שאלה לגריני

שאלה לגריני../images/Emo9.gif

ליקוי הירח הוא תופעת טבע, למה קושרים לו כל מיני השלכות על אנשים על גורלם ... למה קושרים את תופעת הטבע הזאת לכל מיני תופעות אחרות שמשפיעות על המזלות של האנשים וכולי' האם זו לא רק תופעת טבע? שאלתי בפורום רוחני אבל משום מה אף אחד לא השיב לי.

גריני

New member
לדעתי זה בגלל: "כמו למעלה-כך למטה"

אם נקבל את ההנחה העומדת מאחורי המשפט הזה - אז כל מה שקורה בממדים גבוהים - יש לו השלכה ומשמעות לגבי הממדים הנמוכים יותר, ולהיפך. ואם נוסיף ל"נוסחה" הזאת גם דבר שלפחות רובנו כאן מסכימים עליו שאין מקריות בעולם ואין "סתם" - אז מה שאני מבינה מכאן הוא שאין דבר כזה "רק תופעת טבע". תופעת טבע הינה ביטוי גשמי כלשהו לתהליך אנרגטי כלשהו - ומן הסתם אותו תהליך אנרגטי הוא כ"כ עוצמתי - אם הוא בא לידי ביטוי בגרם שמיימי - שחייבת להיות לו השפעה על בני אדם. השאלה שבעיני נראית עוד יותר משמעותית ובעייתית היא זו: האם מה שאנשים משליכים על התופעה הזו היא נכונה. כלומר: אם מישהו אומר שליקוי הירח ישפיע על בני מזל אריה בדרך X ואילו על בני מזל מאזנים בצורה אחרת - האם זה נכון? האם יש ממש בקביעות האלה? וכדי לסכם את האמור כאן אומר כך: לי אישית נראה ברור מאליו שתופעות טבע יש להן השפעה על בני אדם. לגמרי לא ברור לי שיש מישהו שיודע באמת איך ההשפעה הזו באה לידי ביטוי. זוהי דעתי, כמובן, ואשמח לשמוע דעות נוספות בנושא.

eldorado

New member
אני גם חושב ככה

אבל לדעתי אנשים יודעים לנבא די יפה מה הולך לקרות לפי הכוכבים, בטוח שאפשר לחקור את הנושא הזה עד אין סוף אבל בסה"כ כשאני פותח את העיתון בסופ"ש וקורא את התחזית של מזל דגים (מה לעשות, לא כולם מושלמים) אני כמעט תמיד רואה גם איך זה מתגשם. בקיצור, גם לדעתי יש השפעה אבל נראה לי גם שיש אנשים שיודעים איך בא לידי ביטוי חלק קטנטן ממנו.

פשוט אמונה טפלה מהתקופה,

בה ראו בכל דבר אל. אם אלי השמיים רבו, היתה לכך השפעה על בני-האדם.. שריד לעידן הפרימיטיבי וזהו.

לקשמי

New member
דעה נוספת...

לאחרונה שמעתי על הנחה שאומרת שליקוי ירח גורם לאנשים להרגיש מדוכדכים/עייפים, בקיצור הרגשה כזאת של אינרציה משהו... אני לא יודעת עד כמה זה נכון, אבל אני זוכרת שכשהיה ליקוי חמה לפני כמה שנים באמת הרגשתי קצת עצבות כזאת, באותו רגע שהחשיך ולו מעט. אז אם זה קיים בליקוי חמה, יכול להיות שזה נכון גם לגבי ליקוי ירח.

osho7

New member
תשובה לפעמונית.

נושא שחבל על הזמן מאיפה להתחיל??? קודם כל כולנו חלק מהיקום והכוכבים. גם ברמה הפיזקלית אנחנו עשויים מאותם חומרים, ואנחנו לא רק מושפעים אלא בעיקר משפיעים. התנודות והתדרים שלנו - בני האדם - משפיעים על כדור הארץ ועל הכוכבים והם בחזרה אלינו. הירח מבחינה פיזית אסטרונומית משפיע על מאזן הנוזלים - המים על כדור הארץ. ברמה הרוחנית מים זה רגשות , וכיוון שאנחנו גם עשויים 70% מים -אנחנו מושפעים. בגלל זה בירח מלא אנחנו נוטים לרגשנות יתר. כל שאר הדברים - אם את מאמינה באסטרולוגיה או לא זה אני לא יודעת, אבל אני גיליתי שזה כלי נהדר לעבוד איתו, ללמוד את החולשות ואת הכלים החזקים כדי לעזור לעצמנו.

למעלה