם הייתי מכניסה עוד כמה עולמות חדשים, לאו דווקא כמו שצפניה אמר של גזעים חדשים אלא עולמות חדשים. תשמעו, לכולם יש שער... מה פתאום כ-ו-ל-ם חיים בהרמוניה? מה, אנחנו האנשים היחידים שחשבו אי פעם על באמת להפעיל את השער ולעבור דרכו? זה מאוד הגיוני לפי דעתי, שאם יש שער בכל כך הרבה מקומות יכול להיות שתהיה מלחמה בין עולמות שונים שבהם חיים גזעים שונים או עולמות שונים שבהם חי אותו הגזע, אם למשל עבר גזע כלשהו לעולם אחר פחות מאוכלס כי היה להם צפוף בכוכב או משהו כזה ופתאום התפתחה יריבות איכשהו ושהצוות יקלע לתוך כל זה, זה נראה לי נחמד.

Hakarpad

New member
קיים וירד...

כאילו כמה פרקים כבר מתרחשים לחלוטין בכדור הארץ? כאילו פרקים שממש בכדור הארץ... (אם את לא מחשיבה פרקים כמו Enigma). בכל מקרה מלחמות בין גזעים קיימות.... כמו בעולם הבית של ג'ונס (בלי ספויילרים לכל מי שלא ראה את העונה ה7) או פרק נוסף בעונה השביעית שלא נזכיר את שמו... ויש את The Other Side... יש כל מיני פרקים מעין אלו. זוכרים את Forsaken? :)

kinspirit

New member
שני הסנטים שלי

אני בהחלט מסכימה בנקודה שהם צריכים לפתח את הרעיון שעוד גזעים עוברים דרך השער - זה באמת דבילי לחשוב שרק אנחנו "מפותחים" מספיק בשביל זה (עוד משהו לרשימת הדברים המעצבנים?!). האמת היא שהיה יכול להיות מגניב פרק שבו הם היו פוגשים צוות כמוהם שמטייל בעולמות השונים - אבל מכוכב לכת אחר. תארו לעצמכם צוות שמגיע דרך הסטארגייט ומודיע להם שהוא צוות חוקר כוכבים ממקום אחר... מה אני הייתי משנה? אני יודעת שאנשים רבים אוהבים את הכיוון החדש שהסדרה לקחה בכל הנוגע ליותר עלילות שמתרחשות בחלל עצמו (על ספינות חלל וכדומה), אבל אני ממש לא אוהבת את הכיוון הזה. בעיני, אחד הדברים שייחדו את סטארגייט ממסע בין כוכבים, זו העובדה שהעלילות של סטארגייט התרחשו על כוכבי לכת נטו, בכל שבוע לעבור לכוכב חדש, לחקור אותו ולגלות את האנשים שבו. משהו במקוריות ובגרעין של הסדרה הולך לאיבוד, לדעתי, כאשר מתחילים להתרכז יותר מדי במה שהולך בחלל. ועם כבר דיברנו על עולמות אחרים - אני מרגישה (מישהו הזכיר את זה אם אני לא טועה) שכמות העולמות והתרבויות החדשות ירדו בצורה דרסטית בעונות האחרונות. וזה חסר לי מאוד, המקוריות של גילוי מקום חדש ותרבות חדשה בכל פעם מחדש. אני משערת שלזה גם מתחבר איבוד תמימות מסויים של חברי הצוות... אני יודעת שדמויות מתפתחות עם הזמן, וזה מעולה, והן אפילו התפתחו בצורה מדהימה - אבל משהו מהתמימות שהייתה בהתחלה חסרה לי. זה כאילו עכשיו כולם רציניים כל כך ועסוקים במלחמות לחיים ולמוות בכל פרק - אין כבר פרקים שהם פשוט כיפיים כאלה. זה כאילו כל אחד הוא גלומי בתוך העניינים שלו. זהו, סיימתי, באמת!

subatoi

New member
הכל אחלה חוץ מהפסקה האחרונה

זה פשוט ככה. אחרי 7 שנים עם אותו אדם, גם אם הוא "רק" דמות בטלויזיה, הכל נראה אחרת. ברגע שמכירים את הדמות יותר טוב, ויודעים מה היא חושבת, או יודעים פחות או יותר למה לצפות ממנה, זה מוריד מהקסם של ההתחלה. אבל מה עדיף? לעצור אחרי שתיים-שלוש-ארבע עונות, כשהכל עוד תמים? נראה מישהו מסכים לזה!

