שאלה לדיון....

fireman

New member
שאלה לדיון....

עד כמה שידוע לרובכם אני משער שרותי הכבאות במדינת ישראל רוכשים ומתקינים מרכבים לכבאיות בעיקר בארץ ע"י מפעלים של 2 חברות עיקריות....."בית אלפא" ו"התכוף" הייתי רוצה לדעת מאיזה מרכבים אתם יותר מרוצים? איזה הרכבה לדעתכם טובה יותר? סידור תאים. משאבות. דינמיות (שינוי מיקום מדפים וכו...) יתרונות וחסרונות אחד מול השני מה אהבתם במיוחד במרכבים של כל אחת מהחברות אתם מוזמנים להביע דעתכם על כל סוגי הרכבים מכל שנות הייצור והדגמים אשמח לקבל כמה שיותר תגובות....

fireman

New member
../images/Emo41.gifחסר לכם שתתעלמו מזה../images/Emo41.gif

אני רוצה תגובות! והרבה!

אז ככה...

אני מש"כ חולון בת-ים אזור, ולנו אין רכבי סער מסוג מ´ 1234 אבל פעם אחת בל"ג בעומר שהספר 18 באה לביקור בתחנה שלנו כאשר עברתי עליה וכאשר פתחתי את התאים פשוט נשארתי עם פה פעור , פשוט נדהמתי! מהעבודה של "התכוף"- ניצול מקום האיכסון בתאים וסידור התכולה בתאים(לדוגמא איך שכל-כך קל לשלוף את ה-luckas לעבודה),סידור הגג (תוספת זרנוקים בצורת קיפול נחש בגג), סולם העליה לגג, ובכלל הגובה המדהים של הרכב.

fireman

New member
סולם העליה לגג לדעתי הוא מפגע

בטיחותי חמור מאוד ברכב הזה מי שלא פגש בסולם הזה ובאופן פתיחתו שמזכירה פתיחה של ספר לעומת הורדת סולם ברכב ה1124 עלול לסכן את עצמו כבר יצא לי להתקל בלא מעט אנשים שכמעט ירד להם הסולם על הראש.

אביב22

New member
אני מאד מרוצה מ...

הצורה שה"תוקף" מעצבים את התאים. גם מאד אהבתי את השיטה שהם עשו בכבאיות החדשות מסדרת:מרצדס 1234 (עם המשאבה שסגורה מאחור) שבפנים התא מנוצל משני צידיו לציוד וקח יש פחות חלל שמבוזב בכבאית.

fireman

New member
אני איתך בחלק מהדברים....

לדעתי לוקת התאים וה"קירות" המסתובבים מאוד פרקטיים מבחינת סידור הציוד, הכל יושב במקומו ולא זז מה גם שברכב הזה לקחו בחשבון את עניין הסיוע ההדדי. היות ו46 רכבי ה1234 שיוצרו ע"י "התכוף" הם זהים לחלוטין אין אפשרות לשנות את מיקום או סידור הציוד ברכב, מה שיוצר קו אחיד בסידור הציוד בכל שרותי הכבאות בארץ כך שלא נוצר מצב שאם למשל איילון מתגברים את חולון כבאים של שתי התחנות ייתקשו למצוא את הציוד ברכבים אחד של השני. לגבי תא המשאבה....אני חושב ומעדיף שיהיה פתוח, לדעתי הסגירה של התא היא סתם מטרד מעצבן, הייתי מוותר בשמחה על הסגירה האחורית חסרון נוסף של הרכב הזה לדעתי הוא כניסת מילוי המים שלו שנמצאת מאחורה ולא בצדדים כמו במרכבים של בית אלפא. יאללה קדימה חברים ביקורות על עוד רכבים

fireman

New member
רשימת רכבים ויצרנים

1124 - בית אלפא 2638 - בית אלפא 1120 - התכוף רכבי הגעש - התכוף חוץ מהחדש (1124) שיוצר ע"י בית אלפא (כמו בר"ג) חפ"ק - בית אלפא e-one - E-1 ארה"ב ברונטו - חברת ברונטו פינלנד רכב ה5000 - התכוף בעיקרון כל הרכבים עם המשאבות האוטומטיות (לוחות ממוחשבים) הם מתוצרת בית אלפא 1234 - התכוף (ברכב הזה חלק משמעותי מהקבינה מורכב מחלקים המיוצרים ע"י רוזנבאוור) סולם איווקו - מיותר לציין שמורכב כולו באיווקו רכבי סער איווקו - אני אשמח אם מישהו יוכל לומר לי כי גם אני לא יודע אם שכחתי משהו תגידו לי

