שאלה לגרים בארה"ב

• פותח הנושא botxf
  • פורסם בתאריך

droren

New member
קצת הבהרות

קודם כל: אני סטודנט ובוגר(בקרוב) של אחת מהתוכניות שצוינו מעלה.
בוטסון גיא צדק וגם לדעתי קצת פחות דייק בכמה מהדברים שאמר:

1. מי ששואף לממוצע יקבל ממוצע. זה הכול קשור לאיך שאתה מוכר את עצמך וכמה כסף ודרייב יש לך. רק אתמול סיפרה לי בהתרגשות מדהימה מישהי מהכיתה שלי על הצעה מדלוייט(נחשבת לפירמה מאד ידועה בייעוץ ובעיקר בייעוץ חשבונאי) על ההצעה שקיבלה בסניף המרכזי בניו יורק. חשוב לציין כי הבחורה(המבריקה) באה מבית מאד עשיר. השכר שהבחורה תקבל כולל הבונוסים וכל שאר הירקות הוא נמוך מ 6 ספרות. לא תודה.

2. השכר הממוצע היום לבוגרי MBA בחברות הייעוץ המובילות (מקינזי, ביין וכו') עומד על 130-140 אלף דולר בשנה פלוס 40 אלף בונוס חתימה. מדובר בשכר נאה, בתעשייה שנחשבת כמבוקשת ביותר בכול תוכנית MBA בטופ 50 בעולם.
3. בוסטון גיא ציין כמה פעמים את המילה "מעל הממוצע" ואני חושב שהוא לא מספיק הבהיר למה כוונת המשורר. יש לבית הספר בו תלמד מרכיב חשוב אבל לא המרכזי בקביעת "הממוצע" שלך. זה הכול תלוי בך. יכולות, שאיפות, מיתוג וקשרים. סתם לדוגמא: אם תקבל הצעה של 140 אלף לשנה אבל החברה מאד תרצה אותך(מהסיבות שציינתי מעלה) תוכל לקבל שלל הטבות של החל מבונוס חתימה כפול ועד תשלום מלא של כל לימודי ה MBA שלך (מעל 100 דולר בונוס). Think Big!
4. אני טרם שמעתי (ואני בתעשייה עם אוזניים פתוחות עם חברים בתוכניות בטופ 3 בעולם) על מישהו שקיבל הצעה של 7 ספרות כולל בונוסים וגם לא אחרי שנה או שנתיים. זה פשוט לא הגיוני. שמעתי על משכורות שמתקרבות ל 200 אבל דרשו התחייבות לכמה שנים לחברה. תבדוק את המשכורות ב glassdoor.com ותראה בעצמך. כמו שציין botxf השונות היא נמוכה (פלוס 20-40 אלף בסביבות הממוצע)
5. חשוב לשים לב לאותיות הקטנות - תמיד רשום שהממוצע או החציון מתייחס ל 80 אחוז מהמחזור. למה? לא להכניס לשיקול את הבן של אייל הנפט שלא ממש צריך כסף או אנשים עם משכורות נמוכות ש"דופקים את הממוצע" - אז נכון שהממוצע קרוב לממוצע האמיתי, אבל זה ממש לא מספר מדויק.
6. יש הרבה מאד פרמטרים שלא תלוים בך ואף תוכנית מגירה לא באמת תתגשם כמו שאתה רוצה. תמיד תהיה מוכן לטוב או לרע.
7. חבילת השכר הכוללת בחברות הייטק באזור קליפורניה היא מאד קרובה למספרים שציינתי בסעיף 2.
8. אם אתה(botxf) חושב שלמעסיק יש "leverage" על העובד אז אתה באמת תפסיד הרבה כסף. אם אתה טוב, ויודע לעשות leverage לצד שלך ולא להפך, חברות לא רק שיתנו לך אישור עבודה במיידי, אלא גם יתנו לך גרין קארד בהקדם האפשרי רק בגלל שאתה מביא ערך מוסף לשולחן ואף אמריקאי שלא ראה עולם(international experience)לא יכול להביא את הדבר הזה.
9.חברות זה אנשים ואנשים עושים עסקים עם אנשים - אל תשכח את זה אף פעם.

Think Big

אמיתי ר

New member
איך?

1. מקבלים מלגות (כאמור, מתאים בעיקר לאמריקנים ולפעמים זה מאוד תלוי מדינה ).

2. לוקחים הלוואות. זו "מכת מדינה" אמריקנית שהישראלי הממוצע לא תופס. רבים מהם מסיימים עם הלוואות של 100 אלף דולר ויותר בסיום הלימודים ולוקח להם לפעמים 20-30 שנה להחזיר את ההלוואות. חפש באינטרנט "Student Loans" ותבין שזו בעיה קשה. ומאידך - כמעט הדרך היחידה ל"אדם הממוצע" ללמוד בTOP 10 . גם אחרי מלגות.

3. כמו שאחרים כתבו לך, מי שלומד בביה"ס מובילים (ובכלל הצליח להתקבל לשם), שואף לעשות הכל להיות בחצי אחוז העליון של הכיתה שלו. לא האחוז העליון. ובתמורה לא ינסה להרוויח 100אלף לשנה (משכורת די ממוצעת לתחום מבוקש), אלא 300 אלף ומעלה ואז להחזיר את ההלוואות תוך שנים בודדות ולא 20 שנה.

billc

New member
אני גם לא מקליפורניה

אבל מדברים על זה הרבה, שאנשים מתחילים לעזוב את האזור בגלל יוקר המחיה

עם 100K לאדם יחיד למשל באטלנטה אתה יכול לחיות ולחסוך יופי

zelig0n

New member
100k למשפחה זה יותר ממספיק

והכותרת שלי קשורה כלום בדיוק כמו ההודעה שלך!

זה תלוי ברמת החיים שיבחר ולא במספר הנפשות.

botxf, אתה יכול לחסוך אלפים בחודש ו\או לגמור בחובות. השאלה היא על מה ואיפה אתה מוכן להתפשר.

yax4

New member
From my LA experience

Hi.
from my experience you can rent a nice apartment in a good area at 1400$. You can live nicely with spending 3000$ a month including rent.

למעלה