שאלה לגרים בארה"ב

• פותח הנושא botxf
  • פורסם בתאריך

botxf

New member
שאלה לגרים בארה"ב

השאלה היא כללית במכוון, והיא גם נובעת רובה מסקרנות.

השאלה היא כזו, ממשכורת של 100K $ ברוטו בקליפורניה (נניח LA אם זה משנה) כמה אפשר לחסוך בשנה ?
דבר ראשון, מה המיסוי ?
דבר שני, בוא נניח שמדובר בבנאדם ללא משפחה, עם כוונות לחסוך אבל לא להתכלב.
ברור לי שזה לגמרי משנה איפה גרים ספציפית, מה אורח החיים, כמה מבלים, כמה נופשים וכו כו וכו.

אני מחפש תשובה גסה, ועדיף הערכה מלמעלה (כלומר לרעה ) לגבי כמה אפשר לחסוך בשנה.
אפשר להתחיל בכמה מיסוי לוקח, וכמה עולה דיור ממוצע - באיזורים המדוברים לבנאדם בודד, עם כוונות לחסכון.

רוב תודות.

RoyG NJ

New member
באופן עקרוני

משכר של 8333$ לחודש בקליפורניה ישאר לך 5575$ נטו.
תוכל להגיש זיכוי מס בסוף שנה על מספר דברים ואולי תוכל לקבל בערך 3000$ (בראייה שנתית)

Monthly - 12 pay periods per year Gross Pay $8,333.00 $99,996.00
Federal Income Tax ($1,738.12) ($20,857.44)
Social Security ($349.99) ($4,199.83)
Medicare ($120.83) ($1,449.96)
State Income Tax ($449.81) ($5,397.72)
State Disability Insurance ($100.00) ($1,200.00)
Employee Take-home Pay $5,574.26 $66,891.12

botxf

New member
אוקיי וכמה לדעתך

עלויות שכירות (באזור זול יחסית, דירה קטנה לאדם אחד) ?

בוא אני אסביר רגע למה אני שואל. אני מנסה להבין איך לעזאזל אנשים לומדים MBA בטופ 10 ומחזירים את ההלוואות תוך שנים ספורות.

אני אט אט מתחיל להפנים ש MBA בארה"ב זה רק לאנשים עשירים. לא אמידים, לא אנשים שחסכו יפה, אלא עשירים בלבד.
כלומר, כן, להחזיר הלוואה כזאת בלא מעט שנים אפשרי גם ללא עשירים, אבל מבחינת ROI זה פשוט לא משהו הגיוני לעשות !@!

טוב, סתם שופך תסכולים, אשמח להערכות של כמה לדעתכם אפשר לחסוך בשנה.

תודה מראש

RoyG NJ

New member
לא מהאיזור...

תנסה לחפש בCRAIG'S LIST או בMLS האיזורי,תבדוק אם האוניברסיטה מציעה מעונות.

לפי מה שאני יודע אנשים דיי "מתכלבים" בתקופות האלה,גרים עם שותפים, FASTFOOD , הרבה מקבלים מילגות (ולרוב רלוונטיות רק לאמריקאים), פתרונות קסם אין ...

botxf

New member
זהו

שמעונות לא רלוונטיות, אני דווקא שאלתי יותר בכיוון שלאחר סיום התואר, כדי להבין תוך כמה זמן אפשר להחזיר את ההשקעה הכספית המטורפת.
אני יודע שפתרונות קסם אין, לכן שאלתי את השאלה בלי קונטקסט של MBA בכלל, אלא שכר X וכמה רווק יכול לחסוך ממנו בשנה. התשובות לא מעודדות..זה פשוט נראה השקעה לא משתלמת.

Boston Guy

New member
אתה איש מצחיק

נראה לך שאנשים שהולכים לתכנית MBA בבית ספר מה TOP 10 "שואפים" להרוויח משכורת של 100K לשנה?
לא, חבוב - הם חולמים שיחטפו אותם לאיזה חברת ייעוץ כמו מקנזי או KPMG, או שאיזו חברת להטוטנים פיננסיים תגייס אותם - לעבודה שבה 100K זה SPOT בונוס שזורקים לך כל פעם ש"עשית מכה" בשביל החברה... והמשכות האמיתית שלך בשנה היא בת 6 או 7 ספרות.

botxf

New member
הממ

100K זה לא 6 ספרות ?
מהחיפושים שלי באינטרנט נראה כאילו השכר הממוצע של בוגר MBA בטופ סקול זה בסביבות ה100-120K.

ואני לא מדבר על 10 שנים לאחר התואר, אני ספציפית מדבר על השנים הראשונות לאחר התואר.

אם יש לך מידע אחר אשמח לשמוע אותו.

Nobilis

New member
אז הנה

א) חלק מהתפקידים הללו הם במקומות יותר זולים מקליפורניה.
ב) השאיפה היא לא להיות בממוצע, אלא בטופ.
ג) ומי שבממוצע (או נמוך ממנו) וחיים באזור יקר - לוקח להם יותר זמן להחזיר את ההלוואה.

botxf

New member
אם הממוצע הוא 100-120K

אז אני בספק שמעל הממוצע מקבל משכורת של 7 ספרות או בונוסים של 100K כאילו זה כלום.

