שאלה לגבי Alfa 146

hezi25

New member
שאלה לגבי Alfa 146

בוקר טוב לחברי הפורום. ברצוני לקבל מידע על Alfa Romeo 146 מודל 1997 ? תקלות, איכות יצור, איבזור, הנאה מנהיגה וכו´ מי המתחרים שלו בקטגוריית המחיר של עד 35000 ש"ח ועוד. תשובות ולינקים רלוונטיים יתקבלו בברכה. תודה ויום טוב.

Alfa156 GTA

New member
תשובה מפורטת מבעל אחת כזאת:

אז ככה: תקלות ? - יש ועוד יש, לא רציניות אבל האוטו בטוח לא יפני. (וגם זה תלוי בנהיגה שלך) איכות יצור ? - מושבים נהדרים,הכל אוחז , היגוי מעולה, שלדה נהדרת אבל יש צקצוקים בפנים (כל מיני דברים זזים). איבזור ? ה-כ-ל !!! הנאה מנהיגה ? - אין מילים - ומי שלא ניסה שישתוק. (וגם מי שאין לו אלפא בחיים לא יבין...) מתחרים ? - במילה אחד אין. אבל יש בעיה אחרת - איפה תמצא רכב כזה ?? נמכרו ב3 שנים כ-350 מכוניות - רובם כבר הושבת ואלו שלא במצב על הפנים. הרכב נורא יקר לתחזוק - נ-ו-ר-א !!! יוצא לי דלק 1:6.9 וזה מנוע 1.6. אני מכיר מנועי 2000 שעושים פחות. מה הפואנטה ? - רכב נהדר אך יקר נורא - יש צורך לשקול את כל המחירים את הטיפולים והביטוח. אה ויש עוד בעיה אם יש לך אחת כזאת גם אם תוציא 3000 ש"ח כל חודש במוסך אתה עדיין תשאר איתה. ALFA156 GTA שמטורף על הבובה שלו.

shlomisa

New member
לא נעים לי להגיד את זה

אבל בין האוטו הזה ופיאט בראבו אין הרבה, בייחוד בגרסת ה 1.6. עדיף כבר שתקנה לך פיאט בראבו,נמכרו ממנה ומהבראבה הרבה יותר חתיכות מה שגורם לחלפים להיות דיי זולים. בנוסף, האוטו לא ´אלפא´ אמיתית כמו שכולם אומרים, בעצם זה פיאט בראבו/בראבה בתחפושת. אני לא אומר שפיאט זה אוטו אעף הוא טוב, נחמד , הייתי קונה אפילו, אבל לא לעשות ממנו הרבה יותר ממה שהוא.

../images/Emo6.gif

מצטער... התפלק לי...
השדון .... ™TheNightDevil

redroze

New member
אתה צוחק . . . האומגה עושה פחות

האומגה עושה 1:7 בעיר . . . . . ובבינעירוני 1:10 או 1:12 אם אני לא טועה . . . .

itzik93

New member
שאלה ל ALFA156 GTA

האם תצרוכת הדלק שלך היתה מאז ומתמיד כזו ? קנית את הרכב משומש או חדש מהחברה ? קצת נראה לי מוזר שגם אם אתה "לוחץ" אתה מגיע ל 1:6.9 כ-ל ה-ז-מ-ן.... שווה בדיקה במוסך לדעתי (או מינימום עם אנשים בעלי רכב דומה...לא שיש הרבה). איציק

sronis

New member
באמת מוגזם, לי יש 2000 והוא עושה

1:10 בנסיעה רגועה ובסגנון הנהיגה שלי בערך 1:9 או 1:8.5 אם ממש מתפרעים... רוני

sronis

New member
אבל אתם נוהגים בטח הרבה בעיר

אני נוהג רוב הזמן מחוץ לעיר, וכשאני בתוך העיר לרוב אני בקושי עובר את ה-3000 סל"ד. עדיין היא עושה 1:9 ברוב המקרים. (הנורה נדלקת בערך בין 450 ל-500 ק"מ על אותו המיכל) רוני

itzik93

New member
כמו שאמרתי מהתחלה...

