שאלה לדיון

וחכם זה מי שלא יקח "פרוייקט"!! ../images/Emo3.gif

ענית את התשובה בעצמך!!: "כלום נראה לך, שיש לי הזכות לכפות על השני שמירת שבת???" נכון מאד, אי אפשר! ועל כך חפש בן זוג מרקע דתי כמו שלך!!

Nחמן

New member
למען האמת

אינני רואה בזאת חכמה. לא מעטים כאן חילוניים הודו, שיוכלו להסתדר עם בן זוג או שותף דתי. אף אני אינני יכול לעשות הכללות ולפסול על הסף כל חילוני. אינני רואה עצמי מטיף בשער או מחזיר בתשובה אלא שומר בקנאות על חלקת א-לוהים הקטנה שלי. היה לי בעבר שותף חילוני, שלא הסתדר איתי בעניין השבת למרות הצהרתו המפורשת מלכתחילה והיו לי גם שני שותפים אחרים, שהסתדרו יפה בתנאים שכתבתי. אז הכל פתוח לרצונו ולהבנתו של הזולת. אומנם נכון היו לי הצעות מצד שותפים חילוניים, שביקשו חופש פעולה בחדר שלהם, ואילו אני התנגדתי לזה. כפייה דתית?! לא בהכרח! זה הבית שלי ואני רשאי לעשות בו ככל העולה על רוחי כל עוד אינני פוגע באחרים. תסכימי איתי, שאף אחד לא חייב להיכנס לבית ולכן איש איננו יכול לטעון לפגיעה. בדרך אגה לעניין הסיפא את תצודקת לכתחילה אבל... מה פירוש "רקע דתי כמו שלך"? האם יש שני אנשים דומים זה לזה בכל? אז אני אדם דתי ואינני פוסל אף אחד כל עוד זה לא יפריע לי לחיי.

אתה מדבר/כותב על שותף או בנזוג?!?!?!?!

פרוייקטים! פרוייקטים!! אני חושבת ממש אחרת ממך, ואכן יש לי מה להגיב. אך מבחינתי הויכוח עקר מ.ש.ל

Nחמן

New member
אני מעריך מאוד את דעתך

אע"פ ששנינו חושבים באופן שונה, אני סבור, שזה היופי של הפורום. הוויכוח לא עקר אלא העיקר! אם שני ניגודים יסתדרו זה עם זה, מדוע לא? רק על כל אחד לדעת את מידת הסיכון הן בזוגיות והן בשותפות. יצליחו? זה לא ילמד על הכלל אבל בהחלט זה עשוי להוכיח, כי זה אפשרי. בכל אופן דעי לך, שאני נהנה מכל דברייך, גם אם לא תמיד מסכים איתם. המשיכי לכתוב את אשר עם ליבך והצליחי.

אתה מתכוין למערכת יחסים -

שיש בה זוגיות ? או מערכת יחסים חברית עם קשר מחייב - (בלי זוגיות)?

כפירה לא משנה, המצוות המעשיות - כן

אין בעיה לשני אנשים בעלי אידאולוגיות או אמונות שונות לגור ביחד ולאהוב זה את זה. שמאלני וימני יכולים לגור יחד, נוצרי ויהודי גם כן. זאת, מבחינת אמונה ודיעות. לעומת זאת, מבחינה מעשית ייתכנו בעיות שונות, כמו שמירה על כשרות המטבח כולל הפרדה בין כלי בשר וכלי חלב, השמעת מוסיקה והדלקת חשמל בשבת, שימוש במחשב בשבת, הפעלת שעון שבת שמכבה את אספקת החשמל ל 24 שעות בחלקים שונים של הבית - כל אלה עלולים לגרום למתחים. יש לתמרן היטב בין כל ההגבלות והפעילויות הללו. אני מכיר חילוני שמסרב להתארח בשבת בבית חברו הדתי משום שהוא צריך לעבוד על המחשב במשך השבת, והדתי אינו מרשה זאת. החילוני גדל בבית חילוני לגמרי, והוא מתקשה להבין שישנם אנשים שבשעה מסויימת עוזבים הכל ומקבלים את השבת, אז הוא פשוט בורח כשהוא רוצה לעשות את עבודתו.