בוא נעזוב שניה MBA או לא, אשמח לקבל תשובות קונקרטיות לגבי עלויות מחייה צנועה בקליפורניה\LA לאיש בודד, וכמה לדעתכם אפשר לחסוך בשנה.

MBA לא רלוונטי, אני לא הולך לשנות את שכר הלימוד, ואני לא מתכוון להניח שארוויח משמעותית מעל הממוצע. בשביל בדיקת כדאיות השקעה, אני נאלץ להניח שלא יהיה מלגה, ושהשכר יהיה ממוצע.

RoyG NJ

New member
אם זה לא בשביל התואר אז למה LA ?

תבחר מקום זול יותר לגור בו,תרוויח את הממוצע של 100-120K ותחסוך הרבה כסף.

Boston Guy

New member
מי ששואף לממוצע לא הולך ל TOP 10 SCHOOL

לא בטוח שיצא לו יותר מהממוצע - אבל הוא לא עושה את המאמץ הכספי והלימודי בשביל להרוויח משכורת של 100K.

אם אני מבין נכון, אתה מחפש רציונל של ללכת להוציא 100 אלף דולר או יותר על תואר של שנתיים.
אם מסגרת המחשבה שלך היא "זה כדי להצליח לקבל עבודה בשכר ממוצע" - כנראה שזה לא משתלם לך אישית.
.

botxf

New member
שוב, מהמידע שאני מצליח להשיג

זה השכר הממוצע לבוגר MBA בתוכנית שהיא טופ סקול, לא בתוכנית ממוצעת.

אתה ממשיך לטעון שהשכר הממוצע הוא גבוה יותר לבוגר תוכנית כזו, אני יותר מאשמח לדעת שאני טועה..אני פשוט מחפש מידע כמו ששמת לב.

אני לא מחפש רציונל, אני מחפש להבין אם מישהו ממעמדי הכלכלי יכול לעשות משהו שהוא די חלום שלו או לא, לפעמים גם חלומות הם יקרים מדי. אם למשל אני אצטרך לחיות שנתיים בחובות אח"כ, או 5 שנים, יהיה לה גורם מכריע לשיקול האם אני יכול להרשות את זה לעצמי.

מה שאני מנסה להבין (אתה מוזמן לענות לפי מיטב ידעיתך)
1. כמה בוגר MBA מטופ סקול מרוויח בשנים הראשונות לאחר העבודה ? (הנחת ציונים טובים, ואיזור קליפורניה לעבודה)
2. כמה עולה התואר ?
3.כמה חוב יהיה לי בסוף הלימודים

על 2 קל לענות מבחינת רף עליון אם לא מניחים מלגות.
לגבי שלוש אני יודע מה החסכונות שלי אז קל לי גם לאמוד את זה.
הדבר היחידי שחסר לי הוא תשובה ל1, ואת זה שאלתי פה.

botxf

New member
אופס

לגבי 1 הכוונה היא כמה אפשר לחסוך בשנה בתנאים שתיארתי, לא כמה אפשר להרוויח. לזה כביכול ראיתי שזה 100-120K לפי המידע ברשת.

RoyG NJ

New member
אתה כותב MBA כאילו זה תפקיד

תלוי מה אתה עושה , מי אתה בתור בן אדם ובאיזה חברה אתה עובד.
אני לא חושב שאתה יכול להתייחס לממוצעים בלי לקחת בחשבון אף משתנה.
עורכי דין בתחומי מסויימים , vp ו director בחברה גדולה יכולים בקלות להכפיל את הממוצע לפני בונוסים

Boston Guy

New member
לזה קוראים "דו שיח של חרשים"

אתה קורא דברים שאני לא כותב...
אני לא מדבר על "שכר ממוצע". מי שחושב שהיכולות שלו יספיקו כדי להשיג עבודה ב"שכר ממוצע" (והוא גם תפרן) - נשאר ביהופיץ, ולא מנסה להידחק לבית ספר "TOP 10".
ההשקעה והמאמץ עבור מישהו כזה פשוט לא הגיוניות.

אדם "במעמדך" שהולך לקפוץ מעל הפופיק ולהכנס לחובות עתק כדי לממן לימודים בכזה מקום - אמור לעשות את זה כי בוערת בו אש בעצמות והוא בטוח (שים לב: לא "חושב" - ב ט ו ח) שהוא יצליח למנף את התואר הזה כדי להרוויח תוך זמן קצר הרבה, הרבה יותר מהממוצע.
לחלק מהאנשים האלו יש כבר תכנית מגירה איך הם יעשו את זה, וחלק מסתובבים כמו אריות בכלוב וטוחנים רעיונות כדי לעשות את זה.

זה לא בכדי שממקומות כמו בית ספר למנהל עסקים של הארוורד או באבסון וכיו"ב יוצאים כל כך הרבה יזמים, וסטארטאפים... אלו הכישרונות של האנשים שנמשכים ללמוד במקומות כאלה.

