שאלה לדבי XP ו HP

nazar1

New member
שאלה לדבי XP ו HP

יצא לי לקרוא חוות דעת של אדם שרכש מחשב נייד של HP מסדרת 6515 Pavilion (מחשב המצוייד ב windows vista) שטוען כי לא ניתן להתקין על המחשב XP אלא בדרכים מסובכות/מורכבות. השאלה שלי היא אם יש באפשרות חברת HP למנוע/להקשות על משתמש פרטי מלהתקין XP על המחשב שלו? (הרי אם אני מפרמט את הדיסק הקשיח אז אין מצב שאני לא מתקין XP. זה הגיוני ) תודה לעוזרים יגאל

RoyBO

New member
כל עוד תשיג את הדרייברים לXP

זו הבעיה העיקרית. יש פורומים ברשת שעוזרים לזה.

nazar1

New member
מה זאת אומרת?

אם יש לי דיסק WINDOWS XP אז אני לא יכול להתקין אותו סתם כך?

RoyBO

New member
אתה יכול

אבל תצטרך אחרי ההתקנה להתקין דרייברים של XP שיפעילו את הרכיבים שיש לך במחשב.

RoyBO

New member
אם אתה שואל שאלות כאלה

עדיף שלא תנסה להתקין לבד תן לטכנאי או משהו

nazar1

New member
לפני שאני פונה לטכנאי...

שאלתי את השאלה ששאלתי כאן בפורום, במקום נוסף בו אומרים לי שאני צריך לעשות slipstream. מה זה אומר?

RoyBO

New member
אין לי מושג מה זה סליפסטרים

בעקרון בהתקנת XP על מחשב מפורמט צריך: 1. XP לא מזהה כונני SATA, יש פתרון על ידי שינוי הגדרה בביוס, או צריבת XP יחד עם דרייבר של SATA של הכונן. 2. אחרי התקנת XP צריך להתקין דרייברים שצרבת מראש, כמו כרטיס מסך, כרטיס רשת, כרטיס אינטרנט אלחוטי, כונן DVD, כפתורי הפעלה שונים שעל המארז, עכבר וכן הלאה.

nazar1

New member
צריבת XP עם דרייבר SATA ..

מצאתי מדריך שאמור להצליח והוא מדבר על צריבת ווינדוס XP עם דרייבר SATA מאיפה אני מוריד את הדרייבר הזה ? דרך אגב אני ממש מודה לך על העזרה שלך עד עכשיו כתובת המדריך http://paparadit.blogspot.com/2007/06/installing-sata-hard-drive-with-windows.html

nazar1

New member
שאלה לגבי הכנת הדיסק והתקנתו

את הדיסק הדרוש אני יכול להכין (להוריד את הדרייבר הנחוץ למחשב הנוכחי) במחשב השולחני שלי ואז כשיהיה לי מחשב נייד אני ישר אתקין את הווינדוס?

RoyBO

New member
לא

מומלץ לצרוב גיבוי של מחיצת שיחזור הויסטה שעל הנייד. לפרמט ולהתקין. אבל מציע לך לקבל תגובות נוספות.

Y. Welis

New member
כן. את דרייברי ה-SATA עבור NLITE תמצא כאן

http://driverpacks.mirror.thesneaky.com/DP_MassStorage_wnt5_x86-32_7092.7z זה קובץ מכווץ של תיקיות לפי יצרניות הדרייבר. תצטרך לוודא איזה בקר יש לך בנייד, ולפי זה לבחור את התיקיה המתאימה. כוון את החיפוש של NLITE בשלב הוספת הדרייברים לתיקיה ובחר בכל מה שימצא שם - הכי חשוב TXT MODE, לצורך ההתקנה הראשונית ואיתור המחיצה, אבל גם המצב השני לא יזיק.

GuGuSH

New member
הבעיה היא בדרייברים.

תראה, אתה יכול לבדוק באתר של דגם המחשב שאתה עתיד לקנות אם יש דרייברים ל-XP. יש דרייברים מסוימים לכל מערכת הפעלה. (ז"א, דרייבר של ויסטה אל יתאים ל-XP). וכן, אתה פשוט מפרט את הדיסק (ואם רוצה שומר את המחיצת ריקברי או משהו כזה), מתקין XP ואז את הדרייברים. כאמור, אם אתה לא יודע מה זה דרייברים או משהו כזה, פשוט וותר ותן לטכנאי.

למעלה