שאלה לגבי B-12

asafsuf2

New member
שאלה לגבי B-12

לאחרונה החלטתי להפחית בצורה דראסטית את כמות המזון מן החי שאני צורך (כולל בשר, ביצים ומוצרי חלב). אני לא מתכוון להפוך לצמחוני או טבעוני ב"משרה מלאה" אבל המטרה היא להפחית לסביבות הפעמיים-שלוש בשבוע מקסימום. האם זה מספיק על מנת לקבל כמות נאותה של B-12 או שאני צריך לחשוב על תוספים? תודה מראש.

תיאורתית לכולם כדאי לקחת בי 12 ממקור אמין

לדוגמא באוכלוסיה המבוגרת גם כאלו שצורכים מזונות מן החי בקביעות לכ -30% מתגלה מחסור בבי12 ואני מכיר לא מעט אוכלי בשר יותר צעירים עם מחסור בבי 12 שהתגלה להם. הסיבה לזה היא שספיגת המולקולה של בי12 היא דבר שעלול להיות בעייתי לגוף במיוחד ספיגה של בי12 ממזון מהחי בגלל שהוא קשור לחלבון מן החי והפרעות בספיגה יכולות להביא למחסור . לא חייבים לקחת תוסף כן , יש מזונות מועשרים כמו חלב סויה או דגני בוקר שונים שמכילים בי 12 שנספג יותר בקלות . תיאורתית יש סיכוי שזה יספיק עבורך אפשר גם לעשות בדיקות לראות שאין חוסרים(יש לעשות בדיקה כזו כל חצי שנה כי מחסור יכול להתפתח רק אחרי כמה שנים רק של בעיות בגלל שהגוף אוגר בי 12) , אבל יש לזכור שבדיקה של בי 12 בדם היא אינה אמינה כי הבדיקה אינה מבחינה בין בי 12 אקטיבי לאנלוגי בי 12 בדם שנמצאים בתזונה שלנו גם ועלול להסוות בעיה לכן רמה תקינה של בי 12 עלולה להיות מטעה מחסור לעומת זאת בוודאות מצביע שיש מחסור בויטמין . יש בדיקה יותר אמינה לחוסר בבי 12 היא נקראית MMA אבל עלול להיות בעייתי לקבל אותה. בקיצור עדיף להיות על בטוח ,בגלל שעודף בבי12 אינו ידוע כיום לגרום לאיזשהי בעיה כדאי להיות בעודף ולא להיות במחסור .

asafsuf2

New member
תודה, אבל לא לגמרי הבנתי

מה זה אומר להיות על בטוח? מדגני בוקר אני גם נמנע, כי ביחד עם הבי-12 מקבלים כל מיני דברים שלא בדיוק מועילים לבריאות, ועד כמה שהבנתי גם חלב סויה לא מומלץ לצרוך בכמויות גדולות. מה המקור של בי-12 שהיית ממליץ עליו כדי להיות בטוחים שמקבלים מספיק?

זה לא נכון שחלב סויה לא מומלץ לצרוך בכמויות

גדולות , אלא אם זה כל מה שאתה צורך כל היום ואז יש לך בעיה אחרת ,חלב סויה שכשלעצמו במיוחד מופחת סוכר הוא בסכ"ה משהו שאין מניעה אמיתית להימנע ממנו . לגבי דגני בוקר אני מסכים אני כבר קרוב לשנתיים כבר ללא דגני בוקר מאותה סיבה בדיוק . שוב מקור בי 12 הכי בטוח הוא בי 12 מתוסף זה אומר או מתוסף בצורת כדור או כתוסף בתוך מזונות שונים לדוגמא חלב סויה . אם צורכים בצורה האמינה שלו אז פחות צריך להיות מודאגים לעשות בדיקות ולראות שהמצב בי 12 בסדר.

תשובה

צריכת בשר מספר פעמים בשבוע בהחלט מספקת . כמו כן גם במוצרי חלב וביצים מקבלים ויטמין זה . בכל מקרה כדאי לעשות בדיקת דם פעם בתקופה ע"מ לעקוב אחרי רמתו בסרום.

למעלה