combustblemoo

New member
סגירת עלילות פתוחות

סטארגייט היא הסדרה עם הכי הרבה קצוות עלילה פתוחים שאני מכיר. כמות הרעיונות שעוד מחכים למימוש רק משתי העונות הראשונות הוא פנומינאלי ממש, ופשוט חבל, כי חלק מהם מבריקים, ולא נראה לי שהיה עולה לכותבים יותר מדי זמן מסך לזרוק לצופים איזו עצם של סגירת מעגל. תמיד חשבתי שהסיבה לשמירת כ"כ הרבה קצוות פתוחים היא שבעתיד מתוכנן רצף פרקי סוף סידרה מדהים שיבוא ינצל את כל האלמנטים שנגעו בהם במהלך השנים. אבל אם הם לא עשו את זה בסוף העונה השישית (כשהמפיקים באמת לא ידעו אם יהיו עונות נוספות), כנראה שגם בסוף העונה ה-8 זה לא יבוא. אתם זוכרים כמה נהניתם כשחזרו לרעיון האנדרואידים ב-double jepordy? איך הגבתם כשראיתם את שם הפרק של 2001? איך לא יכולתם למחוק את החיוך במשך שבוע אחרי שהשתמשו בחור השחור ב-exodus? וכמה מצויין היה לראות את ההשלכות של הריסת thor's hammer ב-thor's chariot. שלא לדבר על כל הפעמים שאחרי 3-4 שנים פתאום רואים אנושי בטכנולוגיה שראינו לפני כ"כ הרבה זמן. אם רק היו עושים יותר סגירות עלילה ופתחות פתיחת קווים חדשים, הסדרה הייתה יכולה לעלות מה-9.5 המתסכל ל-10 שמגיע לה.

Hakarpad

New member
יהיה בעונה ה8...

לפחות חלק מההשלכות עליהם אתה מדבר... אני לא רוצה לזרוק פה באשכול הזה ספויילרים לעונה ה8... אבל ישנם הרבה עלילות שיושלמו, אולם גם יהיו הרבה פתיחות עלילה חדשות... (וטוב שכך! - זה חלק ממה שגורם לסטארגייט להיות מעניינת כל כך... נותן הרגשה שהמציאות מתקדמת בעולם הסטארגייט גם כשאנחנו לא מסתכלים :) )

subatoi

New member
תן כמה דוגמאות למה שאתה חושב

שמגיע לו המשך כזה. וחוצמזה, זה בלי סוף, כי תמיד יש עוד דברים שהיינו סקרנים לדעת בקשר לעלילה של פרק מסוים.

combustblemoo

New member
דוגמאות

אני מאוד בעד עלילות פתוחות, ואני מסכים שזה חלק ממה שהופך את סטארגייט לייחודית, הבעיה שלי היא עם השכיחות שבה זה קורה. כמה דוגמאות שהיו יכולות להיות כיפיות : שימוש במערכת המציאות המדומה מה-GAMEKEEPER (פרקי הולודק בסטארגייט? :) ) יש את הצייד ראשים מ-deadman swith שחבל לי מאוד שהם לא פגשו אותו שוב פעולה משותפת עם ה-RE-TU צריכה להיות מעניינת יש עולם אולטרא-טקי מאוכלס ע"י ישויות אנרגיה סבא של דניאל עדיין מדבר עם ענקים בפרמידה חבורה של ליברלים עדיין משחקים אותה רוחות אינדיאניות יש עולם שהם נתנו לחיידקים תבונתיים כלומר, הם פגשו עד עכשיו כ"כ הרבה תרבויות שהיו יכולות לעזור להם אם הם לא היו מפסיקים לדבר עליהן אחרי פרק אחד. בין המים התבונתיים לאנרגיה התבונתית לחיידקים התבונתיים לפורלינגס (כדורי פרווה תבונתיים?), לסתם עשרות התרבויות שהם פגשו הייתי מצפה לאיזושהי עזרה בקרבות גדולים על גורל הגלקסיה.

P e t e r P a n

New member
האמת, אין כל כך מה לשנות...

אם להתייחס לתוכן המקורי של השרשור, הרי שכל שינוי בסדרה עכשיו עלול להרוס אותה... דווקא יש כמה פרקיים "כייפים" כמו שמישהי אמרה בעונה שהביעית ויש הרבה שינויים בעונה השביעית והמון חידושים... לדעתי, דווקא מה שיפה בסטארגייט זה השארת קצוות פתוחות {כמו שהיה בזמנו עם אפופיס, ועם אנוביס, והטוק'רה וכו'}, כיוון שזה לא פוגע בסדרה, אלא ההפך, דווקא זה מוסיף ךה ערך שאין לאף סדרה אחרת... למשל בעונה השביעית הם שוב פותחים נושא שהיה פתוח ודווקא הצליחו להותיא מזה חידוש נוסף וןמרענן לסדרה... אגב, אחת הסיבות לקצוות הפתוחות הוא שבמשך כל העונות של הסדרה יש להם את אותו צוות כותבים {חוץ מדיימיאן קינדלר שהצטרף בעונה השישית}, ואותו צוות הפקה שמחליטים על העלילות... דווקא הכיוון שהסדרה תפסה בעונות האחרונות הוא מצווין, כיוון שאם הוא היה רק תקוע בהכרת עולמות חדשים, תסכימו איתי שהסדרה לא הייתה נשארת מעניינת כמו שהיא... והאמת, וזו דעתי- מדובר בסדרת המדע הבדיוני המצויינת וה-טובה ביותר שהייתה אי פעם בטלוויזה, בין אם זה בגלל העלילות המצויינות, ובים אם בגלל ההפקה ובין אם בגלל הדמויות {טיאלק הוא פשוט ענק לדעתי.... כמו גם דניאל וג'ק...}

למעלה