שאלה לגבי TOEFL

ד נ ד ו ש

New member
שאלה לגבי TOEFL

היי,
אני חדשה פה וההודעות בפורום מאוד עזרו לי להבין את התמונה טוב יותר.

אז אני עוד אחת שמנסה את מזלה בתואר שני בפסיכולוגיה (קלינית), בקנדה.

החלטתי ללמוד למבחן ה- TOEFL לבד ללא קורס.
האם למישהו יש המלצה על חומרי לימוד ספציפיים? (או אפילו אם מישהו רוצה למכור לי אותם..)

תודה רבה!

sivan12316

New member
חומרי לימוד

אני השתמשתי בספרי לימוד של ETS ומצאתי אותם מאוד יעילים. רכשתי גם ספר שמפרט ומסביר את אופן המבחן וגם בנוסף ספר של 5 מבחנים שכולל אותם גם בצורה ממוחשבת ולי באופן אישי זה ממש עזר להבין איך המבחן מתנהל במחשב .

מעבר לזה, המבחנים עצמם שיקפו את הרמה במבחן - כך שזה היה בהחלט מועיל.

הספרים שלי כבר לא נגישים, אך במידה ואת רוכשת , אני ממליצה לבדוק באתר הבא: http://www.bookdepository.co.uk/ עלות משלוח חינם..

בהזדמנות זו אמליץ לך גם לעבור על שרשורי בהן ניתנו עצות לגבי מקום מבחן מומלץ בין המקומות המוצעים.

משהו נוסף,במסגרת ההרשמות אין מבחנים נוספים שאת צריכה לגשת אליהם? בארה"ב לצורך העניין צריך גם GRE.

שיהיה בהצלחה רבה במבחן ובתהליך בכלל!

ד נ ד ו ש

New member
תשובה

קודם כל, תודה רבה! :)

לגבי הספרים הנוספים שהם לא של ETS - תוכלי לרשום לי את השמות, כדי שאחפש אותם באתרים אחרים?

תודה על העצה לגבי המיקום - אבדוק זאת.

ולגבי מבחנים נוספים, אני עושה גם GRE Psychology וגם GRE General. לגבי הראשון- קניתי כבר ספר ואני לומדת ממנו. לגבי השני- נראה לי ששם אני כן איעזר בקורס.

sivan12316

New member
החברות העיקריות שאני נתקלתי והמליצו עליהן הן

Barron's
Kaplan

לגבי GRE G- אני נעזרתי בקורס של Barron's באינטרנט- בעיני היה מאוד יעיל ושימושי , יותר זול לעומת הקורסים שמציעים בארץ.
מעבר לעלות, לצערי שמעתי דברים לא חיובים על החברות המועטות שמציעות קורס בארץ, אז וויתרתי- אם כי יכול להיות שהם מעולים והמידע לא היה נכון לגביהם.

לגבי GRE P- תוודאי שבאמת המקומות שאת נרשמת אליהן צריכים את המבחן. אני בהתחלה ניגשתי למבחן כי אמרו לי שצריך, בדיעבד מתוך 10 אוניברסיטאות שניגשתי אליהן עכשיו רק 2 צריכות אותו , כך שזה היה בזבוז כסף, זמן והמון אנרגיה. המבחן עצמו ארוך , עם שאלות שלעתים נחמדות מאוד ולעתים מעיקות מאוד וארוכות מאוד- אז בזמן הלימוד שלך למבחן קחי בחשבון שזה לא רק פונקציה של לדעת את החומר, אלא גם אינטגרציה שלו ויכולת קריאה מאוד מהירה. גם במבחן הזה רכשתי ספר לימוד וספר מבחנים אז אני בהחלט ממליצה .

Philip Jr

New member
אין לי הרבה מה להוסיף

קודם כל מוזמנת לשלוח מסר אם יש לך שאלות ספציפיות נוספות, אני דוקטורנט בפסיכולוגיה בארה״ב כרגע.

אני למדתי בעיקר עם ספרים של Kaplan ו - Princeton review לכל המבחנים שאת עושה, והייתי מבסוט. היום יש גם לא מעט אתרים בתשלום / אפליקציות שימושיות. לאחרונה דיברנו למשל על Magoosh.

אני לא ממליץ על קורס ל - GRE הכללי, לפחות לא לפני שניסית ללמוד לבד. מאד יקר, והתועלת לא תואמת לעלות, אלא אם את חשה שבלתי אפשרי לך ללמוד עצמאית.

ד נ ד ו ש

New member
תודה לשניכם על המידע המועיל

מעבר לעניין של הלמידה העצמאית, האם רמת המבחן של ה- GRE הכללי היא כזו שלא מצריכה קורס? כי זה עיקר החשש שלי.. רמת הקושי

Philip Jr

New member
איך הדברים קשורים?

לצורך העניין, אסתכל לאחור רגע על קורס הפסיכומטרי שלי. במפגשים של הקורס שוחחנו על הטכניקות העיקריות לפתרון, אבל 95% מהעבודה הייתה בבית, כאשר כל הטכניקות עליהן שוחחנו גם הופיעו בספר. לכן, אם הייתה לי גישה לספרים ללא הרשמה לקורס, סביר שהייתי מצליח באותה המידה, וזה עוד כשהקורס היה טוב..

ספרי ההכנה והאתרים הנלווים / אפליקציות / דיסקים נותנים את כל הטכניקות, המידע והתרגול שמקבלים בקורס, אם לא יותר. אין אם המבחן קליל או קשה ביותר, ההבדל העיקרי בכל מקרה יהיה שיש אנשים שלא מסוגלים ללמוד עצמאית, ויש אנשים שכן. אגב, אלו שלא מסוגלים ללמוד עצמאית כנראה לא יצליחו במיוחד בכל מקרה, כי שוב - גם כך רוב העבודה היא בבית, לבד.

אני לא יודע כמה זמן יש לך ללמוד, אבל אם יש לך מספיק בהחלט הייתי מתחיל לפחות מלמידה עצמאית.

sivan12316

New member
מסכימה...

במבחן יש 3 חלקים עיקריים: מילולי, כמותי וכתיבה.

מילולי- כך או כך זה לחרוש את אוצר המילים- לדעתי, קורס לא יכול להועיל במקרה הזה. יש מגוון טכניקות יעילות באינטרנט ללימוד אוצר המילים.
כתיבה- אני באופן אישי לקחתי מספר שיעורים פרטיים כדי שיהיה מישהו שיעבור איתי על החיבורים ויתקן אותי. באופן הזה זה היה יותר אישי מן הסתם, עם הבעיות הספציפיות שלי ולא במסגרת קורס.
כמותי- מרבית השאלות הן על אותו סטייל של הפסיכומטרי. מה שבהתחלה שונה זה שהן מנוסחות באנגלית ויש אוצר מילים לא מוכר, אבל אחרי חודש כבר מכירים את המונחים וכל השאר. מעבר לזה, הקורס שאני נעזרתי בו באינטרנט הקיף את החומר עם סרטוני הסבר והמון שאלות.
שילמתי 90 דולר אם אני לא טועה שזה כבר לא 4000/4500 שמבקשים בקורסים כאן ועבדתי לפי הקצב שלי בזמן שלי. הקורס האינטרנט שהשתמשתי בו עובד לפי התקדמות אישית, כך שיודע לזהות נושאים שלא הצלחתי בהם טוב ולתת לי שאלות והסבר ספציפיים בנושא.

כך או כך, אני מסכימה עם נועם - אם יש זמן , תתחילי לבד ואז תראי איך הולך.

ד נ ד ו ש

New member
תודה

למעלה