גילב

New member
תגובה לשאלתך

רכבי האיבקו יוצרו בשנת 1995 כדגמים 4*4 ודגמי 4*2 הרכבים יוצרו במפעל התכוף ובמפעל בית אלפא. דגמי 4*2 יוצרו בהתכוף ואילו 4*4 יוצרו בבית אלפא ברכב 1124 אין שום רכיב השייך לחב´ רוזנבואר אלא העתקה של מודל (הקבינה מיוצרת בהתכוף)

fireman

New member
כמובן שאין שום רכיב של רוזנבאוור

ברכב ה1124 אני גם מעולם לא כתבתי זאת אבל ברכב ה1234 חלקים מסויימים בקבינה הם מתוצרת רוזנבאוור

ram9

New member
הערה קטנה

במשאבה של ה1234 יש כמה פאקים קטנים: 1. הברז מיכל צריך להיות סגור כדי שהתריס יסגר מצב שיכול לגרום בהסח דעת לנזק למשאבה ,וזה נכיוון שכולם רגילים לברז מיכל פתוח 2. אצלינו ברם יש בכמעט כול הרכבים ברז גניבה ,ברז זה הוא בעצם פתח בבית משבאבה שגונב מים למיכל כשעושים אספקה ישירה כמו כן הוא יכול למנוע חימום של המים בבית משאבה כשאין זרימה של מים בקו (סגרו מזנק לפרק זמן ממשוך ) דבר שאינו קיים ב1234,למרות שלפי מה שהבנתי יש חיישן שפורק את המים החמים במידה והם תממיםיתר ל המידה 3.דבר קטן שעלו עליו בתחנה שלנו ,יש חיישן שכאשר יש פחות מ100 ליטר במיכל המשאבה מתנתקת זה כשלעצמו דבר טוב אבל ברגע שמילאת את המיכל זה עדיין לא נותן לך להפעיל את המשאבה אלא צריך לאתחל את המשאבה על ידי ניתוק ושילובה מחדש,אצלנו גם התקינו עוקף ניתוק משאבה שאחרי שעברת את ה100 ליטר האחרונים ואתה עדיין רוצה לעבוד כי אתה יודע שמארגנים אספקה ישירה אז מפעילים אותו מקווה שלא טעיתי בשמהו ,אם כן תתקנו אותי:>

fireman

New member
הערות

לגבי 2 ו 3 בכל הרכבים יש את ברז מיכל-משאבה שבורר בין עבודה עם המים שבמיכל בלין עבודה בהספקה ישירה דרך פתח סניקה 4 צול. כאשר הברז סגור המערכת עובדת עם מים מהמיכל כאשר הוא פתוח המשאבה עובדת עם מים שמוזרמים אל פתח הסניקה באספקה ישירה כאשר אתה רוצה "לגנוב" מים אל המיכל בעת ביצוע אספקה ישירה אתה מבצע סגירה חלקית של ברז המיכל-משאבה מה שפותח חלק קטן מהמגוף לכיוון המיכל והוא מתמלא תוך כדי אספקה ישירה... אין מדובר במערכת ייחודית לרכבים של רמת גן, יש את זה בכל רכבי הכיבוי הקיימים בארץ. לגבי 3, המתג הזה נקרא "עוקף ניהול משאבה" כאשר המים במיכל רכב ה1234 מגיעה לכמות של כרבע מיכל מבוצע ניתוק אוטומטי של המשאבה בגלל הסיכון שבעבודה ללא מים שיכול לגרום לנזק חמור מאוד לבית המשאבה. כאשר אתה נמצא בשריפה, בדיוק כמו שהסברת ואתה רוצה להמשיך לעבוד עם המשאבה למרות הניתוק כי אתה מבצע אספקת מים לתוך הרכב אתה מסיט את אותו מתג והמשאבה חוזרת לעבודה סדירה. לגבי פריקת מים מהמיכל רכב ה1234 כולל מערכת מדידת טמפ´ המים בבית המשאבה (תרמוסטט) שפורק את המים מהמיכל בהגיעם לטמפרטורה של כ70-75 מעלות עד כמה שזכור לי יצא לי להתקל בתופעה לא מעט פעמים בעיקר באירועים ממושכים... זכורה לי פעם אחת בשריפת וילה בשעת לילה מאוחרת...היה לילה קר מאוד וכאשר נפרקו המים מהמשאבה נוצרו אדים בכמות גדולה מאוד....אזרחים סקרנים התחילו לברוח מלייד הרכב.....הם חשבו שהוא עולה באש.....מה גם שזה מלווה ברעש דיי גדול....

ram9

New member
לא הבנת אותי..

