שאלה לגבי RAM ו-ROM

אבשי ג

New member
שאלה לגבי RAM ו-ROM

בוא נתחיל ממה שאני יודע. RAM זה הזכרון הנוסף שעליו אני שם מה שאני רוצה, תוכנות קבצים וכו'. ROM זכרון לקריאה בלבד, מה שהיצרן שם זה מה שיהיה שם ללא יכולת שינוי. עכשיו השאלה, אם כן, למה משנה לי כמה ROM יש על מכשיר? הרי בכל מקרה אם היצרן שם משהו יש אותו, והזכרון הפנוי לא נותן לא יכולות נוספות אם אי אפשר לכתוב שם כלום... תעשו לי סדר ותגידו למה מכשיר עם 32 ROM עדיף על אחד עם 16. תודה רבה!

castroman

New member
../images/Emo26.gif

אז ככה
זה משנה כמה יש ROM על המכשיר מכיוון שמערכת ההפעלה (PPC 2002 לפחות ואני חושב שגם WM 2003) שוקלות בין 16 מגה ל28 (אני חושב) בהתאם לגירסה... כאשר גירסת ה16 מגה (כמו בIPAQ 1910 מגיעה ללא מספר תוכנות כמו נגן המדיה פלייר, ואת תוכנות אלה תוכל למצוא על הCD שאתה מקבל את המכשיר ואם תרצה אותם על המכשיר זה יקח מקום בRAM...
כמו כן על מנת להשאיר את אופציית השדרוג העתידי זמינה משאירים כמות זכרון מסוימת... יש מספר מכשירים (למשל הIPAQ 5550 שיש לו 48MB של ROM) שאפשר לשמור דברים על הROM וכך בעת HART RESET המידע הזה לא נמחק
מהסיבות האלה עדיף 32 מגה, 16 זה ממש קצת ולא ממולץ

אבשי ג

New member
אגב, אם מדברים...

על ה1910 אפשר לשים את מערכת הפעלה PPC2003? ובכלל, אפשר לשדרג מערכת הפעלה? ועוד משהו אם מישהו יודע על המכשירים של טושיבה? במיוחד על דגם 335 ו-355 יש איתם בעיות כל שהן? דברים חיוביים ושליליים... תודה רבה!

ron20

New member
חצי תשובה

- לא אמורה לצאת גרסת WM2003 ל 1910. - לגבי טושיבה, לא מכיר

למעלה