שאלה לגננות??

מלאך2

New member
שאלה לגננות??

ילדתי בגן בת 3 ו-7 חודשים,וובהתחלת השנה הסתגלה לגן. בזמן האחרון התחילה לשנוא את הגן ולא רוצה שההורה יעזוב את הגן בבוקר.הגננת נמאס לה מעוניינת להחזיק את הילדה בידיים בטענה שהיא בעטה בה ועשתה לה סימנים כחולים. רציתי לשאול מה דעתכם האם ילדה קטנטונת במשקל 11 ק"ג יכולה לגרום לסימנים כחולים?

אלהלה

New member
בכי בבוקר../images/Emo20.gif

קורה שילדים עוברים משבר חודש חודשיים אחרי ההתחלה, בעניין הסימנים הכחולים גם יכול להיות - אז מה. היא לא חייבת להחזיק אותה על הידיים. ואולי לסייעת יש יותר גישה אליה והיא תסכים ללכת אליה ולא לגננת. ואיזה פתרון מציעה הגננת? ותתעודדי - גם זה יעבור - את צריכה לקצר את הפרידה וללכת גם אם היא בוכה, מנסיון זה לוקח בערך דקה של בכי ואחר כך הם שוכחים לגמרי!

gili111

New member
שלום לך../images/Emo140.gif

גם אני חושבת כך. פשוט קצרי את הפרידה בבוקר לטובת הילדה,היא תסתגל. בקשר לסימנים הכחולים- יכול להיות שזה כמו שהגננת מתארת, מבעיטות של הילדה. שלא תחזיק אותה על הידיים. גם אני כאם עברתי התנהגויות דומות של בתי בגיל הגן.

מלאך2

New member
היה לילדה ניתוח כפתורים ושקד שלישי?

לפני שבועיים הילדה עברה ניתוח באוזניים וכל הנראה המשבר נובע מזה, אבל הגננת המליצה לי להישאר עם הילדה בגן מספר דקות אך מצד שני לא פעלה על מנת לעזור לילדה להפרד ממני ויצרה מצב שישבתי בגן אפילו חצי שעה ויותר דבר שהפך את עניין הפרידה ליותר גרוע, הגננת טוענת שכל הילדים באים אל הגן רגועים והיא מבקשת ממני שאני ארגיע אותה, במילים אחרות לא מוכנה לקבל אותה לגן אם היא לא רגועה. מה אני יכולה לעשות??

gili111

New member
לדעתי

עלייך ליזום שיחה עם הגננת. עלייך להסביר לה מה החששות וההתלבטויות שלך בתור אם. אני ממש מבינה את הרגשתך. אין את יכולה לשלוט על הבכי של הילדה . לדעתי, על הגננת למצוא פתרון הולם. לפעמים שיטת המדבקות עובדת. שיטת המדבקות- מכינים טבלה ובה בצד אחד ימים ובעמודה השנייה מקום למדבקות אם הילדה הצליחה להיכנס יפה לגן- היא מקבלת מדבקת חייכן. אם לא הצליחה - אולי תקבל מחר. אחרי 3 חייכנים הגננת תתן לה הפתעה (שאת תקני ללא ידיעת הילדה.) זה נשמע חומרי מידי, אבל זו השיטה. אגב, היא בוכה גם לאורך היום בגן? יש גם את הספר- "מלאך הקסם של דנה" שהוא על עיקרון דומה לשיטת המדבקות- שהילדה בסיפור מוצאת הפתעה מתחת לכרית. עם ספר זה את יכולה לעבוד בבית עם הבת. אם היא לא בוכה בפרידה בבוקר מלאך הקסם מביא לה הפתעה מתחת לכרית- כשהיא חוזרת הבייתה בצהריים היא מוצאת הפתעה. ספר מקסים!!!!!!!!!!!!!

