שאלה לגבי YES

שאלה לגבי YES

אני עכשיו שומע את RELAYER אלבום שמתחיל לשנות לי תחיים :) אני שומע אותו שבועיים... בכלל יס לא שמעתי הרבה ... השאלה שלי : יש קטעים שסטיב האו מאלתר דברים קטנים תוספות כאלה או שזה הכל הוא זוכר...

orbiti

New member
לפי הערכה שלי

שקשורה להופעה עם התזמורת שהקרינו בערב של מושל, הרבה מהפילים הקטנים הם אילתוריים לחלוטין, בדיוק כמו הרבה מתפקידי הקלידים שם. מה שכן, כל הקטעים שבהם יש פולירתימיקה בין הריף של הגיטרה למלודיה בקלידים והריף של התופים והבס הם כתובים לחלוטין.

begone

New member
הקשר בין סטיב האו ובין תוים

האו לא מחבב תווים במיוחד, למרות שהוא קורא אותם טוב. הוא טוב מאוד באילתור (או לפחות היה כזה בשנות העשרים והשלושים לחייו), ולכן חלק ממה שאתה שומע הוא מאולתר, או יותר נכון תוצאה של אילתור אינטנסיבי, ש"התקבע" בגלל ההקלטה והפך ל'נוסח רשמי'.

RamiSun

New member
סטיב האו ויס.

המוזיקה נכתבת ע"י אילתור. אבל מרגע שהיא נכתבה הוא חוזר עליה. יס (כמו דרים היום) נהגו לכתוב באולפן ע"י העלאת נושאים וג'אמים אנסופיים, אני מניח שמירב האילתורים הללו נכתבו תוך כדי תהליך היצירה הזה. בדרך כלל בהופעות סטיב האו נוהג לנגן בדיוק של 95% את כל היציאות הללו ואחד הפרמטרים שמייחדים אותו בתור גיטריסט אלו הקטנות הללו והליווי המתפתל שלו לקטעי השירה של ג'ון אנדרסון....

אוקי, אתה צודק

שכנעת אותי.

למעלה