שאלה לגיל הרך.

שאלה לגיל הרך.

אתם מוזמנים לענות לי במסרים או בפורום (איש לפי הבנתו את מוסד הפרסומת וכו'). אני מחפשת מורה לבני, כעת בן 4 וחצי, לג'ודו, בפתח תקווה, באזור בלינסון. מה אני מחפשת? מישהו עם גישה פדגוגית טוב לילדים, סבלנות רבה, יכולת טובה לגישור והעצמה ובניית בטחון עצמי. כמובן שמישהו עם נטיה חזקה לשמור על בטיחות. יכולת לפתח משמעת תוך כדי משחק מוטורי, הקניית מושגים בסיסיים מבחינת כבוד, גבולות, יכולת לקבל מכה, יכולת להפסיד, פיתוח התמדה וכו'. מה אני לא מחפשת: טכניקות (שום ידע טכני כלשהו, לא נראה לי משמעותי בגיל הזה בוודאי אם זה בא ע"ח משהו מהסעיפים שהזכרתי קודם). חשוב לי מאד שזו תהיה דמות שקל יהיה לבן שלי להעריץ כדי לבנות בתוכו את החיבה לאומנויות לחימה. מי שמכיר ויודע או יכול להפנות למישהו שמכיר ויודע אנא!

בודוקאן

New member
אפשרות אחת...

בהפועל פ"ת יש מדריך צעיר בשם אבי אילוז, בימי ראשון ורביעי. היה תלמיד של יונה מלניק סנסיי בפנימיית המחוננים.

נכון מאד מאד....

גם המורה שלי מסכים איתך. השאלה היא מה את מנסה להשיג. לי יש בבית בן עם פוטנציאל פיזי טוב, שלא אוהב עיסוקים ספורטיביים כלל. כדי שיזוז קצת, אני רוצה לתת לו מסגרת קבועה. לכן חשוב לי מורה טוב שיהיה דמות חיובית, ילדים נחמדים שיהיה לו כיף איתם, ומשהו שהוא אוהב לעשות. הקטן שלנו אוהב מה אנחנו עושים. אנחנו לוקחים אותו איתנו לעיתים לאימוני שבת והוא התחיל להתבונן, לחקות ולרצות גם. מכאן אני יודעת שלהבדיל מכל פעילות ספורטיבית אחרת, פעילות הקשורה לתחביב של הוריו הוא יהיה מוכן לנסות. אז למה לא? אני כאמור לא מצפה ממנו לשום טכניקה וכו'... אני גם חושבת ששום מורה רציני לא ינסה ללמד באמת ג'ודו ינוקות כאילה. מה כן? ספורט באווירה המתאימה, מעט מושגים, מעט משמעת מזרן, ואולי איזו האבקות קטנה בשביל הכיף. העיקר שיזוז...... ואולי באמת ילמד גם לחבב את המקצוע ויגיע יום אחד לרמה טובה. ואולי לא. מעדיפה את זה על פני אחרים כי זה נראה לי פחות אלים, ואלימות יש לו המון בגן, גם בלי מדריכים......

תשובה לגיל הרך

בהונבו דוג'ו בפ"ת, יש טרום קראטה לילדים. בעיקרון, הטרום מיועד לילדים מגיל 5, אבל לא חושב שתהיה בעיה (בטח לא עם ילד שיודע מה זה "דו, מן, קוטה"
). חיבה לאומנויות לחימה - יש לא מעט תלמידים שהתחילו בטרום קראטה ונשארו שנים רבות. הדוג'ו נמצא ברח' חפץ חיים 9 - קראטה דו גוג'ו ריו. אם תרצי פרטים נוספים אשמח להוסיף. נ.ב. אני לא ממש מעודכן בימים ובשעות של קבוצות הטרום-קראטה, אבל יש קבוצה בראשון ורביעי בסביבות השעה 18:00.

לא ממש חשבתי על קראטה,

תודה על העצה אבל אני חוששת שבני, לצערי, די אלים, דבר שלמד בשקידה מחבריו לגן, ובהיות הגננת שלו חלשה בקטע החברתי אני חוששת שזה רק יעודד אותו לאלימות.... אני מעדיפה משהו כמו האבקות שבו יש פחות אלימות ישמה לגן, ויותר "משחקים". אני מחפשת דווקא לעדן את זה, וללמד אותו שליטה עצמית.

קראטה לא יהפוך אותו לאלים יותר

דוקא משמעת מזרון תמתן אותו ותבהיר לו שמה שהוא לומד לא מיועד לביצוע על החברים.

אהחח, זה פשוט:

טאי צ'י אצל ד"ר חיים בנדר (את מוזמנת לנסות) או TKD אצל ג'סיקה ראביט (המועדון לאורך כל המזרח התיכון) סתאאאם הכל בהומור. מצב-רוח-טוב-הי-מצב-רוח-טוב

Pyongwon

New member
יש לנו ילדים קטנים במועדון, גם בגן,

תלוי איפה את רוצה להיות.

Pyongwon

New member
איזה מן דבר זה לומר ולא אינני

לוקחת את זה בהומור. בכלל לא. חוצפה!

למעלה