שאלה לדוקטור טורנר:

שאלה לדוקטור טורנר:

ראיתי (באתרים רבים) שמשרד הבריאות יצא בקמפיין ענק לבחינת ההרגלים המיניים של הומוסקסואלים. מה פשר העניין? ולמה אין קמפיין (סקר) כזה בקרב הסטרייטים? האם ההרגלים המיניים של ההומוסקסואלים חשובים יותר מאלו של הסטרייטים או שיש סיבות נוספות שנסתרות מעיניי?

קמפיין

את צודקת שאת מעירה את תשומת הלב בעניין. גם סטרייטים נדבקים . לעומת זאת בשני המרכזים הגדולים באיזור המרכז כלומר שיבא ואנחנו מרבית הנשאים החדשים הם מקבוצות סיכון ידועות ובעיקר הומוסקסואלים. הדבר הדליק אור אדום גם אצל המטפלים וגם בין אירגונים שונים כמו הוועד למלחמה באידס ואירגוני הומוסקסואלים שונים (ראי מאמר ב GOGAY). מסתבר בקהילה זו, שהמודעות נחשבה לגבוהה ביותר יש טרנדים של אי זהירות מכוונת וחלק מיזה נובע מהרגשת הבטחון המוטעה שאם יש טיפול אז אין צורך לדאוג. זו הסיבה שיש התמקדות בקהילה זו. לעומת זאת אם לא נצא בתוכניות בקרב כל מי שפעיל מינית נמצא מהר את עצמנו גם מטפלים בהטרוסקסואלים רבים שחשבו שהם מוגנים מהמחלה. קמפיינים צריכים לבוא לידי ביטוי כבר בבתי ספר תיכון ובכל מועדון בו צעירים מסתובבים כיון שמין בשירותים נהוג גם אצל סטרייטים. משרד הבריאות ככל הידוע לי מתכנן פעילות בבתי הספר וגם אני בודק זאת במסגרת עריית ת"א. היציאה לקהילה ההומוסקסואלית הוא צעד נכון ביותר בעיקר בגלל דחיפותו אך נכון שלדעתי הפעילות צריכה להתרחב. אני מודה לך על ההתעניניות בנושא חשוב זה.

למעלה