שאלה לדיאטניות

גושה2

New member
שאלה לדיאטניות

היי :) רציתי לדעת איך אני מחשבת כמה קלוריות אני אמורה לאכול ביום בממוצע? בשנה האחרונה ירדתי במשקל בערך 17 ק"ג. אמנם עשיתי זאת בלי לווי של דיאטנית, אבל הירידה היתה איטית ומבוקרת וכללה אכילה נכונה והתמדה (והתמכרות) לחדר כושר. בתקופה האחרונה אני תקועה על אותו המשקל ולא מצליחה לרדת, למרות כל המאמצים. הייתי שמחה לדעת אם זה בגלל שאני אוכלת יותר קלוריות ממה שאני אמורה, או שאני אוכלת בדיוק את מספר הקלוריות הדרוש ולכן לא יורדת במשקל. כרגע משקלי הוא 75, גובהי 1.72, ואני משתדלת ללכת לחדר כושר 3 פעמים בשבוע. אשמח לתשובה :) תודה רבה!

ravehor

New member
כנראה שאת בתפריט נייטרלי ובגלל זה את לא יורדת

כי אם היית במאזן שלילי אני לא רואה סיבה שתישארי במשך זמן רב על אותו משקל. בתחילת הדיאטה הרבה יותר קל לרדת מאשר בסוף. הגוף בהדרגה מתרגל לתפריט, ירידה של שריר מורידה את המאזן הקלורי שלך, וגם אם את לא מעלה את עוצמת האירובי - כמות הקלוריות שאת מורידה שם יורדת. ככה יוצא שההפרש הקלורי שלך קטן עם הזמן עד שהוא כנראה הגיע למאזן נייטרלי. כדי לדעת בדיוק מה המאזן הזה כדאי שתקבעי פגישה עם דיאטנית, והיא תמדוד אותך במשקל שבו ניתן לחשב זאת עפ''י אחוז השומן. בכל מקרה, הפיתרון הוא להגביר במעט את כמות האירובי או להוריד קצת מהתפריט (בחרי אחד מהם ועשי זאת בהדרגה, ותעקבי אחרי המשקל שלך איך זה משפיע על היאידה כדי שלא תהיה מהירה מדי).

תשובה

שלום רב, קשה לתת לך תשובה כי כמובן חסרים המון נתונים אבל קחי בחשבון שבכל תהליך של ירידה במשקל יש שלב שבו מגיעים לעצירה בירידה. אם התזונה היא נכונה - הירידה תמשיך כמובן אך לפעמים צריך שינויים בתזונה על מנת לעודד המשך ירידה במשקל. הייתי ממליצה לך לפנות ליעוץ חד פעמי כדי לבדוק אם את אוכלת נכון. בכל מקרה - לא להשבר וכל הכבוד על ההישגים המרשימים. בהצלחה

למעלה