konito

New member
הכל אפשרי אבל הסיכוי לא טוב במיוחד

חייבת להיות מידה מסויימת של התאמה בנושאים המעניינים את שני בני הזוג. הדתי לדעתי בא עם המון אי פשרה למערכת היחסים ומצפה מהחילוני להקריב לא מעט. לדתי יש סדר יום מאוד מוגדר. לדעתי לחילוני חייב להיות יחס חיובי לדת ולהיות מוכן לכל המגבלות והן רבות מאוד. חילוני שמתיחס אל הדת כאל הבל הבלים, כמו אל קריאה בקפה, אסטרולוגיה או גרפולוגיה לא יהיה מסוגל להעלות בדעתו קשר עם אדם דתי. ועוד לא דיברתי על המקרה הפרטי שלנו שמדובר שזוג הומואים ויחס הדת לעניין. כפי שציינתי בעבר, אני מכיר זוג כזה אם כי החילוני במידה רבה מסורתי.

דתיס

New member
לדעתי...

הכל מסתכם בסופו של דבר בעוצמת הרגשות שיש בין שני בני הזוג, אם היא חזקה, יהיה קשה אבל הזוגיות תפרח.

היי, קודם כל ברוך הבא ../images/Emo39.gif

זו רק דעתי, ובכן אני חושבת שאדם חילוני לא יבין לעולם את החיבוטים שעובר הדתי יום יום. הוא לא יבין עד כמה גדול הקונפליקט שהוא חי בו. להבדיל- שמבחינה פוליטית אני רואה פחות בעיה שמאלני וימני או צמחוני ולא צמחוני אני לדוגמא צמחונית וחברה שלי לא, וזה "כאילו" גורם לה להיות צמחונית כי בכללי אני יותר ה"בשלנית" בבית. אבל שהיא קונה בחוץ אוכל אז היא אוכלת בשר או חלב. ואני לא מעירה לה על זה או נדחפת, אני פשוט חושבת שאם זה יבוא לה זה יבוא.. (והלוואי שיבוא
) אני חברה שלה ולא המחנכת שלה. אבל נניח והיא הייתה חילונית ואני דתיה זה שונה לגמרי! ובכללי זו בעיה גם אצל זוגות סטרייטים, אז קל וחומר אצל הומואים דתיים שעוברים חיבוטים בינם לבין קונם וחילוני חי בפחדים מסוג אחר (לא קלים יותר אבל שונים) ומצטערת לאכזב, האהבה זה לא הכל.. ושאין הבנה אז אנחנו בבעיה

konito

New member
אני כל כך מקנא בך שאת צמחונית

לא שאנחנו אוכלים בשר בכמויות, ממש לא, פעם פעמיים בשבוע ולא אוכלים בשר אדום כלל. אבל לא הגענו למצב של להגיד זהו. למי שרוצה להיות אדם יותר טוב או להבין קצת יותר על מקומנו כאן בכדור הזה צפו בסרטים HOME ו EARTHLINGS. שניהם ביוטיוב. HOME פשוט מרהיב ביופיו. קחו את הזמן וצפו בו. שעה וחצי אורכו. צפו בו על מסך גדול עם רמקולים טובים. EARTHLINGS חשוב ביותר לצפיה אך ממש ממש קשה ואני כבר בסערה רק מלחשוב עליו. הוא מחולק ביוטיוב ל 10 פרקים. סרט קשה ביותר.

רק עכשיו ראיתי את תגובתך

זה פשוט קל להיות צמחוני, פתאם אתה מגלה אוכל חדש, והרבה!!
אני וחברה שלי כל היום אוכלות, פשוט מכה! חחח

למה לא??

למה אין זוגות נשואים שהבעל או האשה היא דתייה והוא לא, או ההפך? זה קשה, מאוד, אבל אם שתי הצדדים רוצים זה את זה, אז גורמים לזה להצליח, וכל אחד עושה את שלו למען זאות

למעלה