שאלה לדיון

ravehor

New member
שאלה לדיון

במפגש דובר על כך שהרבה דברים בפורום חוזרים על עצמם ולא מתאימים למחצללים הותיקים.
אני מקווה לשפר זאת, ורוצה להעלות סוגיה לדיון שגם עליה דיברנו במפגש.

שני דברים:
לצד הכיף שאפשר לעשות בחצלול וההעמקה להבנת התת מודע, יש גם את מה שהוגו תיאר כלהרגיש את החלום, לגעת ולמשש חפצים. בעצם להביא את החיבור הזה בין העצמי לסביבת החלום לרמות חדשות.
כיצד אתם חושבים שאפשר לקדם את זה הלאה ולשפר? איך להגיע לשלמות מבחינת כל החושים? רעיונות כלליים וגם מעשיים יתקבלו בברכה
.

קשור במידה מסוימת לסוגיה הראשונה. אנחנו מדברים הרבה על אימון ושיפור איכות החצלולים באמצעות יומן, ב''מ והשיטות המתקדמות השונות.
אבל מה אפשר לעשות בתוך החצלול עצמו כדי לשפר במידה ניכרת את איכויות החצלולים הבאים? איך לנצל את החצלול לאימון גרידא כדי להגיע לאיכויות חדשות ותדירות גבוהה יותר של הבאים?

אשמח להיענות מצד ותיקים וחדשים כאחד!

המממ.... שאלות קשות.

בנוגע לשאלה הראשונה- כולנו רגילים לחוות חלומות צלולים באמצעות החושים העיקריים- שמיעה, ראייה, אולי מישוש.
יש הרבה חושים נוספים שאפשר לחקור, אבל לא ממש מקבלים תשומת לב ביומיום.
ריח וטעם הם הראשונים שקופצים לראש (ולהקדיש חלום לבחינה של חוש הטעם זה מאוד מהנה ולא משמין),
אבל יש עוד: חוש האיזון (אפשר לנסות לעמוד על הראש או לעוף בלופים, או כלפי האדמה),
תחושת טמפרטורה (חלום בקור מקפיא יהיה מרענן יחסית למה שהולך בחוץ),
אני מניח שיש עוד סוגי תחושות לא בנאליות, אבל קשה לי להיזכר בהן כרגע. בכל מקרה מגוון של גירויים מעשיר מאוד את החלום, ובעיקר שומר עליו יציב.
אפשר לנסות להוריד גשם בחלום, או שחיה, או מלא אפשרויות אחרות שיוצרות תחושות לא רגילות.

על השאלה השניה- בפעם הראשונה ששומעים על חלומות צלולים, אחת השאלות הראשונות שעולות לראש היא "אז בחלום אני יכול לעשות הכל?". בחלום באמת אפשר לעשות כל מה שאתה מאמין שאתה יכול לעשות, ופה בדיוק נכנס האימון. למרות שאנחנו יודעים שאפשר ליצור כל זירת חלום שרוצים, או לעוף לכל גובה שיש, אנחנו לא תמיד מצליחים כל כך בקלות. אנחנו צריכים לשכנע את עצמנו ולהרגיש שזה באמת אפשרי, ולהגיע לשם צעד אחר צעד. תמיד אפשר למצוא משהו חדש להתאמן עליו, ולאף אחד אין שליטה מושלמת.
כמה רעיונות: אפשר להתאמן על שינוי צורה, ולהפוך לאדם אחר או לחיה. מעניין איך חיפושית חווה את העולם...
אפשר לנסות ולשלוט על המילים שיוצאות דמויות חלום מהפה (נשמע לי קשה),
אפשר להתאמן על כניסה לזיכרונות עבר של עצמך (אולי דרך תמונות או סרט שמדמיינים ונכנסים אליו פיזית),
אפשר להתמחות ב-airbending, ותודה לאווטאר (
)
אפשר להתאמן על זימון חפצים ואנשים שונים (מניסיון- שווה),
ועוד ועוד. אני לא רוצה לקחת לכם את כל הרעיונות הטובים

זימון דמויות מצויירות

יש סדרת טלוויזיה לילדים שאני אובססיבית אליה, כאילו ממש התאהבתי באחת הדמויות שם, וזה מוזר, כי הן מצויירות... פיניאס ופרב. בכל מקרה אתמול חוויתי את החלום הצלול השני שלי והחלטתי שאני רוצה לפגוש אותם. זה היה ממש ממש קשה לזמן אותם, כי לא ממש האמנתי שאני מסוגלת לפגוש דמות שהיא מצויירת, כלומר היא לגמרי לא תלת ממדית... בסופו של דבר הצלחתי, אבל הם היו במרחק ניכר ממני, אבל עדיין הצלחתי והייתה לי הרגשה טובה. זה באמת שווה את זה לזמן דמות...

ובקשר לשחייה, ניסיתי את זה אתמול! הייתה שם זירה עם שלושים בריכות בערך, אז בחרתי אחת ושחיתי! הרגשתי את הקור של המים והרטיבות וזה היה פשוט מדהים. ממליצה לכולם לנסות!

משהו לא לגמרי קשור...

שמתי לב שהסדרה אוואטר מאוד פופולרית בפורום, אז רק שתדעו שיצאה סדרה שנייה שמספרת על האווטארית שאחרי אנג, ״קורה״ קוראים לה, והיא אמורה להגיע לארץ עוד מעט. אני ראיתי אותה באינטרנט, אבל היא רק באנגלית בלי תרגום או ביפנית עם תרגום לאנגלית אז אפשר לראות אותה שם או לחכות שהיא תגיע לארץ :)

ברור שראיתי אותה כבר!

