סבלנות, סרטים ואמנות
אמנם אתה מניח, ואולי בצדק, שכל אחד בפורום אמור להכיר את הכינוי שלך, אבל למען ההגינות וברמת העיקרון "לאו-טצה" הוא לא פחות עלום מ"ביגון". צר לי על חוסר הסבלנות והסובלנות כלפי כותבים עם זהות לא ברורה, אבל האם בתחילת דרכך בפורום גם לא היתה גם זהותך לא ברורה. יתרה מכך, אני לא אורח ומלווה את הפורום הזה לא מעט זמן, אבל בהתחלה לא ממש ידעתי מי זה "ביגון". האם עקב כך הייתי אמור להיות חסר סבלנות לדברים שכתבת? חוץ מזה, וזה עניין עיקרי לתפיסתי: כדאי לשפוט דברים לפי תוכנם ולא לפי אומרם. למען ההגינות גם כדאי לציין, שאני דווקא מרגיש שאני מנסה לפשט את העניין ולא לסבך אותו. אבל בוא נתייחס לעניין עצמו: אף אחד לא הזכיר את המלה "דרמטי" בהקשר של ההופעה בפומפיי. שיר דויטש כתב "ההופעה בפומפיי, כמובן. זה בעצם סרט", ואני מסכים איתו. תגובתך היתה "לא ממש, זו בסך הכל הופעה. ´סרט´ זו בדרך כלל הפקה שכוללת תסריט, שחקנים וגילום דמויות". אז אולי פיספסתי מילה, אבל אף אחד לא דיבר על "סרט דרמטי", אלא פשוט סרט. בסה"כ הבאתי לא מעט דוגמאות, לטעמי לגיטימיות, לכך שיש הרבה סרטים, שהם הפקה שלאו דווקא כוללת תסריט, או שחקנים וגילום דמויות. זה הכל. גם לורי אנדרסון לא מגלמת דמויות, ואף אחד (אולי עד עכשיו) לא חולק על היותו של Home of the brave סרט. זה נכון גם לגבי "ראשים מדברים" והיותו של Stop making sense סרט. "דרמה" יכולה להיבנות גם ללא שחקנים, תסריט וגילום דמויות, ולדוגמא "אטלנטיס", "מיקרוקוסמוס" "הנבואה" ו"בראקה", שבונים את הדרמה באמצעות צילום ומוסיקה נטו. ההופעה החיה בפומפיי היא סרט. פשוט סרט. אולי לא דרמטי, אולי לא קומי, אבל סרט. גם חשוב לציין שבניגוד ללורי אנדרסון וראשים מדברים, כאן לא צולמו הופעה שממילא התקיימה, אלא ההופעה ללא קהל הופקה ונערכה למטרת הסרט. ואתה מה - יש לפחות אחד בעולם שאוהב את הסרט הזה. אנא, סלחו לי על טעמי הרע. לדעתי האישית, לא כדאי להחיל נוסחאות על אמנות, כי אלו ביסודם אלו שני הפכים. ברגע שמשלבים את השניים (בין אם בקולנוע, בין אם במוסיקה או כל תחום אחר) מתחילות להתקבל תוצאות מסוג של "ספייס גירלז", בריטני ספירס או ג´יימס בונד.