שאלה לדיון:

Nirvana Forever

New member
שאלה לדיון:

איך הייתם מגדירים צופיפיניק/ית?? לדעתי לפחות זה אדם שיודע על הערכים, ההיסטוריה, מבין בצופיות, תורם לקהילה, פעיל בשבט... אבל לא חייב להיות בכל אחד מהדברים מאסטר... להתמצא בבסיס..

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifאממממ

כמוך בערך.... מודע לערכים (הנושא של הפעולות שלנו עכשיו זה אם צריך להאמין בערכים אז אני עדיין לא יודעת אם צריך או לא..) פעיל בשבט וגם להיתצמא בצופיות...

פרה גאה

New member
מה?!

הערכים זה הבסיס לתנועה לפי דעתי גם הצופיות המעשית זה חשוב אבל עדיין ערכים זה הבסיס , הם הסיבה לכל התנועה הזאת ואם יש מדריך או פעיל ובכלל שכב"גיסט (ואפילו חמשושים שעכשיו - בסוף השנה כבר אמורים להכנס לשכב"ג) שהם אלו שמחזיקים את השבט והם לא מאמינים בערכים זה ממש ממש חמור איך אפשר להיות צופיפניק ולא להאמין בערכי התנועה? אני מודעת לערכים של הנוע"ל זה עדיין לא אומר שאני נוער עובדניקית (וייי,זה נשמע ממש גרוע..) לסיכום...חחח לא צריך להיות מודע לערכים צריך להאמין בהם!

המחסנאי

New member
אני הייתי מגדיר מישהו שמבין

את העקרונות של הצפים ושגם מלא אותם ידע בסיסי בצופיות שזה נגיד לכפות כפיתות פשוטות וגם קצת ידע בניווט. פעיל בשבט חייב להיות כי אחרת מפספסים את כל הנקודה. זה צריך להיות מישהו שמראה שאכפת לו מהקבוצה/שכבה שלו, בשביל חניך זה מספיק שהוא מגיע לכל הפעולות ולשכב"גיסט שיעלה רעיונות איך לשפר דברים או לעשות דברים לכל השכב"ג. לגבי תרומה לקהילה אני חושב שמספיק שהוא עושה מה שהשבט מארגן מידי פעם בפעם. נגיד לבוא לאיסוף תרומות או לחלק תפוח בדבש בראש השנה כמו שיש אצלנו בשבט.

למעלה