האמת Legend of aang לדעתי הרבה יותר טובה. לקורה הכל מגיע בקלות. אנג היה צריך שלוש עונות כדי ללמוד הכל.
ונהוג לסמן הודעות כאלו, שלא קשורות לחצללים, בסימן
.

Romaner811

New member
מסכים אתך לגמרי!

וגם לא אהבתי את כל עניין המהפכה התעשייתית שם... איפה כל עניין הרוחניות וכו..? אנג היה יותר נחמד ויותר איך לומר "גורו חכם"?)

אבל אנג

גדל עם נזירים ולמד את כל תורת הנזירות והרוחניות שלהם. בסדרה מוסבר שלכל אווטאר הייתה כשפות אחרת שהייתה הקשה לו מכל, לאנג זו הייתה כשפות אדמה ולקורה אוויר והם אומרים שזה בגלל שהאישויות שלהם מנוגדת לגמרי לכשפות הספציפית הזאת ובגלל זה קשה להם לעשות אותה. הנקודה שלי היא שקורה הייתה פחות רוחנית בגלל שהיא הייתה ההפך המוחלט מאנג, ההפך מהאוויר, לא התאים לה כל עניין הרוחניות כמו לאנג והיא ניגשה תמיד ישר ולעניין.
חוץ מזה, אני לא בטוחה אם היא יצאה כבר, אבל תהיה גם עונה שנייה. אם מישהו מכם יודע אם היא יצאה, אז תגידו לי!

agentchaos

New member
ADA!

ADA = All Day Awareness
שיטה הטובה ביותר לפי מה שהבנתי לDILD
וגם משפרת את איכות החלומות הצלולים בכמה רמות ככה שהיא עוזרת לא משנה איזה שיטה מנסים WILD MILD DILD.
אני מתאמן עליה כבר 3 ימים אבל אני לא זוכר חלומות ככה שזה לא עוזר לי בנתיים.

http://www.dreamviews.com/f49/all-day-awareness-dild-tutorial-kingyoshi-113253/

BALEDIN

New member
סעודות ענק הם אחד הדברים השווים שעשיתי בחלום

שינוי צורה לחיה קטנה לא ניסיתי
ורעיון מעניין
אבל ציפור גדולה או נמר ניסיתי
לא מצאתי את זה מלהיב במיוחד
וממש קשה מה שגומר לי את החלום מהר יותר
עולם של מים לא עובד לי - אני שונאת דגים בחלומות
זה תמיד מעיר אותי (פוביה מוזרה)
על גשם לא חשבתי
ומתחת לאדמה די משעמם - התת מודע שלי מסרב לאמין שיש שם משהו מעבר לעוד אדמה
כי בכלליות חלומות צלולים שלי יש מעט דמיות
אז מתחת לאדמה זה לא עובד בכלל
אם זאות מרגיש טוב ובטוח
ואחרי יום קשה להיות בתנוחה עוברית במרכז "העולם"
זה תמיד טוב - נשמע קצט מוזר
אבל סעודה גדולה זה לדעתי הכי מוצלח
אין לי כמעט חוש ריח ככה שבחלומות זה מין הסתם לא עובד
ולכן גם לא ממש ניסיתי לחשוב על הרעיון

Romaner811

New member
כמה דברים שלדעתי מעניינים)

יש בזה משהו :)

בחלומות אפשר לעשות הכל וכמו שאומרים במציאות "הגבול היחידי הוא הדמיון" זה בדיוק הכלל שעובד בחלומות... ומרגישים אותו בצורה ניכרת בחלומות, במיוחד כשלא יודעים כבר מה לעשות בחלומות...

אז כמה דברי יצירתיי אולי שאפשר לעשות בחלומות: עוד פעם משתמש בסרט "ההתחלה" ארטור בסרט, כשהדריך את הילדה לאיך ליצור זירה שהחולמים יוכלו להשתמש בה טוב, הוא הסביר שבחלומות ניתן ליצור דברים שפשוט בלתי אפשריים במציאות לא מבחינת פיזיקה וכו אלא פשוט בלתי אפשרי כמו המדרגות הסגורות שתמיד עולות - מצב פרדוקסלי שלא יכול להתקיים במציאות.
תנסו ליצור דברים פרדוקסליים כמו זה.

אחת הדוגמאות שאפשר לתת (קראתי על זה באיזשהו פורום לפני מלא זמן אבל זוכר איפה) אתה יכול להמצא בכמה מקומות במקביל, לראות דברים מכמה כיוונים.

יש תיאוריה שאומרת, שכולנו הוא בעצם גוף אחד, (קוראים לזה משהוא כמו אמא אדמה או "גאיה" אם אני לא טועה) וכשאנחנו נלחמים אנחנו בסופו של דבר נלחמים בעצמינו, אז בחלומות התאוריה הזו היא אמת לאמיתה. הכל נמצא בתוך המוח והכל הוא בעצם גוף אחד - זה גם מה שמאפשר ליצור דברים ולשלוט בדמויות. תחשבו מה אפשר לעשות מזה? תנסו להרגיש את כל החלום כולו ותנסו להיות חלק ממנו, ראיה של 360X360X360 מעלות - אתם יודעים איפה נמצא כל דבר כל גרגיר חול (בדומה לטוף בסרט המצוייר אווטאר), ואתם יכולים ליצור כל דבר בכל מקום שתרצו במדוייק - הרי אתם חלק מכל זה ובאיזשהו מובן כל זה זה בעצם אתם.

גם באתר של אלון, יש תאור של דבר ממש נחמד לעשות בחלום צלול... ;)
בחלום אפשר לזמן מדריך. ולשאול אותו כל שאלה! (כן בחלום הצלול הקרוב שיהיה לי המדריך שלי הולך לחטוף חתיחת תחקיר רציני)))
תנסה לשאול אותו איך עושים דברים כאלה.

למעלה