שאלה לדיון NOKIA E61 VS. IPAQ

• פותח הנושא ttyt
  • פורסם בתאריך

ttyt

New member
שאלה לדיון NOKIA E61 VS. IPAQ

שלום רב, אני חדש בתחום וברצוני ללמוד כל מה שאוכל לפני ההחלטה על מכשיר זה או אחר..... דיברתי עם חבר של חבר שמסתובב עם 3 מכשירים וכנראה שבאמת יש לו ניסיון והבנה בתחום. הנושא שאני רוצה לברר הוא העניין של מכשירים ושימושם בארץ לעומת שימושם בחו"ל נאמר לי למשל שלארץ יתאים יותר הNOKIA כי הGPS שלו יעיל יותר בארץ ובחו"ל זה סיפור מסובך אחר, ולעומת זאת בIPAQ אוכל לטעון מפות בחו"ל על כרטיסי זיכרון תלוי במדינה בנוחות וקלות... איזה הבדלים נוספים ישנם בשימוש בארץ או בנוחות שימוש בארץ לעומת חו"ל ?? הרי אם אני משקיע הייתי מעוניין שיהיה לי הכל גם בארץ וגם בחו"ל האם יש עוד התפשרויות תלויות שימוש ? תודה רבה

ttyt

New member
אני רוצה טלפון,wifi וגם gps

ואם אפשר אז מצלמה וגם MP3 ומסך נגיעה כמובן. והעניין הוא נוחות שימוש GPS בארץ ובחו"ל. כמו כן הלוואי שאפשר לקבל הכל במכשיר אבל הבנתי שחייבות להיות התפשרויות כי עדיין לא הוציאו מכשירים כוללים? האמנם?

אאל"ט מחשבי הטלפון של HP

כמו ה6915 כוללים את כל אלו. עם זאת, עצתי - לניווט קנה מכשיר עם מסך גדול.

AYELET1

New member
יש נוספים

הטריניטי (P3300 ) מיו 701 זה מה שזכור לי בשלוף יש עוד לשני העליונים מס קטן למרות שהרזולוציה גבוהה מזו של HP ויש להם בעיות אחרות. ואגב, אם האוזניה איננה מחוברת באמצע הניווט זו מעט בעיה כשנכנסת שיחה (מנסיון שכזה...) לא בטוחה שהכל במכשיר אחד זה כל כך אידאלי. כן, ואני מודעת לנטיה למשולבים. השאלה עד כמה משולבים.

ttyt

New member
אנו עומדים בפני עידן חדש

יקח עוד קצת זמן, שנה שנתיים אולי, וכל המכשירים יהיו אולטרא משולבים לפי דעתי, כיום המצב הוא שרק בעת האחרונה החלו חברות לשלב כדי ליצור גימיק לצורך מכירה או יתרון שיווקי, זה יהפך לנורמה ונוכל למצוא מכשירים שבאמת יהיו הכל. טלפון, PPC , GPS ,פאלם, מצלמה, MP3 ואולי עוד אפשרויות שיוולדו שהיריעה קצרה מלפרט.... אז מה שאנו רואים עכשין כמכשירים משולבים הינם רק הסנוניות הראשונות.....

לא ממש

1. כל הדברים שכבר ציינת קיימים במכשירים מסויימים. 2. זה שהם קיימים זה לא אומר שאנשים ישתמשו בכולם בו זמנית כמו שאתה מתכוון. כדי שטלפון יהיה נוח הוא צריך להיות מספיק קטן וקל ומכאן חולשתו לתפקד כמכשיר נייוט או מחשב כף יד לכל דבר. כדי שמחשב כף יד יהיה מספיק נוח לשימוש הוא צריך להיות עם מסך כמה שיותר גדול ומכאן חולשתו לתפקד כטלפון. בתור אחד שמסתובב לו כבר 9 חודשים (איך שהזמן עובר) עם טריאו שהוא מחשב כף יד קטן אך טלפון גדול אני יכול להגיד שהוא הרים הרבה גבות. ההערה הכי רבה שאנשים אמרו לי - "הוא גדול וכבד" (יחסית לטלפון הוא גם כבד וגם גדול) וזה נכון ולכן הם לא קנו אותו כי זה לא מתאים להם. בגלל שאני צריך גם טלפון וגם מחשב כף יד אז במקום לקחת שני מכשירים אני לוקח מכשיר אחד שקטן וקל משניהם ביחד. עצתי - אם אתה לא צריך להסתובב כל הזמן עם מחשב כף יד - אל תקנה מכשיר משולב (סתם יקר, כבד וגדול). אם אתה צריך אז זה כבר סיפור אחר, אך קח לתשומת לבך שבכל מצב תקריב משהו - או טלפון גדול וכבד או מחשב כף יד עם מסך קטן. (ובכל מקרה, אם אתה כבר לוקח מכשיר משולב אז קנה טריאו אחרת תצטרך להתרגל לאיטיות ולריסטים תכופים).

