שאלה לדיון....

עטלף77

New member
שאלה לדיון....

עד כמה גדול ובולט היה תפקידו ומקומו של דוד בן גוריון בהקמת המדינה? האם בלעדיו לא הייתה קמה מדינה? או שהייתה קמה בזמן אחר? או שאולי היה קם מישהו אחר ומנהיג את העם אשר בציון?

אני מאמין ברצינות שאילולי ב.ג.,

ייתכן מאד שהמדינה לא הייתה קמה בדיוק ביום האחרון למנדט הבריטי בארץ, וייתכן שהבכירים האחרים במוסדות הישוב היו נכנעים ללחץ האמריקאי שלא להקים. מישהו אחר בוודאי היה קם, השאלה מה הוא היה עושה. האיש (בן גוריון) פשוט הוריד את הראש ולא הפסיק לזוז עד המטרה. הרי ראית את התוכנית. זו בכל אופן דעתי.

אני מצטרף לדעתך ../images/Emo141.gif

וגם אמרתי פעם לאינטלקטואל ימני אחד: על כל דבר שתאמר בגנותו של בן גוריון, אני יכול להגיד שניים. אבל את זה אי אפשר לקחת ממנו: אלמלא הוא, מדינת היהודים לא הייתה קמה. ומי שרוצה לדעת מה עולה בגורלו של עם, ששואף לעצמאות, אבל יש לו מנהיגות כושלת, לא צריך לחפש רחוק מדי...

מרים 02

New member
כשאומרים

מה חשבו במפא"י מתכוונים- מה חשב בן גוריון כשאומרים מה אמרה ההנהלה הציונית מתכוונים- מה אמר בן גוריון. גם אני מצטרפת לשני המלומדים שלהנ"ל בטענה שלאיש היה תפקיד משמעותי בהקמת המדינה ביום עזיבת המנדט ובעיצוב המדינה בתחילת דרכה. מרים.

טוב, בואו נעשה את זה יותר מעניין.

נניח שבן גוריון היה פורש לעולם שכולו טוב בסביבות 1947. זה קרה לארלוזורוב, אתם יודעים. מי היה תופס את מקומו? מה היה קורה?

masorti

New member
ארלוזורוב לא פרש לעולם שכולו טוב..

מישהו עזר לו לפרוש לשם.

מן הסתם ויצמן. גם זה היה מעניין

וויצמן כבר היה אז שכיב מרע ../images/Emo31.gif

לא, זה היה צריך להיות מישהו מצמרת מפא"י. רק שאינני בקיא ביחסי הכוחות במפא"י בימים ההם. האם שרת כבר סומן אז כמספר 2 ? ואולי גרינבוים ?

רבנו תם

New member
יופילי

54 שנה לאחר קום המדינה יושבים יהודים ישראלים,רכונים על מחשבים ומנצלים את שעות הפנאי הרבות לבקר את בן גוריון.אשרינו... למרים-פספסתיך?

ב.ג היה האיש הנכון בזמן הנכון מזלנו

זה לא שהוא היה יותר טוב ורם מאחרים אבל היתה לו את הממזריות וההעזה להריח שהמצב בשל להקמת מדינה ומספיק כוח כדי לכפות את דעתו על שאר המנהיגים עי כריזמה ומנהיגות משכנעת,נכון ששרת היה יותר מתון אבל לכו תדעו אם מזה היתה יוצאת לנו מדינה. שלכם חנה גונן

למעלה