שאלה לדיון

spike82

New member
שאלה לדיון

האם הייתם קונים/ות רפליקה של תיק מעצבים ? הכוונה לחיקוי מראה 1 ל1 ולא למשהו שישר רואים שמדובר בזיוף גס. כן או לא ובעיקר למה? כאן מוצגת הרצה של דנה תומס - שכתבה לאחרונה ספר על עלייתם ונפילתם של מותגי העל How Luxury Lost Its Luster

Litalxo

New member
לא באמת מעניין אותי

אם משהו חיקוי או לא, או עד כמה דומה למקור העיקר שיהיה יפה בעיניי, ובמחיר שאוכל להרשות לעצמי

niya

New member
אני בעד

המותגים של ימנו הפכו למפלצתיים בכל מה שקשור לתמחור (יש גבול כמה אפשר לשלם רק בגלל שיש על הבגד/תיק/נעליים/... שם של מישהו או משהו מפורסם ) ככה שלאחרונה אני בעד חיקויים, כשבכל מקרה מן הסתם אותו מפעל בסין ייצר גם את המקור וגם את החיקוי... דווקא בסקס בעיר הגדולה היה עפ םפרק בדיוק על זה...

Black Star

New member
מותגים ממש לא עושים לי את זה

אני קונה דברים אם הם יפים ונראים לי איכותיים. איך קוראים למותג - ממש לא מעניין אותי. אני לא מתקמצנת וקונה לעתים גם דברים די יקרים, אבל אף פעם לא יצא לי להעדיף משהו בגלל שהוא מותג. לדוגמא, יש לי שני זוגות משקפיים (למרות שאני כמעט תמיד עם עדשות מגע
), האחד של מותג עלום כלשהו, השני של דולצ'ה וגבאנה. קניתי את שניהם יחד, כי אלו היו שתי המסגרות שהכי מצאו חן בעיניי והתאימו למה שחיפשתי. זה שעל אחד מהם כתוב D&G ממש לא הזיז לי, להיפך - הייתי מעדיפה שזה לא יהיה כתוב בכזו צורה בולטת. ככה שאם תיק הוא זיוף ונראה טוב, אין לי שום בעיה לקנות אותו, אם אני אוהבת את העיצוב. אני ממש לא אקנה משהו שלא מוצא חן בעיניי "על אמת" באופן אישי, רק כי הוא נחשב 'קלאסי', 'טרנדי' או כל דבר אחר שמוגדר בעיתון כזה או אחר כ'מאסט'.

niya

New member
מסכימה איתך לחלוטין

המוצרים היחידים שאני מעדיפה בהם מותגים הם מוצרי חשמל ואלקטרוניקה: מסך למחשב, למשל, אני לא אקנה של חברה לא ידועה אלא אעדיף מוצר של חברה מוכרת, אבל מפזר חום אני אקנה את הכי זול שיש ולא אוציא פי שניים כי זה סמסונג גם משקפי שמש - לא אכפת לי אם זה זיוף או לא, יותר חשוב לי שלא יהרוס לי ת'עיניים ושיהיה יפה

אני לא בקטע של מותגים, אלא בקטע של בגדים

שאוהבת ללבוש ונוחים לי גם מבחינת נוחות פיזית וגם מבחינת מחירים. שמות גדולים ו"מותגים" לא עושים עליי רושם.

נושא מורכב

מצד אחד, אני כן מרגישה שמותגים באחרונה התחרפנו לחלוטין מבחינת תמחור, בעיקר מותגי-על (שאנל ולא Guess, לצורך העניין). בנוסף, שמות מותג לא מאוד מרגשים אותי. מצד שני, העתקת עיצובים פסולה בעיניי. מישהו ישב, חשב ותכנן - אין לאף אחד אחר זכות להרוויח כסף על חשבון היצירתיות שלו. לכן לעולם לא אקנה רפליקה מוצהרת, אחד לאחד. לא בגלל המותג, בגלל האתיקה.

למעלה