שאלה לגביSBS 2000

Arielvista

New member
שאלה לגביSBS 2000

יש לי SBS 2000, והוא, כידוע, מוגבל ל 50 משתמשים. השאלות הן: 1. האם יוזרים שה SBS עצמו מקים, נספרים? 2. האם המגבלה היא ל 50 יוזרים Logged-on בו זמנית או 50 יוזרים בכלל? מה קורה אם אני מקים יותר יוזרים ודואג לכך שרק 50 מהם יעשו Log-on בכל רגע נתון? מה קורה אם היוזר ה 51 מנסה להכנס? תודה מראש על התשובות

ezaton

New member
50

והתשובה היא שאין לך דרך להזין יותר מ- 50. פשוט לא תוכל לחרוג מזה. אני גם ממתין לתשובה בקשר למשתמשים המובנים ב- AD. אני חושב (ומסייג את זה - לא בטוח) שהמשתמשים המובנים לא נספרים.

Arielvista

New member
תודה

גם אני חושב שמשתמשים מובנים לא נספרים, זה לא הגיוני שהמערכת הפעלה "תגנוב" לי יוזרים, אבל לך תדע....

Arielvista

New member
OK, הקמתי בהצלחה

יוזרים פיקטיביים, כך שהמספר הכולל של היוזרים (לא כולל יוזרים מובנים) הגיע ל 75. בדקתי ב Event viewer, וקיבלתי את שתי ההתראות המצורפות. מה המשמעות שלהן?

antidot

New member
זה תקין לגמרי

אני מצטט את MS:
RID Master FSMO Role The RID master FSMO role holder is the single DC responsible for processing RID Pool requests from all DCs within a given domain. It is also responsible for removing an object from its domain and putting it in another domain during an object move. When a DC creates a security principal object such as a user or group, it attaches a unique Security ID (SID) to the object. This SID consists of a domain SID (the same for all SIDs created in a domain), and a relative ID (RID) that is unique for each security principal SID created in a domain. Each Windows 2000 DC in a domain is allocated a pool of RIDs that it is allowed to assign to the security principals it creates. When a DC's allocated RID pool falls below a threshold, that DC issues a request for additional RIDs to the domain's RID master. The domain RID master responds to the request by retrieving RIDs from the domain's unallocated RID pool and assigns them to the pool of the requesting DC. There is one RID master per domain in a directory.​
http://support.microsoft.com/default.aspx?kbid=197132 למרות שהלינק מתייחס ל2000, ב2003 התהליך זהה. כעקרון RID Master מקצה לכל DC בלוק של 500 RID-ים וכאשר נגמרים לDC הRID-ים, הוא מבקש בלוק חדש של 500 מ-RID Master. במקרה שלך כנראה שבדיוק עברת את ה500 (או 1000) אובייקטים מרגע הקמת הAD והוקצה בלוק חדש.

Arielvista

New member
תודה, אבל השאלה המקורית נשארת

מה קורה כשעוברים את המשתמש ה-50?

ezaton

New member
לא הגעתי לנקודה בה היה צריך לבדוק

את זה... ההערכה שלי היא שלא מדובר ברישוי ל- concurrent access, אלא בסה"כ רישוי כללי. יתכן והמשתמשים שהוגדרו מעבר למספר מסויים (מספר הרשיונות) לא יתפקדו. יתכן ואני טועה, לעומת זאת...

למעלה