שאלה לדיון למדריכים

rafells

New member
שאלה לדיון למדריכים

וגם אשמח לשמוע את הצד של התלמידים במקרה כזה. נניח שבחווה שאתם מגיעים אליה מספר פעמים בשבוע רק להדריך, אין (מסיבות שונות) סוסים שממש מתאימים בשבילכם לעבודה. אין לכם אפשרות לשנות את העניין וגם לא לרכב על הסוסים הקיימים כדי לשפר אותם. איך הייתם מתמודדים עם העניין בצורה הטובה ביותר לדעתכם?

NTL

New member
לא מתאימים מאיזו בחינה?

אם זה מבחינה בטיחותית ואי אפשר לשנות את המצב אז אעזוב. אם זה מבחינת הרמה שלהם אז זה תלוי בתלמידים. אם התלמידים רציניים ואלה סוסים פרטיים אז הרמה שלהם תשתפר לאט לאט. אם זה תלמידי בית ספר על סוסים בית ספר והם רציניים אבל הסוסים לא יוכלו להשתפר אז קצת חבל על התלמידים וקצת על הזמן שלך. כי מצד אחד הם לא יתקדמו לשום מקום אבל הם בטוחים שזה כן יקרה כי הם משלמים כסף למדריכה מעולה. אפשר להתנהג בצורה אפטית ושפשות לא יהיה לך אכפת ולהמשיך כרגיל. אבל אם זה תמידים רצניים שבאמת אכפת לך מהם הנאמנות צריכה להיות אליהם ולהגיד להם לעבור למקום אחר... זה נושא מבחינת מוסר מאוד בעייתי..

fliperit

New member
לא קרה לי מעולם.

אבל בכל חווה שאני אדריך אני אוודא שיש לי אפשרות לרכב על הסוסים. זה ברור שסוסים שרכובים רק על ידי תלמידים יתחילו להיות לא בטיחותיים ולמצוא "טריקים" שהתלמידים לא יכולים להתמודד איתם (היכרתי סוס שכל פעם שהתלמידים רכבו על חצי מגרש, והוא התקרב להגדר היה עובר לקנטר ופונה לכיוון ההפוך- לתלמידים לא היה מושג מה לעשות עם זה. היכרתי עוד סוסה שהייתה נכנסת למעגל קטן עם ראש החוצה, וכמה שהתלמידים משכו את הראש, הכתף נשארה בפנים..והיא הייתה מורחת אותם ככה עד שהם היו יורדים ןמדריך היא עולה.). בקיצור..חווה שאני צדריכה בה ואין לי אפשרות לרכב אני לא אשאר. זה לא בטיחותי, ואין לכ שום רצון שיפול לי תלמיד.

dixie chick

New member
השאלה היא בדיוק מה הבעיה עם זה

האם הסוסים מתדרדרים? האם הסוסים נשארים אותו דבר ולא מתקדמים? האם הרצון לרכב הוא הרצון האישי שלך להתקדם? ולמה אין אפשרות לרכב עליהם? האם מישהו אחר רוכב עליהם? או שרק התלמידים וזהו? את רושמת אין סוסים שממש מתאימים בשבילכם לעבודה, איזה עבודה? האם הסוסים האלה לא מתאימים להיות סוסי בי"ס? או שזה סוסים שאין להם שום אקסטרות ובונוסים בשבילך בתור מדריכה (למשל הם לא קופצים או יודעים קפיצות הם רק יודעים לרוץ במעגלי בי"ס)?

למעלה