שאלה לדיון

Q u a Q u a

New member
חלילה רתיעה...

לא הייתי אומרת שאני נרתעת מגני שעשועים, רק שאני לא רואה את עצמי מבלה שם המון שעות מדי יום ביומו, וכפי הנראה הסיבה לכך היא הקושי לתפעל לבד שתי שובבות בו זמנית. כיום אני מקפידה ללכת לגן שעשועים או לכל מרחב פתוח אחר רק בליווי מישהו נוסף, כדי לחסוך מראש אי נעימויות עבורי ועבורן.

Q u a Q u a

New member
התשובה שלך נתנה לי הרבה, באמת.

אני קוראת אותה כבר פעם רביעית, ומתחילה להבין את הכיוון שלי, אחרי הכל. תודה
.

lora bel

New member
יכולה לספר לך מניסיוני האישי

את ילדיי לא הכנסתי למסגרת לפני גיל 3 לבכור, האמצעית היתה בת 3.5 כשביקרה בגן בפעם הראשונה ותלמה עדיין איתי בבית,בת שנה ו8 חודשים. לא נגרם שום נזק מהשארותם איתי אלא להפך הם רק הרוויחו והמשפחה כולה הרוויחה כייף לנו יחד עד היום והילדים נהנים עדיין לבלות בחברתינו למרות ששני הגדולים כבר ממש גדולים,לשניהם אין ולא היה שום בעיה חברתית,את הערכים החברותיים את יכולה ללמד אך ללא ספק כמו שכתבו לך למעלה חשוב להרחיב את ההכרות שלה עם העולם כוונתי עם חול, מים, מוסכמות חברתית, חלוקה, ללמוד להמתין לתורן לדעת לבקש מילד/מבוגר, להתבטא נכון גם ללמדן איך לבטא כעסים אפילו(שלא במכות/נשיכות וכו..).אם אינך אוהבת גני שעשעוים אז אפשר לרשום אותן לחוגים אפילו כל אחת לחוגאחר או בזמן אחר ואז גם בזמן שאחת בחוג לומדת להכיר ולתקשר לבד עם ילדים את תעניקי זמן אמא לבד לילדה השנייה. אני מאמינה שאין כמו הבית.

Q u a Q u a

New member
מודה לכל אחת שענתה לי בשירשור הזה ../images/Emo23.gif

תרמתן לי הרבה מאוד, ואני מקווה שנצליח להגיע להחלטה בימים הקרובים. השכלתי מכולכן, תודה

הילדים שלי - כל אחד בתורו היו איתי עד גיל

3. אם יש אפשרות וסבלנות - אני בעד תוך שמירה על סדר יום, מסגרת שמפגישה ילדים נוספים מידי פעם ועוד. אני אענה מאוחר יותר אם תרצי, פשוט חייבים לארגן אותם למסגרות הלימודים שלהם (הבכורה בת עשר וחצי והזאטוט בן ארבע וחצי)

efratga

New member
הכנסתי בגיל 2.9

והיה מאוד קשה וטראומתי. היא לא השתלבה בגן טרום טרום חובה עם בני גילה ונאלצתי להעביר למסגרת פרטית יותר תומכת, לאחר כמה חודשים כמה למדה להסתדר עם ילדים. בדיעבד לא הועלתי לה בכך שדחיתי את הכניסה לגן. (רציתי "לשמור" על המטפלת לאחיה הקטן, בסוף המטפלת עוזבת ואני בכל זאת צריכה לחפש מישהי חדשה)

למעלה