מלאך2

New member
שלב השיחה עבר מזמן

בהתחלת השנה הגננת ידעה על בעיות הילדה בשמיעה ובדיבור ובתקשורת.משיחה עם הגננת מסתבר שהגננת כבר הסיקה שהילדה צריכה לעבור מסגרת,כלומר לעזוב את הגן. הבעיה היא שגם לכתה טיפולית אין אפשרות להכניסה כעת היות והילדה מתחת לגיל 4. מצד אחד הגננת לא התאמצה לפתור את הבעיה ומצד שני גם העיריה לא מסוגלת להציע מסגרת מתאימה. כך שאני והילדה משלמות את המחיר המלא?? האם יש מפקח במשרד החינוך ברשת האינטרנט?? כן מבקשת תגובות הציבור

gili111

New member
תרשמי כתובת

http://education.forums.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=f/index&forum_id=1279&cat_id=16

אלהלה

New member
תפני לפיקוח../images/Emo20.gif

לדעתי יש משהו לא לעניין בגישה של הגננת. תפני לפיקוח ודברי עם המפקחת - שתדע מכל העניין הזה. בהצלחה

טלגל

New member
מסכימה עם אלה,

הגישה של הגננת לא לעניין היא צריכה לקבל כל ילד ולא על פי איזה שהם תנאים. גם לא הגננת קובעת לבדה איפה הילד צריך להיות. מקסימום היא יכולה להמליץ בשיחה אישית אבל עוד אנשים צריכים להיות מעורבים בסיפור כגון מפקחת ופסיכולוגית ילדים.

סח

New member
גיל 4 אינו צריך להוות בעיה

בכניסה לכתה טיפולית, או בקבלת עזרה אחרת המתאימה לילדה. במדינה קיים חוק החינוך המיוחד המיועד לילדים מגיל 3.ישנו הליך הנקרא "ועדת השמה" שכל ילד הזקוק למענים מהמדינה חייב לעבור כדי לקבלם. ניתן לברר במחלקת החינוך במקום המגורים או במקומות שבהם הילדה מטופלת עקב בעיותיה.

מלאך2

New member
האמת שנשבר לנו.....

בגן הזה הילדה לדעתי בוכה הרבה זמן.יש שם 33 ילדים וכן גננת וסייעת,כמחצית מהילדים דוברי רוסית שכנראה מדברים בגן רוסית,זה גן עירוני שיש לו משמעת נוקשה ואין אפשרות לילדה למשל להביא איתה בובה מהבית,בובה שהיא קשורה אליה, הגננת והסייעת אמרו שהילדה סובלת מנזל כרונית ואם הילדה לא מקנחת את האף לבדה אז הגננת והסייעת לו יעשו זאת. בבוקר כשהבאתי את הילדה לגן לא היה לילדה נזלת ואחה"צ הסייעת אמרה שהיה לילדה נזלת ולי נראה כי הילדה בכתה בגן ולכן היה לה נזלת לאחר שהילדה היתה בבית פתאום אין נזלות,פשוט מאד הרגשתי שהמקום לא מתאים לילדה והיא תסבול וכמו כן אני. העברתי את הילדה לגן פרטי והינה הפלא ופלא כל הבעיות נעלמו והילדה התאקלמה במלוא מובן המילה לאחר 3 ימים וזה עוד גן עד שעה 4. עכשיו כבר לא היה אכפת לי מהגן ומהעיריה והחלטתי לבדוק הנושא לעומקו כאמור בהתערבות המפקח על הגנים. אם העיריה חייבת לתת חינוך רגיל וגם חינוך מיוחד ואין לה תקציב לממן גן שפתי מגיל 3 מה זה אכפת לי הרי החוק מחייב אותה. לא ייתכן שההקלה שנתתי לגננת בכך שהילדה עברה גן תבוא על חשבוני אני מצידי שהעיריה תכניס לשם עוד סייעת או מדריך לטיפול בדיבור. נו אז מה אתם חושבים ???

