שאלה לדוקטור....

meytaltal

New member
שאלה לדוקטור....

שלום אני בת 18 וחצי. בגיל 12 קיבלתי מחזור והוא היה בדר"כ סדיר עם קפיצות קלות. בזמן האחרון גם יש לי אי סדר במחזור לפעמים מדלג לי חודש.ולפעמים כמה חודשים לפי התאריך הנכון. יש לציין שאני סובלת מעודף משקל אבל בחודש האחרון עשיתי בדיקות דם כלליות הכוללות סוכר כולסטרול ותפקודי כליות וכבד וTSH הכל יצא תקין.. ורופאת המשפחה אמרה שהכל בסדר(היא גם אמרה שלא תמיד לעודף משקל יש השפעה על תוצאות הבדיקות הנ"ל וכאמור הכל יצא בסדר) עכשיו רציתי מאוד שהמחזור יסתדר נשאלת השאלה אם אני צריכה ללכת לרופאת משפחה? לגינוגולוג? האם אפשר לקחת גלולות מרופא גינגולוג ללא בדיקות??? .. היתי מאוד רוצה שתרגיעי אותי כי אני ממש דואגת אני בעוד שבועים מתגיסת לצבא ורוצה שהעניין יהיה ברור

את יכולה לקחת גלולות

שלום מיטל, אם את מתגייסת בעוד שבועיים, אין לך מי יודע מה הרבה זמן להכנס לכל הנושא של בדיקות. לרוב אין בעיה לקחת גלולות. הייתי רק אולי מציעה שרופאת המשפחה שלך תשלח בדיקת פרולקטין לפני תחילת הגלולות אם זה לא נעשה. למעשה כל רופא יכול לרשום לך גלולה, ולא חייבים בדיקות מעמיקות. כל עוד אין לך סיפור משפחה מובהק של הפרעות קרישה, של תופעות של קרישת יתר, תרומבופלביטיס, תסחיפים ראתיים וכו', אשר יכולות להצביע על קיום של הפרעות קרישה משפחתיות. כשתקחי גלולות המחזור יסתדר לך. תעבדי על נושא המשקל, למרות שבצבא זה לא מאד פשוט, ולכשתשתחררי, עשי הפסקה בגלולות לראות אם הסתדר לך המחזור.

meytaltal

New member
ואם אני לא אקח וישאיר את זה עד אחרי

הצבא? זה בסדר? או לטפל בסדירות...?

החלטה שלך

כעקרון אין הכרח לטפל, חשבתי שלך חשוב שיהיה לך מחזור סדיר בצבא על מנת שתוכלי לתכנן וכו'.. בכל זאת כדאי שתעשי בדיקת פרולקטין לא לפספס משהו.

mirileh

New member
בדיקת דם קטנה

שעושים אחרי לפחות 3 שעות שכבר ערים - והיא בודקת את רמת הורמון הפרולקטין בדם.

למעלה