שאלה לדיון - לדעתכם,

Itai S

New member
שאלה לדיון - לדעתכם,

למסרים הפוליטיים ב´האור והצל´ יש מקום בדיסק? או שקובי ויואב היו צריכים להתמקד בנושאים אחרים ולא להביע את הדעות הפוליטיות שלהם (ועל ידי כך כנראה גם למכור יותר)?

MחושגZ

New member
בטח שיש מקום בדיסק

אמן אמור להביע את דעתו, בין אם זה יעלה את המכירות או יוריד אותם כל הכבוד להם שאמרו מה שהם באמת חושבים לא אהבתי את הדיסק "האור והצל".. לדעתי הוא מסריח.. השירים ב"אור מציון" היו מעולים, חרשתי על כל אחד מהם מלא זמן ומדי פעם אני עדיין שומע אותו (אלבום ישן לפני יותר משנה וחצי), ואת האור והצל (לפני שלושה חודשים בערך) אני כבר לא שומע... שמעתי איזה חודש וקצת וזהו... אלבום גרוע ביותר... ציפיתי ליותר... מה גם שהייתה תקופה ארוכה שנורא חיכיתי לדיסק הזה! ובסוף התרכזבתי קשות... חוץ מכמה יציאות טובות (ילד רחוב, האור והצל, בור ללא תחתית, זזים עם הבאס- חביב..), כל השאר מגעיל... השיר שמתיימר להיות המוביל בדיסק, הפרד ומשול, ברמה פחות טובה בהרבה מ"חי מיום ליום", השיר הטוב ביותר באור מציון... חי מיום ליום שיר מדהים שאפשר להמשיך ולשמוע כל הזמן... הפרד ומשול נמאס אחרי מעט מאוד זמן... מה גם שהוא הרבה יותר קצר...

Big 7

New member
יש מקום רחב למסרים פוליטים וכדומה

על זה הראפ והיפ הופ התחילו

kref

New member
ברור שיש מקום

לזה זה נועד וטוב מאוד שהם העבירו את המסרים שלהם באלבום אם לא היה בו מסרים אז מה כבר היה נשאר שירי אגו מסיבות וזיוניםואולי 2 שירים טובים (ילד רחוב, האור והצל) אז לא בטוח שהייתי קונה כי זה היה ממוסחר וסתם בלי שום בסיס כמעט אבל זה לא קרה וטוב שכך ולכן יש לי את הדיסק ואני אוהב אותו כבוד ל-סבא הרצל (סאב והצל)

kref

New member
אה ולא התקוונתי

ששאר השירים גרועים אני מאוד אוהב אותם התקוונתי שאין ממש מסר וסתם כמה שירי אגו לבד זה משעמם וילדותי אבל אם הם באים על שירים עם מסרים זה כבר משהו אחר

GreeCheeMan

New member
אתה יודע מה אומרים...

כגודל הציפיות כך גודל האכזבות. ולדעתי מוזיקה צריכה לבוא ממה שהאומן חושב ומרגיש. אם הוא רוצה לשיר על פוליטיקה (או על כל נושא אחר), אין לי בעיה עם זה. אבל עם אמנים שכותבים רק כדי שחברות התקליטים יחתימו אותם ומתמסחרים בכוונה, עם זה יש לי בעיה.

הדרומית

New member
ללא ספק כן.

אמן, בין אם הוא צייר ובין אם הוא זמר, רוצה להעביר את השקפות העולם שלו.. קובי ויואב, אמנים כמו אמנים- מתארים את תחושותיהם ודעותיהם הפוליטיות.

GiLaD15

New member
ברור שכןןןןןןן!!!

קודם כל.. אם כל השירים היו בנוסח "הפינאלי" ו"אני יכול" (אל תבינו אותי לא נכון, השירים האלה בין הכי אהובים עליי..) אם השירים היו בנוסח הזה הדיסק לא היה... בעל משמעות..
זה אחד הדברים שעשו את הדיסק מצליח כמו שהוא המסרים שהם נתנו אין לכם מושג איך הקהל ענה לסאב בבארבי ב"הפרד ומשול"... הפינאלי, אני יכול, תני לי, זזים עם הבאס, כל אלה שירים ענקייייייםםםם אבל.. הדיסק לא היה מצליח כל כך אם לא היו בו שום שירים רציניים ובעלי משמעות... ועוד משהו.. זמרי היפ הופ וראפ תמיד אומרים ת´דעות שלהם!

אני חושב שכן

אני חושב שזמר כן צריך להביע את דעתו הרי בשביל מה הוא שר אם לא בשביל זה?????? וחוצמיזה אין הרבה אומנים בארץ (אם בכלל) שיש להם דעות ציוניות!!! הציונות נעלמת ואיתה גם המדינה ואנחנו,סוף סוף יש למי להאזין בטירוף!!!

tomgavish

New member
סאב והצל בנויים בעיקר ממסרים של הדע

ות שלהם, אני אוהב אותם רק על כך שהם מביעים את דעותיהם ולא שמים פאק על מה שאומרים להם, אחרי הכל בשביל זה הקימו את תאקט, בשביל שאומנים יוכלו להגיד מה שהם רוצים בלי שיצנזרו אותם, בלי זה סאב היה ממסוחר בצורה מגעילה ומתקרב יותר ויותר לסגנון של מוקי (שאישית אני שונא)

TakTik

New member
חחחחחח

"תאקט, בשביל שאומנים יוכלו להגיד מה שהם רוצים " סלח לי אבל תאקט זה לייבל של אן אם סי אין שום הבדל אם סאב חתום בתאקט או ישירות באן אם סי אגב ממתי סאב לא ממוסחר (אני לא אומר שזה רע בהכרך)

