שאלה לגבי Eagle-Ray

gilad_no

New member
שאלה לגבי Eagle-Ray

ראינו באילת זוג עטלפי-ים. האם העוקץ שלהם ארסי ?

בטוח שזה EAGLE RAY ?

ולא blue spotted sting ray ? לגביי שניהם - העוקץ ארסי. לגביי האיגל (טחן) הוא יותר נדיר ממחבטן הספירים (blue spotted) אם ראית זוג טחנים באילת - אז אני מקנא, מקנא מאוד

gilad_no

New member
תאור שלהם. בערך ... ../images/Emo5.gif

אני לא כ"כ יודע להבדיל :) הם היו יחסית קטנים. ההערכה שלי שבין חצי מטר למטר מוטת כנפיים (או סנפירים ?) צבע אפור-חום עם נקודות (דיי גדולות, מין עיגולים) בחום בהיר בחלק האחורי יותר שלהם

מסתבך העסק....

איפה ראית את הזוג ? באיזה שעה של היום האם הגוף היה עגול מלבד הזנב ? אן דמוי מעוין ? האם הדג נע בתנועות זנב ? נפנוף כנפיים או תנועות גליות של גלימת הגוף העגולה?

gilad_no

New member
אתה מסבך אותי ... ../images/Emo2.gif

אל תשכח שאני עוד טירון. זה היה בחוף אלמוג (שם עשיתי את הקורס) אני חושב שזה היה בערך בצהריים ולפי מה שאני זוכר הם נעו עם הכנפיים (אבל אני לא בטוח) הבנתי שיש שם שלישייה (קבוצה אחרת ראתה שהם שלישייה) אבל אנחנו ראינו רק זוג. אחד מהם חיפש משהו בקרקעית כמה זמן ולאחר מכן התעופף משם.

javierg

New member
איפה בדיוק זה היה?

בחוף אלמוג? בשמורה? מדהים שראיתם שם זוג/שלישייה.

javierg

New member
סלע משה: מול הגשר הדרומי במורה

סלע יהושע: כ-50 מטר צפונה (קרוב לגשר הצפוני). יכול להיות שבכל זאת ראיתם שם מחבטן ספירים? הם מאוד נפוצים שם... ואם אכן ראיתם שם איגל-ריי´ס, אז אני ירוק מקנאה!

gilad_no

New member
אני חושב שסלע יהושוע

הסלע הוא חצי צהוב בערך בעומק של 5-6 מטר

אבי ע

New member
אתה יכול להוריק, חיבר ../images/Emo39.gif ../images/Emo5.gif

גם אני... התאור והתמונה לא משאירים מקום לספק. מחר ידווחו לנו על כריש לוויתן שנצפה בצלילת היכרות... מזל של מתחילים, קורה הרבה...

gilad_no

New member
בטח תצחקו עליי ...

אבל אני יותר התלהבתי מהמורנה. גם הEagleRay מדהים, אבל המורנה משכה אותי יותר

Sushi

New member
מזל של מתחילים

עוד שתי דוגמאות, בצלילה הראשונה שלי ושל זוגתי באילת ראינו צב ים משייט. יצאנו מהמים וסיפרנו לכולם בהתלהבות על הדגים היפים שראינו שם והפטרנו משהו גם על הצב ... בצלילה השלישית שם, "התקיף" אותנו דולפין, הוא בא (כנראה מהריף) ועבר בין שנינו. הפעם הכרנו בגדולת הרגע, אולי בגלל האצת דפיקות הלב וזליגת האדרנלין מעוצמת היונק הזה. ברור שמאז אנחנו רק רואים פרפרניים ואם קצת מזל גם שושנון אילתי מצוי ...

ביקו

New member
מזל של טרום מתחילים ? אז הנה שיא

זוג חברים שלי מארה"ב שנירקלבאי נידח באינדונזיה (הבחורה עדיין לא הוסמכה לצלול) ובשנירקול הראשון
בחייה זכתה המאושרת לפגוש בייבי כריש לוויתן באורך של כ 4 מ´(באיזור שלא ראה אחד כזה כבר שנים).

gilad_no

New member
אם כבר כתבת על כרישים ...

מה זה כריש לוויתן ? הוא שייך לכרישים או ללוויתנים ?

gilad_no

New member
כדאי לצלול ?

אני יודע שאנשים צוללים עם כרישים, אבל הם לא נושכים קצת ??? איך אני יודע אם הוא רעב או לא ? הוא לא יגיד לי לפני שאני נכנס למים נכון ?

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אם הוא מתחיל למלמל ואתה שומע....

את המילים: "המוציא לחם מן הארץ" כדאי שתתרחק. ו ב ב ח י " נ

למעלה