שאלה לדיון!

yossi018

New member
שאלה לדיון!

היום שמתי לב שקם פורום חדש, פורום פציפיזם... האם דבר זה אינו עברה על החוק???? האם מנהלי תפוז לא עברו את הגבול???? אני מתבייש שבמדינה שלי נותנים לגיטימציה לדברים כאלה!!!!

faith2

New member
אני אגיב לשאלתך יותר מאוחר...

אני לא רוצה סתם לשלוף שאלה, ואני חייבת לעוף כרגע...

אין זכות לאנשים לדבר על הנושא?

אם אני משתתף בפורום זה לא אומר בהכרח שאני פציפסט...יכול להיות שאני נגד וכמו שזכותי להגיד שאני נגד זו זכותם של כל אחד אחר להגיד שהם בעד. עצם המעשה עצמו של להשתמט מצה"ל, זו באמת עבירה על החוק. אבל לדבר על זה...ממש ממש לא.

זו אחת השאלות היותר

מפגרות שהועלו לדיון. יש מספיק פורומים מילטנטיים בתפוז, שאף אחד לא פקפק לרגע בנחיצותם.

faith2

New member
האם חופש הביטוי...

מת? לפחות זה לא מת, וחופש הביטוי עדיין מתקיים. זכות כל אדם לדבר על כל נושא שהוא מעוניין....להיות פצפיסט זוהי עבירה על החוק? האם אני מתסכנת שיבואו לעצור אותי?...אני גאה לחשוב בדרך השלום ולא בדרך המלחמה. גאה לחשוב שאהבה עדיפה על שנאה. האם אני פושעת כי זוהי הדרך שבה בחרתי לחשוב ולהאמין?...

yossi018

New member
אבל זה מנוגד לחוק!

כיום יש חוק חינוך חובה! האם מותר לי לא ללכת לבי"ס כי אני חושב שיש מורים שמתעללים מינית בתלמידים ואני לא מוכן להיות במסגרת כזאת? האם מותר לי לא לשרת בצבא כי הוא "צבא כובש" או צבא שמתעלל בערבים? ואם כל האזרחים במדינה יחליטו כי לא טוב להם לשרת בצבא, מה אז יהיה? # זאת לא דעתי כמובן #

faith2

New member
יוסי...

אני פצפיסטית ואני מתגייסת. יואב פצפיסט והוא שירת כלוחם. אמיר פצפיסט לא
תקן אותי אם אני טועה אמירו'ש והוא מתגייס. אל תיקח את יונתן כדוגמא וכסטיגמה לפצפיסט. אני גם חושבת שחובה לתרום משהו למדינה. אם קשה להשתייך לצבא לך לשירות לאומי.

A m i r 17

New member
את בכלל לא טועה.

אני פצפיסט ואני גאה שככה חינכו אותי לחשוב. אני חושב ששום דבר לא ניתן לפתור באלימות ולהפך, אלימות רק גורמת עוד יותר בעיות, סבל וכאב... בקשר לשירות בצבא, אני מתכוון להתגייס לצה"ל ולנסות להתקבל לאחת מהסיירות המובחרות שיש כי אני חושב שזאת הדרך הכי טובה שאני יכול לתרום למדיה ואולי אם כל הפצפיסטים יתגייסו נוכל לתרום ביחד לצבא את עניין המוסר שלפי דעתי ממש חסר שם, לכן אני קורא לכל הפצפיסטים לבוא ולהתגייס כי יש לנו הרבה מה לתרום לנוהלי צה"ל. עוד משהו, אני יודע שיש לי בעיה של מסגרות שלא מתאימות לי ואני יודע שבטח יהיה הרבה מצבים שאני אצטרך לעמוד כנגד הדעות שלי, ובשביל זה אני רוצה להיות ביחידה מובחרת בצה"ל, כי אני יודע שאני יכול להפעיל שיקול דעת מוסרי לעומת חיילים אחרים שלא יפעלו לפי מצפון ויבצעו את הפעולות ללא מוסר

חברה, פציפיסטים לא מתגייסים

הם שוללים כל ארגון צבאי. אם אתם מתגייסים אתם לא פציפיסטים,או לחילופין מוותרים על הערכים שלכם. החבר סרבן השטחים שהיה פה קודם גם הוא לא פציפיסט( לפי מה שהבנתי מדבריו), לסרבני שטחים אין בעיה עם מלחמות יש להם בעיה עם השטחים. לא לבלבל מושגים.

A m i r 17

New member
דעתי בעניין...

אני מאוד שמח שסוף סוף קם הפורום הזה... לפורום לא קוראים "תומכי פציפיזם" וגם לא קוראים לו "מתנגדי פציפיזם" לפרום קוראים רק פציפיזם וזה אומר שהוא על כל דבר שקשור בעניין, אם זה בעד או נגד... אני חושב שזה אחד הפורומים היותר טובים שקמו בתפוז כי זה באמת אחד הנושאים היותר מורכבים ומדוברים כיום בארץ וזה טוב שאנשים משני צידי הדעות יכולים לדבר בינהם על העניין ואולי לנסות לשכנע למה כן ולמה לא

למעלה