ttyt

New member
מייק, אהבתי את דבריך, ואנסה להתמקד

חשוב לי בעיקר טלפון קטן ונוח, GPS שיקח אותי לאן שאני צריך, אין לי הרבה ניסיון במכשירי ניווט ולכן נראה לי שאין זה משנה אם זה ניווט קולי או ניווט עם מסך גדול בשבילי חשוב להגיע ובעיקר בעיקר בחו"ל(אם יהיה ניווט בארץ זה יהיה הרבה יותר נחמד), וכמו שאמרת, לא באמת חשוב לי פאלם או PPC ובטח לא חשוב שיהיה צמוד עלי (הוא לא כלי העבודה העיקרי שלי....) אבל חשוב לי כן לקבל ולשלוח מיילים דרך הWIFI של המלון בחו"ל או כל WIFI אחר שבנמצא..... מצלמה, רדיו, MP3, או כל גימיק אחר זה נחמד אך לא MUST. כעת, אשמח לשמוע עצתך ?

ttyt

New member
מהן הבעיות האחרות שאת מתכוונת?

וגם האם תוכלי להתייחס לעניין שציינתי בהודעה הראשונה לגבי שימושים שונים בארץ ובחו"ל- יתרונות חסרונות.

ttyt

New member
שאלה נוספת : לגבי GPS

איך אוכל לדעת על איזה מכשיר אוכל להתקין תוכנת ניווט או לא ? כי כשאני מחפש בזאפ על פי קטגוריית " GPS מובנה" אז מופיעים מכשירים שונים, והבנתי מקריאת הודעות בפורום שיש מכשירים עם SYMBIAN מה ההבדל בין מובנה לבין זה ?

BravoMan

Active member
כדי לדעת על איזה מכשיר

תוכל להתקין תוכנת ניווט גש לאתר של יצרן התוכנה ובדוק את דרישות המערכת. למיטב ידיעתי לIGO שהיא בעצם הברירה היחידה המעודכנת לישראל כרגע אין גרסא לSYMBIAN אלא רק לWINDOWS MOBILE. GPS מובנה אין לו קשר למערכת ההפעלה. את התוכנה תוכל להתקין גם על מכשיר שאין לו מקלט (GPS) מובנה אבל אז תצתרך לחבר לו מקלט חיצוני כדי לנווט דרך SDIO (חריץ כרטיס הזכרון) או BT (הדרך המומלצת). בכל אופן לא הייתי הולך על מכשיר סימביאני. פשוט מבחר תוכנות בשבילם "לא כיים" בהשוואה לWM וגם אם המכשיר לא מגיעה בעברית תתקשה לקנות לו תמיכה בנפרד.

עצתי בכלל היא לקנות ללא GPS מובנה

מצד אחד זה נוח כי זה כבר כלול במכשיר. מצד שני זה צורך סתם עוד סוללה, אם צריך להזיז את המקלט לקליטה יותר טובה אז צריך להזיז את כל המכשיר, לרוב הGPSים המובנים יש איכות קליטה פחותה מאלו שלא.

BravoMan

Active member
נכון, MIO ידועים במכשירים

בינוניים לכל היותר. אבל תראה את ASUS 639.

AYELET1

New member
וגם 636

אכן ה-350 אינו פאר היצירה אבל יודע מה מייק? בישראל כנראה ניתן לנווט גם עם כאלו לא רע

מר ON

New member
אני מנווט עם 6915 והמסך מספק בהחלט

לצורך ניווט אין צורך במסך גדול יותר. אולי לצרכים אחרים כן (למשל גלישה באתרי חדשות).

למעלה