אלהלה

New member
העיקר שלילדה טוב יותר../images/Emo20.gif

ויכול להיות שבאמת לבני 3 אין מימון לגן שפתי (אבל תבדקי את זה) אבל יש מסגרות שמטפלות כמו המרכז לגיל הרך - ככה קוראים לזה אצלנו באזור. ויש את שמע שכדאי להתקשר לשם ולקבל שם אינפורמציה על מה כן אפשר לקבל בגיל הזה. ובאמת העיקר שלילדה קל יותר וטוב יותר - וכשהיא תרגיש טוב יותר בגן אז גם שאר התפקודים ישתפרו והיא תמצא את מקומה שם. בהצלחה אלה

סח

New member
העירייה לא מחוייבת מי שמחוייבת

היא המדינה- היא חייבת לתת כי כך קבע המחוקק. הפתרון שמצאת הוא טוב. הייתי ממשיכה ומבררת מי יכול לעזור לילדה בנוסף. רופא א. א.גרון לבעיית הנזלת, מכון אודיולוגיבאחד מהמרכזים הרפואיים הקרובים למקום מגוריך לברור מצב השמיעה וקלינאית תקשורת לברור בעיות התקשורת והשפה. במיח"א הם המטפלים בגיל הרך ישנם חמישה מרכזים בארץ: בתל אביב, חיפה, ירושלים, טבריה ובבאר שבע, אולי גם הם יוכלו לעזור לכן. בהצלחה!

מלאך2

New member
ילדתי מטופלת אצל קלינאית תקשורת..

כבר מעל חצי שנה ילדתי מטופלת אצל קלינאית תקשורת במסגרת קופת החולים, לא מזמן החל טיפול גם בריפוי בעיסוק וכל זה תחת המרכז להתפתחות הילד. הטיפול אצל קלינאית תקשורת החל עוד כשהייתה במעון יום.שם הילדה הסתדרה לא רע,היו לה בעיות של התבודדות ושפה אבל הגננת קבלה אותה בחמימות והילדה לא הראתה התנגדות להיות במעון.היה גם קשר טוב בין ההורים למעון. פה בגן העירוני כבר מהתחלת השנה הרגשנו שהילדה נכנסת למכלאה כי הגן היה נוקשה מדי, גננת מבוגרת בסוף הקריירה וגם נוקשה וכן גם היו בעיות אחרות בגן: א) אי אפשר לילדה להביא איתה בובה שהיא אוהבת. ב) אין ימי הולדת בגן ביחד עם ההורים. ג)יש ספריה אך משום מה לא ניתן להחליף ספרים רק במחצית השנה לערך. ד)אין דלת בגן שנסגרת אוטומטית לאחר שיוצאים וצריך שמישהוא מהגן יפתח את השער. ה)גננת בקורתית מאד וגם מקטרת ומטילה האחריות על ההורים. ויש עוד הרבה דברים אחרים. העיניין הוא שאני צריך להוציא מכיסי סכום כפול לאחזקה בגן פרטי והכל בגלל שגן העיריה לא מסגרת מתאימה. הילדה עברה ניתוח שקד שלישי ואוזניים וכן הנזלת כעת כמעט ונעלמה. אם המדינה מחוייבת לטפל בילדה ולא העיריה אז איך המפקח מטעם המדינה יכול לעזור.לפי החוק נראה לי כי העיריה היא המחוייבת ואם אין גן מתאים באותה רשות אז פונים לרשות אחרת ע"ח העיריה כולל הסעות. האם זה נכון???

סח

New member
המדינה מחוייבת

אם ילדתך הוגדרה כבעלת צרכים מיוחדים.עברה ועדת השמה שקבעה את צרכיה. זו הדרך שבה המדינה מחוייבת. אם הילדה מטופלת תחת המרכז להתפתחות הילד כדאי לבדוק מה בדיוק היא מקבלת שם. ואולי יש גם מקום ללכת לחוות דעת נוספת,זה מאד מקובל. ורצוי להשוות בין המלצות הטיפול בין שני המקומות ולראות כהורים מה מתאים לכם ולילדתכם יותר. את כותבת על התבודדות ושפה, האם קלינאית התקשורת המטפלת בה במסגרת קופת החולים נותנת הדרכה לצוות הגן בו נמצאת הילדה? האם הוגדרה מהות ההתבודדות? אלה שאלות מאד חשובות שיעזרו לתת לילדה את הנחוץ לה. ובכלל האם יש קשר בין כל הגורמים המטפלים בילדה, כמו שאת כותבת יש פה כמה גורמים:קלינאית תקשורת, מרפאה בעיסוק,צוות הגן, ואתם הוריהם שכולם לדעתי חייבים לעבוד ביחד תוך תאום מכסימלי לטובת הילדה. מקווה שעזרתי קצת....

למעלה