אם אתה עושה חשבונות לפי "ממוצע" - TOP 10 הוא לא בשבילך, כנראה.

אני לא אומר שבסוף לא יוצא שחלק מהתלמידים מרוויחים את השכר הממוצע שציינת. ויש מצב יותר מסביר שחלק מהתלמידים מרוויחים חצי מהשכר הממוצע, או לא עובדים בכלל...
בכל בית ספר כזה תמצא "ילדי עשירים" שאת הכסף (והפרוטקציה) ללמוד יש להם, אבל את השכל וה DRIVE אין להם...
ויש את אלו שילכו לעבוד באיזה אירגון צדקה NON PROFIT במשכורת של דולר לשנה בגלל אידאלים. או כי כסף לא חשוב להם.

אם הבנתי נכון, אין לך אזרחות אמריקאית. על סמך מה אתה מתכנן להמשיך לחיות אחרי הלימודים בארה"ב ולהרוויח "שכר ממוצע של MBA"? אתה חושב שסטודנט "ממוצע" מקבל אוטומטית אישורי עבודה ושהיה?
אם לא תהיה "מעל הממוצע" - למה שמעביד ירצה להיות ספונסור שלך ולהוציא לך אישורי עבודה?

botxf

New member
אכן לא הבנתי את

כוונתך המקורית, והסיבה היא שיצאתי מנקודת ההנחה שהשונות במשכורות בין הבוגרים בטופ סקולס איננה גבוהה. אתה מתאר מצב סטטיסטי שיש סטודנטים מהטופ סקולס שמרוויחים 60K והטובים מרוויחים 300K ואיכשהו הממוצע יוצא 120K בכל זאת.
ההנחה שלי הייתה שהשונות בשכר בשנים הראשונות לאחר התואר בין הבוגרים בתוכניות האלה איננה גבוהה,, לפחות לא מטעמי "כישרון". (כלומר ברור שיהיה הבדלי שכר בין ניו יורק למישהו שעוסק בפיננסים, למישהו שעוסק ביעוץ בשיקגו, לבין מישהו שעוסק בטכנולוגיה בקליפורניה) אבל בתוך החתכים האלה ההנחה שלי היא שהשונות נמוכה. (ואגב ההבדלי שכר שמצאתי באינטרנט בין סוגי המשרות הוא באזור ה 20K לפה ולשם) אז אם למשל לבוגר MBA טופ סקול שעוסק בניהול פרוייקטים בחברות טכנולוגיה רשום שהשכר הממוצע הוא 100K, אני לא מניח שזה בגלל שחצי מרוויחים 150K וחצי 50K..)

וכן אני מודע לזה שהתואר לא נותן לך אשרת עבודה, אלא רק אשרת שהייה לשנה כדי שתהיה אפשרות למצוא משרה בארה"ב. דווקא מהסיבה הזו אני מניח שגם אם אתבלט ואמצא משרה, השכר לא יהיה בשמיים כי המעסיקים יהיו מודעים לleverge שיש להם על העובד.

אני עדיין לא מבין איך הגענו לדיון הזה על MBA...זה לא חשוב. כמה לעזאזל אפשר לחסוך בקליפורניה זה כל מה שרציתי לדעת, עשיתי טעות שפוסט השני שלי חשפתי את סיבת השאלה.

RoyG NJ

New member
לפי ממוצעים באינטרנט

מי שמרוויח 100K ליד LA חוסך 2000$ כל חודש .

-מקווה שהבנת שזה בציניות-

botxf

New member
:) מה כל כך רע

בלנסות לקבל הערכה של דברים לא הבנתי ?
עדיף להניח שאני הולך להיות שפיץ על ולהרוויח 7 ספרות תוך שנה מהתואר ולכן בטוח שווה לי לבצע את ההשקעה הזו ?
אתם פה תמיד שאנשים פותחים דיונים על מעבר אומרים להם לעשות חשבונאות זהירה על ההוצאות המשפחתיות וכו רק שלא יחיו בסרט.
.

RoyG NJ

New member
ההבדל הוא שהאנשים נמצאים במצב אחר בחיים.

יש להם הצעת עבודה עם שכר, יש להם כבר ילדים (לרוב) , הם יכולים לשקלל את ההכנסה של בן הזוג וצריכים עזרה בחישוב הוצאות.

אצלך הכל כל כך תיאורטי ... אנשים עם MBA מTOP 10 בארה"ב מצליחים יפה גם בישראל... מי יודע לאן זה יוביל אותך ...

הנקודה היא שמי שהולך לTOP10 , יש לו שאיפות בחיים והוא לעולם לא ילך לממוצעים , כי הוא לא רואה את עצמו כממוצע ... אולי תמצא בכיתה את אהבת חייך שאבא שלה מנכ"ל, הוא יזמין אותך לארוחת ערב ובום אתה סמנכ"ל שמרויח 250K בשנה לפני בונוסים...

למעלה