שאלה לגבי pink floyd

begone

New member
לא ממש

זו בסך הכל הופעה ללא קהל. ´סרט´ זו בדרך כלל הפקה שכוללת תסריט, שחקנים וגילום דמויות. מכיוון שפינק פלויד מגלמים את עצמם, זה לא סרט אלא קליפ ארוך.

זה סרט אומנותי

חוץ מצילום הלהקה מנגנת, יש כל מיני קטעים שלהם מטיילים להם בפומפיי, צילומים של פסלים מהמקום, וכו. ודרך אגב, סרט זה לא קליף ארוך, קליפ זה סרט קצר. פעם היו בקליפים גם עלילות וכדומה (ראה ערך Thriller של מיכאל יקסון). זה שהיום קליפ זה כמו גופות טובות מפזזות על המסך ללא כל ערך אומנותי... טוב, יש גם סרטים כאלה באורך מלא.

begone

New member
יש עיקרון בסיסי בדרמה

בשביל שיהיה תיאטרון או דרמה או משהו שנקרא ´משחק´, אתה צריך את הנוסחה שנקראת א´ (שחקן בשר ודם) מגלם ב´ (דמות) בפני ג´ (קהל). בסרט של פומפיי אין דמויות: פינק פלויד הם פינק פלויד. לכן זה לא סרט קולנוע אמנותית של ממש (Motion Picture Drama) אלא לכל היותר צילום הופעה. לגבי Thriller הרי שמייקל ג´קסון באמת מגלם שם דמות, ולכן יש שם דרמה ויש שם משחק תיאטרלי. לכן ´החומה´ הוא סרט אמנותי דרמטי לכל דבר ועניין (שים לב שאף חבר פלויד לא מופיע שם, ובצדק - ווטרס איננו שחקן). בעניין The Final Cut באמת יש בסיס לקרוא לו סרט דרמטי אמנותי, אבל הבעיה היא שאין בו אפילו מילת תסריט אחת. זה הכל רק שירים עם ליווי קולנועי.

ואם אני ממציא להקה?

ושם אותם בפומפיי, והם משחקים שם נגנים, ועושים שם הופעה ומשמיעים מוסיקה ברקע, אז זה כן סרט? לסרטים אומנותיים אין הרבה גבולות. קח ודוגמה את אנדי וורהול, שפשוט צילם במשך שמונה שעות בננה (או משהו כזה). כן, זה דפוק. אבל זה סרט.

begone

New member
שמונה שעות בננה

זה אולי סרט (פילם) במובן החומרי של המילה, כי יש סרט והוא רץ, אבל זה לא ´סרט´ במובן הדרמטי של המילה. אם אתה ממציא להקה והם עושים את זה, אז זה בהחלט יצירה תיאטרלית-דרמטית-קולנועית. ראה מקרה ספיינל טאפ.

מה עם סרט דוקומנטרי?

או סרט תעמולה? באמת צודק מי שלא אמר, שאף אחד לא אמר שזה סרט דרמטי. קישרת בין דרמה לסרט באופן חריף מדי.

begone

New member
כשאתה אומר.....

כשאתה אומר להורים שלך "הלכתי לסרט אתמול בלילה", הם מניחים שהלכת לסרט דרמטי. לעומת זאת, כאשר מישה צופה בסרט תעודה, הוא מודע לגמרי שמדובר ב´סרט תעודה´ שבו אין גילום דמויות בפני קהל. בגלל זה כל סרט תעודה מקפיד לציין שמדובר בסרט תעודה. הקישור בין סרט לבין סרט דרמה אולי נשמע לך חריף, אבל הוא מקובל על רוב האוכלוסיה וגם על המומחים. הרי ברור ש´פומפיי´ זה סרט, אבל ההגדרה המקובלת לדבר כזה היא ´הופעה´ או ´הופעה מצולמת´. בכל מקרה, אין עוררין על כך ש´החומה´ הוא סרט דרמטי במובן המלא של המילה: א´ מגלם ב´ בפני ג´. כל הדמויות כולן הן שחקנים, והם מודעים לכך שהם שחקנים, והקהל מודע לכך שכולם שחקנים. יש עלילה, יש התחלה-אמצע-סוף ויש לנו קולנוע בהגדרתו הקלאסית.

בקיצור

שוב נתקענו בויכוח על מילים וחצאי מילים. פומפיי - לא סרט דרמתי, וזהו. אבל זה כן סרט אומנותי, ולפי דעתי, גם אם זה סתם הופעה ללא קהל, שזה לא סתם בכלל.

begone

New member
אמנותי, דרמטי

אני לא רואה שום אמנות בסרט של פומפיי. הוא צילם את הלהקה והוסיף כמה תמונות של המקום העתיק הזה. לא ממש אמנות, אלא לכל היותר יכולת צילום סבירה.

כל דבר זה אומנות

ולך תתחיל להגדיר מה זאת אומנות. יותר מסובך מלהגדיר רוק מתקדם פי שבע עשרה.

begone

New member
דווקא מילונים הצליחו לא רע

אמנות היא עבודה אנושית המשלבת מיומנות ודמיון, כדי לומר משהו על החיים.

אני תמיד

התייחסתי להופעה בפומפיי כאל סרט דוקומנטרי. ראיתי מיליון סרטים דוקומנטריים שלא נפתחים בהצהרה "ועכשיו : סרט דוקומנטרי". יש גם המון סרטים שהם דוקומנטריים בהסוואה, וגם כאלה שהם כל כך טובים, שהפכו לקלאסיקה - למרות היותם דוקומנטריים.

