שאלה לגבי gps

צוקל

New member
שאלה לגבי gps

יש לי 3950 ומותקן דסטינייטור המחובר ל GPS האם ניתן להשתמש ב GPS למטרה נוספת??? אין לי מושג למה עוד אבל יש עוד תוכנות שאפשר להשתמש איתם דרך ה GPS? תזרקו כל מה שעולה על דעתכם בתודה

ודאי..

אנטנת הGPS, ללא קשר לדסטיניטור, הינה אנטנה לכל דבר. תוכל לעשות בה ככל העולה ברוחכך...

haltura

New member
אפשר לקלוט איתה...

ערוצי טלוויזיה? כלומר, ערוצים שאפשר לקנות דרך הלוויין??!.

צוקל

New member
אני מרשה להצליף רק אם אתה נושך כריו

וברצינות אם איזו תוכנה אני יכול לעשות שימוש אחר בGPS? אמרו משהו על טלויזיה!!!!!

שימושים לGPS.

האם אתה מתכוון לתוכנות אחרות שעובדות עם GPS (תוכנות נווט) או כל מיני שמושים שונים?

haltura

New member
אני שאלתי

הבעיה שחבר'ה פה לא מספיק רציניים לענות לך ולי על השאלה.

mikeoreli

New member
שימושים?

אתה מתכוון לתוכנות ניווט נוספות או לשימושים אחרים לאנטנת הGPS? לא ידוע לי אם יש לאנטנת GPS שימושים נוספים. היא מסוגלת לקלוט אותות מלוויני הGPS ולשדר למכשיר אחר את המיקום. הסיבה היא שזו גם אנטנה לווינית לקלוט לוויני GPS וגם חומרה להמרת הפרוטוקול. לגבי תוכנות: TOM TOM דסטינטור (כמו שציינת) נביגטור Ozi Explorer ויש עוד תוכנות נוספות שגם כן מראות את המיקום על מפה או נותנות נ"צ.

shed

New member
--->

אני מכיר עוד שימוש ל-GPS מלבד מציאת מיקום מדוייק: שימוש בשעון אטומי או סנכרון זמן. לווינים משתמשים בשעון אטומי מדוייק מאוד. כל התקן GPS "ננעל" גם על השעון המשותף (וכך למעשה הוא יודע לחשב את המרחק מכל לווין ולווין ולמצוא את מיקומו במרחב). אפליקציות שצריכות סנכרון זמן ברמת דיוק גבוהה משתמשות ב-GPS רק בשביל זה. בכל מקרה, לא נראה לי שיש איזה אפליקציה לפוקט שיודעת/צריכה שימוש בשעון אטומי.

צוקל

New member
התחלתי ולכן אסיים

אם לא הייתי ברור אז יש לי GPS כולל דסטינייטור השאלה האם יש תוכנות אחרות (לא כולל תוכנות ניווט) שעושות שימוש עם ה GPS לא יודע איזה שימוש מישהו זרק טלויזיה אבל כל קליטה של שידור כל שהו מלמעלה אז תחשבו על זה

shed

New member
--->

GPS משמש לניווט ולסנכרון זמן, כמו שכתבתי. זה מה שהוא יודע לעשות ולזה הוא נועד. אין שום קשר בין GPS לבין שידורי טלוויזיה, או כל "שידור שבא מלמעלה". זהו רכיב חומרה המיועד לאפליקציות ספצפיות: חישוב מיקום וחישוב זמן.

mikeoreli

New member
אז כנראה שלא

כמו שהסברתי מקודם, מקלט GPS הוא לא מקלט GPS כמו נניח של חברת YES. זהו מקלט לוויני של אותות מסויימים בתדרים מסויימים עבור נתונים מסויימים. דרך האנטנה שלו לא תוכל לקלוט או לפענח שידורי טלויזיה או רדיו. לא מספיק שיש לך אנטנה. אתה צריך גם מפענח שיודע לפענח את המידע המאופנן בצורה המסויימת (יש צורות לטלוויזיה, רדיו, טלפוניה וכו' וגם שם יש את הקידודים השונים, כמו C5 או C7 בטלפוניה). לכן למשל אתה לא יכול לקלוט שידורים נוספים מלווין עמוס עם המפענח של חברת YES. אך אם תתחבר עם מפענח אחר לאותה צלחת תוכל לקלוט. בגלל שהאנטנה הלווינית של הGPS מולחמת ביחד עם המפענח, הדבר היחיד שאתה יכול לקלוט הוא איתותים מלוויני GPS, כלומר מיקום, ולפי שד גם את אות הסינכרון שהוא מאוד מדוייק כי הוא נעשה באמצעות שעון אטומי. עוד משהו?

צוקל

New member
בסוף הבנתי (שמסבירים לאט אני מבין מ

חברה הרבה תודה על כל ההסברים טוב שאתם פה!!!!!!!!!!!! החכמתי

למעלה