בוא נבהיר משהו
לשפוט ועוד איך מותר לי (ומאיפה לך לדעת באילו מצבים הייתי בחיי?), ואני שופטת אנשים ש**בוחרים**(מילת מפתח) לפגוע באחרים למען סיפוקם העצמי. לדוגמא פדופיל שאונס ילדה (בטוחה שגם אתה שופט אותו) אואב שאנס את ביתו בגילאי 4-12 והיום שאל אותה בבית משפט "למה לא אמרת שלא נעים לך". נכון שאלו דוגמאות קיצונית(האם אתה לא שופט אותם? קשה לי להאמין), אך הרעיון דומה: לשים את הסיפוק המיידי שלך מעל הכל, גם במחיר של פגיעה קשה באחר. בעיני זה חמור. אתה אומר "צורך בבגידה" אבל מתכוון לא ל"צורך לשקר לבן זוגי ולהזדיין מאחורי גבו" אלא לדחף מיני לשכב עם עוד אנשים. ברור שזה קיים! גם אני נמשכת לעוד גברים בעוד שיש לי בן זוג. מה הקשר? המרחק אדיר. כל הרעיון הוא בחירה - אתה בוחר איך לחיות את חייך ומה לעשות עם הדחפים שלך. אם אתה בוחר להקים מערכת זוגית, אתה בוחר לוותר על להזדיין עם אחרות (אלא אם בת זוגך מסכימה). אי אפשר לבחור הכל. כל בחירה היא התפשרות, אבל עדיין הבחירה בידיך נקודה. מי שבוגד - *בוחר* לשקר לבן זוגו, *בוחר* לשים את צרכיו המיידיים מעל הכל, ואם נהיה בוטים - בוחר לפגוע בכל העוםל כולל בת זוגו אותה מתיימר לאהוב, למען הזין שלו. הוא יכול לבחור אחרת באותה מידה. אחרת = לצאת מהמערכת אם הוא כלכך לא מסוגל שלא לשכב עם אחרות, ואז לשכב עם אחרות. או לוותר על לשכב עם אחרות אם המערכת יותר חשובה לו. שתי בחירות שתמיד קיימות. הבחירה של לשים זין על אמון, לא לרצות לוותר על האישה הנהדרת שלו וגם לא לרצות לוותר על כל הכוסים האחרים מסביב- אז פשוט לעבוד עליה בעיניים, לשכב עם אחרות ולשקר לה - זו בחירה נקודה, של אדם אגואיסט או אדם חלש אחד מהשניים. הבנת?