שאלה לדיון:

מיכל25אב

New member
שאלה לדיון:

אתמול ,בשיחה שהיתה לי עם מישהו מהפורום-הוא אמר לי משהו שהותיר אותי מאוד מסוקרנת,ואני מעלה אותו לדיון חופשי-לגברים ונשים כאחד... הוא אמר שיש הבדל בהתיחסות של גבר לאישתו -מבחינת חום,מחמאות,וכו' בין דתיים לחילוניים..(פחות או יותר...). אם הבנתי אותו נכון-הכוונה שהיא שגברים דתיים מחמיאים לנשותיהן בעיקר על כישוריהן כעקרות בית(מבשלת טוב,בלבוסטה-מה שנקרא..) ולא מתיחסים לצדדים האחרים-חכמה,מראה חיצוני,תכונות אופי, וכו'.... מה דעתכם?

Le Fay

New member
../images/Emo12.gifלתומי חשבתי שזה אינדיבידואלי

ותלוי לגמרי בתכונות האישיות של הגבר הזה; אבל הגברים הנשואים שמכירה לא מחלקים מחמאות, (והנשים שאיתם לא מחכות למחמאות).

מיכל25אב

New member
גם אני חשבתי שזה אינדיווידואלי

אבל נתנו לי פה חומר לבדיקה..... אגב-הגבר שאיתי מחלק מחמאות(קחי את דברי בע"מ)ואני ועוד איך מחכה להם...

אני יכול לומר בשם עצמי ..

ויעידו על כך כמה מחברי הפורום. לאשתי שתחי' אני קורא יפיופה באופן קבוע מזה 10 שנים. אני מחלק לה מחמאות על כמעט כל מה שאני רואה (יש דברים שאיני שם לב אליהם כגון: תספורת חדשה וכדו'..) על אוכל על חינוך היורשת וכו' כמובן שלא באופן אינטנסיבי ולא כל היום זה מה שאני עושה אך מחלק מחמאות ואני בטוח שכולם מחכים לרבל מחמאות .

MAYA20

New member
כן, אה?

לדעתי צריך לאסור נישואין לפי החוק. הגיע הזמן שאנשים יבינו שכל מערכת יחסים זמנה קצוב, ולא יתעקשו להאמין שאנשים חיים ביחד לנצח אלא אם כן מתחילים לראות אחד את השני כמובן מאליו בשלב כלשהו. ולגבי ילדים... אפשר באמת להסתדר כך שבני הזוג חיים יחד כהורים משותפים, אבל צריך מראש להבין שזו עיסקה ובעסקים אין אהבה. אולי ידידות, אולי הרגל, אולי ראש משותף. אבל אני לא מאמינה באהבה בנישואין,כלומר לתווך ארוך, ואם אין אהבה, והאדם שמולך הוא סתם מובן מאליו, למה לך להחמיא לו? אני לא חושבת שאחרי שלושים שנה של נישואין אנשים בכלל מתיחסים לאדם שלידם כאדם בעל רגשות ורצונות, לפחות לא כאלה שמענינים מישהו.

מיכל25אב

New member
לא קצת עצוב מה שאמרת????

בניגוד לדת- באהבה לא צריך להאמין-צריך להשקיע! אמנם אני לא מדברת מניסיון שלי -אבל יוצא לי לראות זוגות שנשואים הרבה שנים-ונראים כאילו נישאו אתמול...זה בטוח לא בא להם בקלות-אבל זה קיים. ושוב-זוגיות טובה זה לא ענין של אמונה-זה ענין של עבודה. וילדים,ילדים לא הייתי מביאה כחלק מעיסקה...פעם אחרונה שבדקתי ילדים לא באו לעולם מחתימה על חוזה... אולי אני רומנטיקנית/תמימה/שמרנית-אבל בעיני אין נישואין בלי אהבה,חיי נישואין הם לא פיקניק,טובים ככל שיהיו, ובלי אהבה עזה-הם לא שווים את המאמץ. אבל זו כמובן רק דעתי,ואני אחזור אלייך עוד 50 שנה בע"ה,אני מקווה להשמע בדיוק אותו דבר....

סיטרא

New member
אני לא יודע על איזה דתיים מדובר שם

אבל אני יודע שההורים האולטרה-חרדים שלי מחלקים מחמאות זה לזו, ולא רק על הישגים דתיים דווקא, למשל אבא שלי ( וזה, אחרי 22 שנות נישואין ..) טוען על אשתו: "את הכי מקסימה בעולם, הכי חכמה, הכי יפה..." וכו' כיד הדמיון שנחה עליו באותו הרגע, ואמא שלי תמיד לוחשת לו: "לא ליד הילדים", אבל גם את זה הילדים בדרך כלל שומעים. הכל עניין של זוגיות, ואני נתקלתי לפני מספר ימים בזוג חילוני למהדרין שאשת בעל הבית טרחה והכינה הרבה תבשילים מעוררי תיאבון, אחרי שההוא בלס ולא הותיר אפילו פירור לטעימה, דפק גרעפס עצבני, ובלי להגיד תודה ( גם בלי לחשוב, אני בטוח ) קם מהשולחן אגב ליטוף כרס והכריז: "אני הולך לישון" - או לנוח או לרבוץ מול הטלוויזיה - לא זוכר. זהו. אצל ההורים שלי זה מעולם לא היה קורה. ושוב, הכל עניין של זוגיות.

אין על מה לדון:

אין קשר בכלל בין מידת ההערכה שיש בין בני זוג, בין רמת הדתיות של בני הזוג או אחד מהם ובין מספר הפעמים שההערכה הזו מבוטאת.... >רק לא ליד הילדים.... אהבתי<

מיכל25אב

New member
לא בטוח..

נכון שהדת-לא קשורה לענין,כביכול(בעיני היא דווקא כן קשורה-אבל זה כבר...)אבל ההבדלים התרבותיים בין דתייםלחילוניים-בוודאי שקשורים. "לא ליד הילדים"-זו דוגמא קלאסית....

מה שהוא אמר

זה כמו להשוות כמות שיער, גודל נעלים או מהירות פיצוח גרעינים בין זוגות דתיים וחילוניים. הבעייה במחמאות היא לא רק שלא נותנים אותן אלא כשכן נותנים אותם מושא המחמאה לא יודע לקבל אותה. >ספל מחמאה<

מיכל25אב

New member
מממממממממממ

לא כל כך הבנתי למה,אנחנו לא רואים הבדלים בהתנהגות בין דתיים וחילוניים -גם בדברים שלא קשורים ישירות לדת? וחוץ מזה-מה שאמרת הוא מאוד נכון(ותודה שהזכרת לי..)ואולי גם בזה יש הבדלים...כמו שלה פיי אמרה-אולי גם הנשים-מושא המחמאה-לא מחכות למחמאות...

MAYA20

New member
לדתים יש הרבה יותר שיער.

נשים פחות מגלחות רגלים, גברים פחות מתגלחים, ולא הזכרנו בכלל את הפאות, השטרימלים והילדים מתחת לגיל שלוש (היאורה תשליכהו... לא קשור)

למעלה