המשך...
אנסה לענות לשאלות עפ"י הסדר ולמיטב הבנתי וניסיוני. אתה שאלת: " fa jing הזכיר משהו לגבי חלוקת הסימניה לפירוש וצליל פונטי, האם זה כך בכל (או רוב) הסימניות של ה -Simplified Chinese ?" תשובה: עניין החלוקה נמצא גם בכתיב המקורי ( הנקרא fan ti zi- בתעתיק פונטי לאותיות לועזיות) וגם בכתב המופשט ( הקרוי jian ti zi ). מה שכן הם ( הלינגוויסטים הסינים) הקצינו את העניין הזה בסימניות המופשטות. והחלק המביע את הצליל הפונטי הוא לפעמים גם סימניה בפני עצמה עם אותו הצליל ( אולי נכון יותר לומר הגיה). לדוגמא: הסימניה- ting 厅 שמשמעותה אולם, מהווה גם את הצליל הפונטי ל מילה "להקשיב" 听 אמנם המילה מבוטאת כ טינג עקב החלק הפונטי שלה אך ה-"ריבוע" מצד שמאל המסמל פה, בא להראות לנו כי מדובר בהקשבה למילים היוצאות מהפה. אני חייב לציין כי הסימניות המקוריות הרבה יותר מעניינות וזאת מכיוון שיש מאחוריהן סיפור. אם נמשיך בדוגמא שנתתי לעיל לצערי אין לי כתב מסורתי במחשב לכן אצטרך להסביר זאת במילים. לסימניה ting (" הקשבה") יש סיפור משלה ( זאב עזרה בבקשה עם הסימניה ) הוא כך: הסימניה מורכבת מכמה תת סימניות שהן- אוזן, מלך,עשר( המספר),עין,אחד( המספר) ולב......כעת.....מה כל זה בא לאמר לנו וכיצד זה מתקשר להקשבה ולting ? הסיפור הוא כזה:כשהמלך אומר את דברו יש להקשיב(האוזן) בעשר עיניים ולב שלם (אחד). זהו הסיפור מאחורי הסימניה הספציפית הזו. עם פישוט הסימניות הרבה משמעויות וסיפורים מתוך הסימניות הלכו לאיבוד מה שהביא בהרבה מיקרים לתוצאה הפוכה ממה שתכננו להגיע במקור. ז"א בפישוט ההנחה היתה שיהיה יותר קל לזכור את הסימניה לכתיבה, עקב מס' הקוים המצומצם שלה. אבל להרבה סימניות יש סיפור מאחוריהןולזכור סיפור או משמעות הרבה יותר קל מלזכור איך לרשום אותה או איך היא נראית. מכאן שהפישוט גרם בהרבה מיקרים לאיבוד הסיפור ויצר קושי בזכירת הסימניה....אני יודע נשמע מופרך אך לא רחוק מהמציאות. שאלה שניה:"האם זה היה קיים בשפה קודם או שזהו אחד מאמצעי הפישוט?" תשובה: העניין של החלוקה לפונטי ומשמעות היה מצוי גם קודם אבל בפישוט הסימניות הם החצינו והקצינו זאת( ראה את ההסבר למעלה ). שאלה שלישית:"כמו כן, בקירוב כמובן, כמה סימניות חסך המעבר הזה - כלומר כמה היו בשימוש לפני הפישוט וכמה בערך כוללת ה-Simplified Chinese כיום? " תשובה: זה לא חסך, הכמות אותה כמות מה שזה כן חסך זה כמות קווים לצורך כתיבת הסימניה לדוגמא" סימניות שנכתבו ע"י 18 קוים קוצרו לסימניות בנות 4-8 קוים. אני תמיד אוהב לומר באנגלית את דעתי על הפישוט. The charechters are without the charechter הערת סיכום: התשובה הנ"ל היא מאוד כוללנית יש הרבה יוצאים מן הכלל השפה הסינית באה לעולם בכדי לסבך ולעשות לנו את החיים יותר מעניינים. ממליץ בחום ללמוד (לכל אחד) כמה סימניות פשוטות רק בכדי להבין את הלוגיקה שבשפה.....