לדעתי:

כפי שכתבתי קודם לאורי, בסרט הזה לא תיעדו אירוע, שהיה מתקיים ממילא. הרי כל "ההופעה" הופקה למטרת הסרט! האם, לפיכך, אין כאן היפוך של סיבה ומסובב? נראה לי, שבדיוק כדי לפתור את השאלות הללו המציאו את המונח concert film

כן,

אבל התוכן בו הוא תוכן תיעודי. הסרט הזה נוצר כדי לתעד תופעה מוסיקלית, ותו לא. כשמדובר במוסיקה, לעומת סרט תיעודי על הטבע או על התנהגות בני אדם בחברה האנושית, אין ממש מה לביים חוץ מאת זויות הצילום והתאורה. הלהקה נותנת את ההופעה שלה, אני לא יודע עד כמה ההופעה הזו היתה שונה מהופעות אחרות של הלהקה. נראה לי הגיוני שכל מטרת הסרט היא להראות איך פינק פלויד נראים בהופעה. אולי זה בכלל סרט פרומושן וזהו?

לא,

התוכן בו ממש לא תיעודי, אם כי לא ממש הבנתי את כוונתך ב"הסרט הזה נוצר כדי לתעד תופעה מוסיקלית" - זה נכון גם לגבי סרטים אחרים כגון "הדלתות" (אוליבר סטון, 1991), "כמעט מפורסמים" (קמרון קרואו, 2000) ועוד ועוד, ועליהם אין חולק שמדובר בסרטים דרמטיים (ושם גם "נוסחת" ברייטמן מתקיימת: יש שחקנים, תסריט וגילום דמויות). באותו אופן אפשר לומר ש"להציל את טוראי ראיין" הוא סרט תיעודי. לצערי הרב לא זכיתי לראות אף הופעה חיה של הפלויד, אבל ההופעה הזו שונה לחלוטין מכל ההופעות האחרות שלהם, שתמיד התאפיינו במפגנים אור-קוליים, הקרנת קטעי וידאו על מסכים ובתקופה מאוחרת יותר נוספו אף חזירים מעופפים, מטוסים מתרסקים ובניית חומות ענק
. לא, ההופעה בפומפיי היא שונה, יחודית (מבלי להגדיר "טוב" או "רע", כי זה כבר עניין של טעם), ואני בספק רב מאד אם מטרת הסרט היא בסה"כ להראות איך הפלויד נראים בהופעה שלהם. בהנחה שאתה צודק, האם לא היה יותר פשוט (וזול!) לצלם הופעה "שגרתית" כזו, ובאמת ליצור סרט תיעודי, המתעד הופעה "רגילה" של הפלויד? לא, לי בכל אופן נראה שהסרט הזה הוא הרבה יותר אמנותי מאשר תיעודי. פרומושן? אתה לא רציני, נכון?

אם כבר, אז היו שלושה

כאשר More הוא אחד מהם. היה עוד אחד בשם La Valee (העמק, בתרגום), והיה גם את Zabriskie Point שבו הם כתבו חלק מהמוזיקה. הכל יצא בדיסקים, ואת הסרטים ניתן למצוא בספריות וידאו. למרות שהם לא ממש שווים צפיה (חוץ מMore אולי)

eyalap

New member
העניין הוא די פשוט

הדיסק נכנס אם אני לא טועה משהו כמו פעמיים וחצי בסרט. פשוט שהדיסק נגמר מתחילים אותו מחדש אף פעם לא בדקתי מעבר להשמעה הראשונה את ההתאמות בין הדברים. כמו כן בתחילה היה מופץ על ידי תקליטים ואז בדיוק שיר לפני money אם אני שוב לא טועה נגמר הצד הראשון מחליפים צד ואז הסרט הופך לצבע.

begone

New member
טעות ברגלך

ה´סרט´ של פיינל קאט שודר בזמנו בערוץ שתיים הנסיוני, ראיתי אותו - מדובר בקובץ מוזר של ארבעה-חמישה שירים (בזמנו זה הוגדר כVideo EP) שהם למעשה קליפ אחד ארוך. זה לא ´סרט´ בגלל שאין בו טקסטים או סצינות ללא מוסיקה. שומעים רק את השירים עצמם, ואין שם דיאלוג או תסריט עצמאי. זאת בניגוד ל´החומה´, שבו יש דיאלוג, תסריט עצמאי ואפילו סטיות מהאלבום.

אם אני זוכר נכון

אז למרות שאין בו טקסטים, יש קטעי קישור בין השירים, וכן,יש שם סיפור (השחקן הראשי הוא השחקן של המורה מה´חומה´). אם יש לך עותק,צפה בו שוב. אבל נכון, זה Video EP ולא סרט באורך מלא.

begone

New member
אתה זוכר נכון

אבל עדיין אין קטעי קישור. זה האלבום בדיוק כמו שהוא בתקליט. זה נכון שיש שם שחקן ראשי (המורה מ´החומה´), אבל הוא לא אומר שם כלום. הוא סתם נע בזעף ממקום למקום. תראה, זה לא מדעים מדוייקים - אבל לקרוא לזה סרט זה באמת קצת מוגזם. זה פשוט קליפ אחד ארוך.

למעלה