שאלה לדיון

AbraCadabrA

New member
שאלה לדיון

שלום יש מקום לדעתכם {המומחים כמובן} שאנשי קריאייטיב ישמשו גם כתקציבאים? כי הלא מי שמעצב את אותו המסר או ההבטחה שהלקוח רוצה לפרסם צריך לבוא איתו במגע ישיר ולאו דווקא בטלפון שבור. נימוקים בעד ונגד תודה ירון

yos3221

New member
ממש לא

ולא בגלל שאנשי קריאייטיב לא יכולים להיות תקציבאים - אלא בגלל שמדובר בד"כ באנשים בעלי תכונות שונות מלכתחילה... אם אתה רוצה אפשר לפרט אחת לאחת את התכונות הללו - אבל בטח כבר הבנת במה דברים אמורים

למה לא?

אני דווקא לא הייתי פוסל את זה על הסף ובטח שלא מהטעמים שיוס מתנגד. אני חושב שמבחינת חלוקת הזמן, לא כל כך כדאי לתת לאנשי הקריאטיב להתעסק גם בתקציבאות. אבל במשרדים קטנים הרוצים לבדל את עצמם באמצעות מתן יחס אישי וטיפול צמוד, אני לא רואה סיבה למה שאיש הקריאיטיב לא ימכור בעצמו את הרעיונות שלו ויעניק ללקוח טיפול מורחב כולל לקיחת בריף וכד'. אני מסייג את עצמי בכך שלא כל אנשי הקריאיטיב בנויים לשמש כתקציבאים. חלקם ממש לא בעל תודעה "שירותית" וזו יכולה להיות בעיה. כך שכמובן אין תשובת בית ספר, אבל זה בהחלט אפשרי במשרדים קטנים בתחילת דרכם.

yos3221

New member
ברור שבמשרד קטן

כולם עושים הכל אבל - תחשוב על קשר בראל למשל : אתה יכול לראות שם מצב בו הקופי הוא גם תקציבאי גם מבחינת חלוקת זמן ועומס זה בלתי אפשרי

לא מסכים איתך

חלק נכבד בעבודה הוא יצירת האשליה- עבור הלקוח המשרד מציג את הקריאיטיב כנשק סודי אם הלקוח ישב מול הקופי - זה יהרוס לו את ההאשליה- כולם מקצוענים לא טועים, לא זורקים עשרות רעיונות גרועים. יש סיבה לדברים- הקופי עובר יסורים רבים לפני אישור. שחלילה לא יזרוק את המשפט הלא נכון לפני הלקוח= שלום ולא להתראות.

AbraCadabrA

New member
למה

זה לא צריך לרדת לרמה של קופי מול לקוח,נאמר המנהל קריאייטיב שמייצג את הצד הקריאטיב ואת הצד התקציבאי בדוחות שנשלחים או וואטאבר.

yos3221

New member
מנהל קריאייטיב יכול לעשות את זה

אומנם - אבל זה יראה לא רציני בעיני הלקוח.... הוא ישאל את עצמו אם יש בעיית כוח אדם במשרד - ואז יחשוב שמדובר במשרד קטן מידי, אני אומר את זה מניסיון. לכן פעמים רבות מביאים מצד המשרד צוות גדול יותר - מזה שמגיע מצד הלקוח... מוזר אבל אמיתי

למעלה