שאלה לגבי MySQL

goldsoft

New member
שאלה לגבי MySQL

שלום לכולם
כל השנים עבדתי מול sql-server , Oracle ו- אקסס
קיבלתי פרוייקט גדול והלקוח לא מעוניין לשלם על רישיון לאחת התוכנות שהזכרתי,
לכן בסיס-הנתונים שמתאים לו זה כמובן MySQL

כאחד שזו פעם ראשונה שלו עם MySQL יש לי כמה שאלות ברשותכם
1. האם הוא באמת חינמי לחלוטין ?
2. האם הוא מתאים לבסיס-נתונים גדולים עם כמות משתמשים גדולה ?
3. האם בסיס-הנתונים שומר על מהירות סבירה גם כשהוא מתמלא ומתנפח ?

בתודה מראש

nitzos1

New member
מעניין שאף אחד לא הגיב

אני גם מעוניין לדעת את שאלותך
מזמן רציתי להתעסק עם בסיס נתונים זו, אך לא הזדמן לי באמת.

pitoach

New member
תשובות בקצרה

1. האם הוא באמת חינמי לחלוטין ?
* לא רק שהוא חינמי לחלוטין אלא שכל הקוד שלו פתוח ואתה יכול להוריד את הקוד והכניס בו כל שינוי שאתה רוצה. חינם+קוד פתוח תחת רשיון GPL
* לפחות עד שנת 2010 הכל היה פתוח ובפיתוח קהילת הקוד הפתוח
* MYSQL נקנה על ידי על ORACLE ב 2010, ולא ברור מה יהיה בעתיד, אבל יש גרסה אחרת בשם MariaDB שממשיכה להיות פתוחה לפיתוח של קהילת הקוד הפתוח (היא מבוססת על הרסה של MySQL לפני ש Oracle קנו אותה והמפתחים ממשיכים לעבוד עליה).
http://en.wikipedia.org/wiki/MariaDB

2. האם הוא מתאים לבסיס-נתונים גדולים עם כמות משתמשים גדולה ?
* המילה גדולה היא יחסית. כבר ראיתי כאן אנשים שחושבים שאם יש להם מליון רשומות אז הם בבעיה ואם מסד הנתונים שלהם מגיע לכמה גיגה אז הם כבר נמצאים בTOP. זו חוסר הבנה מוחלטת. מסדי נתונים כמו ORACLE ו MS-SQL יכולים לשרת מליוני משתמשים ולהחזיק מסדי נתונים של עשרות טרה בייט בקלות. 100 טרה בייט זה לא משהו ש MySQL יכול להחזיק ולנהל לידיעתי, בעיקר אם יש לך באמת כמות משתמשים גדולה. אבל הוא בהחלט יכול לשרת מערכות בסדרי גודל יפים מאוד.

3. האם בסיס-הנתונים שומר על מהירות סבירה גם כשהוא מתמלא ומתנפח ?
תלוי בשרת, בסביבת ההרצה ובעיקר במי מנהל את השרת(יותר נכון כיצד הוא מנהל את השרת). בניהול נכון התשובה נמצאת בשאלה קודמת.

* נקודה חשובה: עד 10 גיגה נחשב מסד נתונים קטן מאוד, השרתים המקצועיים כמו ORACLE ו MS-SQL מבינים זאת ולכן הם מאפשרים להתקין גרסאות בחינם שמתאימות עד 10 גיגה. לאור השאלות
אני לא אתפלא אם המערכת ה"כבדה" שלכם עומדת בדרישות של מסדי הנתונים החינמיים... כדאי לכם לבדוק אם הם עומדים במגבלות אלו ואם גרסאות אלו מתאימות לם.
** אם חושבים על מערכת כבדה אז דאי לבחון אפשרות ותאמות של מסדי נתונים מסוג NOSQL.
*** מערכת גדולה מחייבת DBA המכיר טוב את המערכת ואין סיכוי להחזיק מערכת גדולה ללא תמיכה מקצועית.

אני מקווה שזה מעט עוזר
בהצלחה

nitzos1

New member
תודה

בהחלט פתח פתוח.
מעניין מה הסיפור עם Oracle יעשה לכלי.
זה מעורר שאלה אחרת.
איך קוד פתוח ניתן למכירה ?
מי הבעלים של קוד פתוח ?

pitoach

New member
קוד פתוח ואפילו קוד פתוח וחינמי לא אומר שאין

לו בעלים

כל מפתח יכול לפתח תוכנה שלו ולחלק את הקוד תחת מגבלות כאלה או אחרות ובמחיר כזה או אחר
הרעיון הבסיסי הוא לנצל את קהל המשתמשים והמפתחים שתורמים לך מזמנם ויכולתם כדי לקבם את המוצר שלך. כן המוצר שלך.
MySQL תמיד היה מוצר בתשלום וניתנה לו תמיד תמיכה בתשלום. הוא סופק כקוד פתוח במגבלות רשיון GPL ובמחיר 0, אבל היתה לו תמיד גרסה בתשלום למי שרצה לשלם.

* זה נכון לגבי רוב מוצרי הקוד הפתוח החינמי. לכל מוצר יש אבא/אמא

nitzos1

New member
איזה עולם

מי היה אומר כמה עלה בזמנו ORACLE
לעומת עלות של MySQL
נכון שלא אותו מערכת, אבל התחושה שעלויות תוכנה בשינוי מתמיד
פעם מציעים רכישה, פעם רשיונות.
פעם חינם
אני חושב גם לגבי כמפתח עצמאי, שכל חיי עבדתי לפי שעות, מה זה אומר מתישהו.
אבל זה סתם פילוספיה בגרוף

למעלה