שאלה לגבי Eagle-Ray

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
בכל מקרה לא לצלול בלי סכין ו.......

...ולתרגל בכל הזדמנות נוהל התקלות בכריש. ו ב ב ח י " נ

פליפר.

New member
ליתר ביטחון כדאי מאד להחזיק

שקית עם מלח בכיס של המאזן - אם מפזרים לו מלח על הזנב - הוא טובע ובא לציון גואל ולציונה גאולה

../images/Emo6.gif ../images/Emo9.gif ../images/Emo13.gif ../images/Emo98.gif ענק!!!! ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

כרישים

היי אני חדשה פה אז תתיחסו איליי יפה :) מישהו צלל עם כרישים? אני הולכת לצלול שנה הבאה אז אני רוצה לשמוע תגובות על איך היה.. בכל מקרה זה נשמע לי מאוד מרתק..ומדהים. אולי אם אני אוהב את זה אני יאמץ את הרעיון גם לעשות סקס בבריכת כרישים..:) -יש זמן... שלכם

ביקו

New member
צלילות עם כרישים

שלום רוח, היכן את מתעדת לצלול, מה הנסיון שלך בצלילה, והאם יצא לך לראות כרישים ולא בנשיונל ג´אוגרפיק? אם צברת כבר די ניסיון ואת רגועה מתחת למים אז צלילה עם כרישים היא בהחלט מהחוויות היותר מדהימות שתזכי להן. ישנם מקומות בעולם הידועים כאתרים לחובבי כרישים וחיות גדולות בהם תוכלי לעיתים לצפות במאות כרישים בצלילה יחידה (איי קוקוס וגלאפגוס למשל וישנם עוד כאלה ) החוויה כאמור מלהיבה. תארי לך קפיצה ראשונה למים לאחר שהבחנת במספר סנפירים דורסליים כבר על פני המים בדרך לאתר, שקיעה איטית, ומסביב את יכולה כבר לראות את הצלליות של הכרישים משייטים בקצה גבול הראות, ירידה לעבר מצבורי הסלעים בריף, בשלב הזה כבר לא תוכלי לספור את הכרישים לבני הקצוות שמסתובבים סביבך, אבל האקשן רק מתחיל, לאט לאט מתחילים להתקרב פטישנים, עוד כמה והלהקה מונה כבר כמה עשרות, חלקם כמעט במרחק נגיעה, ולא נראה שהם מוטרדים מהצוללים. לעיתים עוברת גם מנטה או שתיים ועוד כמה איגל רייס. יש גם סיכוי לא רע לכריש לוויתן מדי פעם. בסוף הצלילה בחניית בטיחות רואים לעיתים silky sharks שחגים סביבך למשך דקות ארוכות, רק מתוך סקרנות... אני מקווה שהתאור הפומפוזי הזה מתמצת לך קצת את החוויה (צלילה אופיינית בקוקוס
) נראה לך שעדיין תאמצי את רעיון הסקס
? נ.ב אזהרה-לאחר צלילות כאלה תחזרי לארץ עם מבט מזוגג בעיניים, טי שרטס עם כל ציורי הכרישים האפשריים ולהט של מטיף שיעי לפגוע בדייגי כרישים באשר הם

לביקו.

תודה תודה תודה על התשובה.. לא בדיוק בדקתי מבחינת סוגי הכרישים שנמצאים בעולם ובאיזה ימות. אז...מה לגביי כרישים לבנים? העמלץ הכחול? עשיתי חקר קטן עלייהם, ופעם אומרים שהם בכלל לא מזיקים לבני אדם. ופעם אומר שהם הכרישים היחידים שיכולים לתקוף בן אדם..... יש לך מושג? והאם איפה שצללת יש אותם? נשמע לי מאוד מלהיב מה שתארת....ואני לא מחכה יותר! :) וכן...יצא לי לראות כרישים, ולא בטלויזיה. אבל לא יצא לי לראות אותם, לידי ולהרגיש את החום גוף.... :) תודה שלך

ביקו

New member
רוח יקרה, תפוצת כרישים...