אצלנו לכול המשאבות יש ברזגניבה, אני יודע שאפשר לעשות את לפתוח חלקית את הברז מיכל כאשר עושים אספקה ישירה ,אבל אצלנו הברז מיוחד הוסיפו אותו. יצא לי גם לשמוע את הקול כאשר המשאבה פורקת בפעם הראשונה זה די מלחיץ כי אתה לא רגיל לכזה דבר:>

אייה17

New member
אין לי מושג!

האמת היא שבאמת אין לי מושג ואיני יכולה לעזור לךאבל היה בא לי לכתוב תגובה ממני אייה

אייה!!!!!!!!../images/Emo11.gif../images/Emo11.gif../images/Emo11.gif../images/Emo11.gif../images/Emo11.gif../images/Emo11.gif../images/Emo11.gif../images/Emo11.gif

עדיף שתשתקי ואל תגיבי כשלא צריך להגיב נ.ב אני יודע כשתראי את ההודעה הזאת את תגיבי כך:"ההההההה"

חי צודק../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אייה אנו יודעים שאת להוטה לכתוב משהו בפורום כדי שיתיחסו אלייך. אז בבקשה מתי שאין לך מה להגיד שששש...

TAFD

New member
דעתי

קשה לי להיזכר ביותר מדי פרטים קטנים מכיוון שיותר מחצי שנה לא עבדתי עם אף אחר מהרכבים, ואני אפילו יכול להגיד שאני בקושי זוכר חלק מהדברים של המשאבה (אל תדאגו עוד כמה שבועות אני יבוא לאיזה כמה משמרות ואני יזכר מחדש). אבל מה שאני זוכר מהמשאבות של התכוף (אני מקווה שלא הפכתי) זה שבשביל להוציא מים צריך לעשות איזה 7 פעולות (וזה אפילו בשביל רק לפתוח גלגלון) וזה ממש לא לעניין, לעומת זאת במשאבה של בית אלפא, רק לוחצים ומפעילים, מאוד פשוט ומאוד נוח (למרות שכמה שזה ממוחשב יש יותר מקום לתקלות). בקשר לתאים, אני אף פעם לא אהבתי את המגירות האלה שצריך לשלוף ואז לפתוח את הרצועה הזאת ולהתחיל להוציא כלים, זה מאוד לא נוח, במיוחד אלה שלמעלה שלא נוח לעמוד על הפלטה הזאת שיוצאת מהתא ולהתחיל להתעסק עם המגירה, למרות שעם הזמן מתרגלים אני עד עכשיו לא סובל את זה, ברכבים של התכוף זה יותר נורמלי (לדוגמא הכלי עבודה פשוט עומדים על הדופן של התא ויש גישה ישר לכלי שמחפשים. ודיעה אישית שלי, למרות שהוא לא חדיש ולא ממוחשב ולא מתוחכם ולא כלום, אני הכי אהבתי לעבוד אם האיווקו, זה היה הרכב יציאות בזמן שאני הייתי חדש והוא הכי פשוט ונוח לעבודה (אולי חוץ מהמנ"פים בקבינה שזה לא נוח בזמן נסיעה להרים את החלק העליון של המשענת ולהוציא אותם). זה מה שאני זוכר בערך, אם אני יזכר בעוד משהו, אני יכתוב.

inflaims

New member
תראו....../images/Emo4.gif

לדעתי ולצערי הרב אין לי שום רכב שאני יכול להגיד עליו שהוא מסזודר בצורה אופטימלית, אבל לדעתי אם כבר מדברים על סידורי תאים אז התכוף עושים את הסידור הטוב ביותר לשימוש בתנאים של ת"א- יפו ( אני לא יודע כל כך איך זה בערים אחרות כי לא יצא לי להיות בהרבה אירועים מחוטץ לאיזור שלנו...) -ואגב חיימון, סופסוף אואים אותך בפורום- השם הסגיר אותך!

למעלה