שאלה לגבי D20 Modern ו-Sniper

Darakan

New member
שאלה לגבי D20 Modern ו-Sniper

אני והקבוצה שלי החלטנו לנסות את D20 Modern בגרסה פוסט-אפוקליפטית. עכשיו, מצאתי Presteige Class רשמית (של Wizards) שממש תפסה את תשומת הלב שלי, Sniper, שכמובן מתמחה ברובי צליפה. ה-Requirements שלה בין היתר, כוללים יכולת מיוחדת שנקראת Defesnive Position. הבעיה היא, שהיכולת הזאת, נמצאת רק ל-Advance Class בודד, בשם Gunslinger, שאף שהוא מתמחה בכלי נשק "חמים", הוא עוסק בעיקר באקדחים ובקרב "חם" מקרוב - שזה ההפך הגמור מהדמות שלי. בדקתי במספר ספרים, ב-Glossary, וב-Google. וכולם הפנו אותי בחזרה ל-Gunslinger. אין לי שום רצון לעשות פאוורפליינג בשביל לקחת את ה-Sniper בסופו של דבר. ניסיתי לפתור את הבעיה באמצעות לקיחת Advance Class בשם Dead Shot שדומה במאפיינים שלה ל-Sniper באיזה אופן (למרות שהיא נראית יותר משעממת לשחק), אבל זוהי דמות לא מיוחדת בכלל, שכל היכולות המיוחדות שלה מבוססות על Feats קיימים (במקום לקחת את ה-Class אני פשוט יכול לקחת את ה-Featים האלו... שזה מפגר). האם מישהו נתקל פעם בבעיה הזו? (סיכוי קלוש אבל בכל זאת) או יכול לתת עצה/פתרון? תודה לעונים.
 

Soul Cake Duck

New member
כן, הנה פתרון

דבר עם שה"מ שלך וסכמו איזה שינויים שנחוצים בשביל שתוכל לשחק את מה שאתה רוצה. אם השיטה מגבילה אותך אז משהו לא תקין. שה"מ שלך יכול לאפשר כל שינוי שלא פוגע באיזון המשחק אם הוא מאפשר לך לשחק את דמותך כפי שאתה מדמיין אותה.
 
הדרך הפשוטה

לאפשר לכל אחד לקחת את היכולת המיוחדת הזו, וכך להפוך בעתיד לצלף. הדרך היותר פשוטה - לשחק בשיטה מודרנית נורמלית, בה כדי לבנות דמות של צלף אתה בסך הכל צריך לשים כמה נקודות בהסתוות ובירי, ולקנות רובה צלפים, במקום לעבור את כל הקרקס של דרגות ומקצועות יוקרה שבסוף סתם נותן לך מו"ד עם מפלצות אחרות (או במקרה הזה - עם כלי נשק אחרים).
 

ננסק

New member
פשוט תהפוך את היכולת ל-Feat

זה הכל. תיצרו כישרון (feat) חדש שעושה את אותו הדבר, תקבעו אותו כדרישה מוקדמת של מקצוע היוקרה במקום היכולת הזאת, ותדאג שהדמות שלך תיקח אותו. זה מעיד מספיק על כך שהדמות שלך מתמקדת בירי בצליפה, לצורך העניין. בסך הכל צריך לסכם את זה עם השה"מ, ותזכיר לו שהמטרה היא שכולם יהנו וישחקו דמויות מעניינות, לא להישאר דבוקים לחוקים עד הפסיק האחרון.
 
למעלה