GreeCheeMan

New member
תאקט לא שייך לאן.אם.סי

הוא לייבל עצמאי שחתם על חוזה כדי לשווק את הדיסקים האור מציון והאור והצל. יכול להיות שגם הדיסקים הבאים שיצאו מת.א.ק.ט יעברו דרך אן.אם.סי, אבל בשום אופן ת.א.ק.ט לא שייכת לאן.אם.סי

TakTik

New member
א.אופס זה לא אן אם סי זה הליקון../images/Emo9.gif

ב.לייבל,כהגדרתו כלייבל, זה אגף בחברת תקליטים שעובד על סגנון מסויים תאקט חתומים בהליקון הם חלק מהליקון והם קפופים להליקון

GreeCheeMan

New member
לייבל זה לא אגף בחברת תקליטים

זו חברה עצמאית, בדרך כלל עם תקציב מצומצם יחסית, שמחתימה אמנים שלא חתמו בחברות תקליטים, או בגלל שהחברות לא רצו אותם, או בגלל שהם רצו יותר חופש יצירתי (בחברות גדולות יש יותר מקרים שמכתיבים לאמנים מה לעשות). בחלק מהמקרים חברות התקליטים שומעות אמן שכבר חתום בלייבל מסוים וחותמות חוזה הפצה עם הלייבל, ככה שזה משתלם לכל הצדדים: לליבל - בגלל שככה הם יגיעו לשוק יותר רחב ובכלל יוכלו להפיץ יותר תקליטים. לאמן - הוא מופץ בקנה מידה של חברה גדולה עם חופש של לייבל. לחברת תקליטים - מרוויחים מדיסק שכבר הוקלט (בד"כ הם קשורים רק בשלבים הסופיים. דוגמא: בדיסק האור מציון כל הדיסק היה מוקלט כבר וסאב התכוון להפיץ אותו עצמאית, כשבהליקון שמעו אותו, החליטו להחתים אותו, וככה גם המאסטרינג היה הרבה יותר מקצועי וטוב וגם הם שילמו על כל הסימפולים בדיסק). יצא קצת ארוך אבל מילא...

נכון!!!!

גם אני שומע אותם בגלל זה!!!!!! וחיכיתי לדיסק כמו על קפיצים,רק בשביל לשמוע: "עם חזק לא נתקפל,כי לא נולד הבן זונה שיעצור את ישראל"!!!!! חולה עליהם ענקים!!!!!!

לא רק שהם צריכים...

הם חייבים לתת את דעתם!! הם לא צבועים הם ישירו על מה שהם מאמינים ולא על מה שימכור להם יותר דיסקים....עובדה אנחנו עדיין אוהבים אותם...!! חוץ מי זה שאני מאוד תומכת במה שהם אומרים והגיע הזמן שמישהו יגיד את זה!!!

QuayJin

New member
אתם באמת בטוחים שהם אומרים כל מה

שיש להם להגיד??? lol עננננננק! הדעות שלהם הרבה יותר קיצוניות מהדעות שהם מראים לכם וסאב בראיונות כל הזמן מצהיר שהוא ימני קיצוני, הרבה אנשים ששומעים את האור והצל/האור מציון שואלים בכלל אם הוא שמאלני/מרכז/או מרכז עם נטיות ימינה אנשים לא מאמינים שהוא ימני קיצוני. מה גורם לכם לחשוב שהם לא ממוסחרים?? כנראה מתחת לפוזה הם מסתירים את זה מצוין, הם ממוסחרים בטירוף, זה לא בא בצורה רעה דווקא, אני אוהב מיינסטרים ממוסחר ברמה של סאב... הוא מצוין ויש לו אחלה מסחור (קצת יותר מידי באני יכול אבל לא נורא) תאכלס הם הכי טובים פה, אבל ממוסחרים... ולמה אתם אומרים אן אם סי כל הזמן, הם לא חתומים בהליקון??

תגובההההה

אי אפשר ממש להגיד שהם ממוסחרים כי בהסכם שלהם רשום שיש להם את הבחירה המוחלטת ביידים מה להכניס לדיסק ומה לא! והם מחליטים! וזה נכון שיש להם דעות יותר קיצוניות (לקובי יותר מיואב) וכמו שהם אמרו שבדיסק הראשון הם יותר עיגלו פינות ובדיסק השני פחות חכה לדיסר השלישי-פצצות!!
ועוד משהו!!!
לאנשים חשוב מאוד לזכור זה סאב והצל! ולא רק סאב!!!...

QuayJin

New member
בשני הם עיגלו עוד יותר פינות.

מיסחור לא קשור באם הם מחליטים מה לשים או לא... אלא אם המוזיקה שלהם פונה לקהל הרחב (מה שהיא כן-מכל אוטו היום אני שומע את הפרד ומשול/אני יכול/הפינאלי בקולי קולות...) או שהיא פונה לקהל מצומצם שבאמת אוהב היפ הופ (חלוצי החלל).

כן קיצוני אז מה!!!!

ולחברי כנסת ערבים מותר ליתמוך באירגוני טרור????? אז לזמר מותר להביע דעות!!!!!!!!! כמה שיותר ימני יותר טוב!!!!!! או עד שיכירו בנו כעם ושאנחנו כאן,ולא יזיזו אותנו מיכאן!!! וסאבלימינל כלים שהם שמים זין ואומרים מה שהם רוצים לומר,ולא אכפת להם אם זה נמכר או לא נמכר!!!!!

למעלה