הכרישים המוזכרים בהודעה שלי נמצאים לרוב באיזורים טרופים או קרוב לזה. באיזורים שצללתי בהם אין עמלצים לבנים או כרישים כחולים, האוהבים טמפרטורות נמוכות יותר. העמלץ הלבן נמצא בעיקר באוקיינוסים המשיקים לאוסטרליה, דרא"פ, וקליפורניה וכן הם נחשבים למסוכנים מאד ונהוג לצפות בהם מכלובים, (ואת זה כבר אשאיר לטיפולו של נפתלי). גם הכרישים הכחולים די אגרסיבים אך מידותיהם צנועות בהרבה, ולמרות זאת מקובל לצפות בהם מתוך כלובים. הם נמצאים בעיקר בקליפורניה ולא נוהגים להתקרב לריפים, אלא מעדיפים מים כחולים. ישנם עוד מספר מינים מסוכנים לאדם, אם תרצי אשמח להרחיב עליהם. בכל מקרה, צלילה עם כרישים היא חוויה מדהימה. ביקו, שוב מפנטז

רק תיקון אחד מתבקש, ביקו...

"רוח" דיברה על עמלץ-כחול ולא כריש-כחול. עמלץ כחול הוא השם העברי לכריש המאקו Isurus oxyrhyncus - המכיל בתוכו לפחות 2 תתי מין, להבדיל מהכריש הכחול Prionance glauca גם חיצונית הם נראים שונה לחלוטין וגם התנהגותם ומזגם שונים לגמרי.

ביקו

New member
אוקיי תודה, לא ידעתי ששמו...

של המאקו בעברית הוא עמלץ כחול. בכל מקרה, גם הוא נחשב מהזנים היותר אגרסיבים... וגם ככריש המהיר ביותר.

eradochan

New member
כרישים? אני והם אחוקים...

יש לי ניסיון בצלילות עם כרישים, צילום כרישים ואפילו השתתפתי מספר פעמים ב-shark feeding . אם יש למישהו שאלות ספציפיות לגבי התנהגות, רביה ועוד כל מיני דברים שקשורים לכרישים (בעיקר טרופיים) אני אשמח מאוד לענות. ועוד דבר... עלינו לעשות כל מה שאפשר כדי לשנות את התדמית של הכרישים בעיני רוב אוכלוסיית העולם. והכריש אינו חיה מסוכנת- האדם הוא המסוכן... מצורפת תמונה שהוצאתי מתוך סרט שצילמתי על כרישים ב-Ulong channel שזהו אתר צלילה מצוין ב-Palau.

gilad_no

New member
מצאתי תמונה שלו

נראה לי שזה זה. העיגולים לא היו כחולים. אני לא בטוח איזה צבע, אבל הם בהירים יחסית. מין חום בהיר לכיוון הלבן. זה לא היה כ"כ עמוק אז לא איבדתי (עדיין) פרספקטיבה לבצע :)

אכן, Eagle Ray

אז איפה בדיוק ראית אותו ומתי ? אפשר לאמץ אותך בתור קמע (מזל של מתחילים) ?

gilad_no

New member
תמיד יכול לאמץ אותי :)

אני אשמח למישהו שידריך אותנו. עשיתי את הקורס עם חברה שלי ואנחנו מתכננים לצלול מתי שהוא בחופש או בסופ"ש. נשמח אם מישהו עם נסיון יצטרף אלינו וידריך אותנו. אנחנו שוקלים גם לקפוץ בסוכות לאילת (עוד פעם, מה לעשות :) ולנסות קצת אתרים. שמענו שכדאי לגנים היפנים

בהחלט, נשמע עסק הוגן

אתה תביא את הדגים, אני אעבוד איתך על האיזון. אנחנו מגיעים כל 3 -4 שבועות לאילת, כנראה נהיה שוב בסוכות או שבוע אחריי. הדג שראיתם נדיר יחסית לאילת, כנראה שיש לך את זה....

gilad_no

New member
לאט לאט אני קולט את האיזון

אני יותר מפחד מהדגים. למען האמת, לא האמנתי שאני אעבור את הקורס. אני דיי היסטרי לגבי הים. אני מוכן להסתכל באקווריום, לא להיכנס אליו :) אבל זאת הייתה מתנת יום הולדת לחברה שלי אז הייתי חייב לבוא גם :) דווקא היה כיף. וכמו שאמרתם, אם יש רכב חברה, אפשר לנסוע לאילת נסיעות תכופות :) יש גם מקומות לצלול במרכז ? לא רק באילת ובצפון ?

אבי ע

New member
3 איגל ריי ולא ראית אותם, מנטה?

בשביל זה שלחנו אותך לאילת? העונש המינימלי הוא 3 חודשי ריתוק לאילת, 3 צלילות ביום. תוכל לקבל שליש על התנהגות טובה
(שליש תוספת, כמובן, לא הפחתה...)

למעלה