אתה נוהג בעיקר מחוץ לעיר - ואם אתה בעיר, עובדה שאתה בקושי עובר 3000 סלד... תנסה לגמור מיכל דלק מלא בתוך העיר בלבד ותראה לאיזו תוצאה תגיע. תראה אצלי: שבוע נסעתי לעבודה ללא פקקים מיוחדים, 25-30 דקות מפתח תקוה לתל אביב... האוטו לגם מעל 11 ק"מ לליטר (יצא משהו כמו 11.3), נטו בעיר. בנסיעות הרגילות שלי, אותה הדרך בדיוק - בפקקים מרובים מאוד, כ 45-60 דקות מפתח תקוה לתל אביב - האוטו לוגם 9.5 ק"מ לליטר ולפעמים 10 ק"מ לליטר, יש מקרים קיצוניים שאני מגיע גם ל 9 ק"מ לליטר. לרוב אני על 10 ק"מ לליטר בעיר. איציק

sronis

New member
נכון, אני נהג חסכן ../images/Emo13.gif

אבל מצד שני, מפתיע היה לראות כמה פעמים שנעשו טיולים רבי קילומטרים ורבי סל"ד, ועדיין הצריכה הייתה בגבול ה-8-9 ק"מ לליטר.... רוני

הנסיך.

New member
מישהו מכיר את האלפא 145????

אני מקווה שזה הדגם - קטנות כאלה... עם שלוש דלתות בדרך כלל.. כמה היא צריכה לעלות? עם איזה מנועים ואיך היא בכלל??? הנסיך. - שיצא לו להזיל ריר יותר מפעם על האוטו הזה - יש לי חולשה לקטנות, ואם היא גם עם הסמל המפואר מקדימה אז בכלל זה עושה לי טוב... ול-156 הירושלמי... במה אתה נוהג?? אתמול ראיתי 146 ממש יפה ליד גבעת שאול....

חיים_K

New member
145 = 146 3 דלתות

זו אותה מכונית למעשה, רק 3 דלתות ומעט קצרה יותר. אם ה 146 היא פיאט בראבה ´מאולפת´ אז ה 145 היא פיאט בראבו ´מאולפת´. גם אני מאד אוהב באת העיצוב החריג שלה, הרבה יותר טוב מה 146 הסתמית. מנועים : בוקסר 1.6, בוקסר 1.7 16V - גרסה ספורטיבית מתונה, 2 ליטר טווין-ספארק (תלתן ירוק) - גרסה ספורטיבית "חמה". התלתן היא הטובה ביותר, אבל היא גם נדירה מאד (מכוניות בודדות בארץ). כל מה שנאמר למעלה לגבי ה 146 רלוונטי כנראה גם ל- 145, אין לי ניסיון עם אף אחת מהן. אם אני לא טועה ה 145 נדירה יותר מה 146, ובגלל העיצוב הספורטיבי, נפלה קורבן בדרך כלל לידיים צעירות ומתלהבות. יהיה קשה למצוא מכונית טובה. מחירים - במחירון

Alfa156 GTA

New member
תשובה:

המכונית אצלי לא מהחברה. ותעשו את החישוב לבד: מיכל 52 ליטר ואם אני מלטף את ה350 זה מצויין, הנורה נדלקת ב290 ק"מ ואני סוחב אותה ל350. תמיד היה ככה. ולאלו שחושבים שאלפא זה פיאט, תראו כגם אני יודע שהאלפא שלי זאת פיאט בתחפושת, שאלה לי אליכם: נסעתם בשתי המכוניות ?? אני כן, ואין מה להשוות, ההיגוי שלי לא דומה לזאת של הפיאט, הרעש שיוצא לי מהמכונית לא דומה לשום פיאט, (אולי ל2.0 קופה). תסלחו לי המכוניות לא דומות. כמה מכולכם נסעו באלפא הזאת ? לי יש 146. בודדה על פני כדור הארץ מיוחדת מאלפת למה ?

sronis

New member
אז יש לך בעיה כלשהי

צריכת הדלק הזאת ממש גרועה, כדאי שתבדוק, אולי כדאי לעשות ניקוי של המערכת, זה לא יכול להזיק. רוני, חושב שכזאת צריכה מצדיקה אולי אימפרזה טורבו, אבל בוודאי לא אלפא עם מנוע 1600...

Alfa156 GTA

New member
חשבתי על זה.

אבל מצד שני, הרכב לא יורד מ5-6.5 סל"ד. זה אולי מסביר את הבעיה (וזה שיש 8 שסתומים....) לא יכול להיות משהו סתום..הכל תקין פלוס הרכב מלוקק כל היום מפנים ומבחוץ, קשה לי להאמין. לדעתי זה הנהיגה שלי... צריך פשוט חודש אחד לנסוע עד 3,000 טור, שזה מאוד קשה באלפא... רק בגלל הצליל שווה להגיע ל6000....

sronis

New member
אה, זאת יכולה להיות סיבה טובה...

ואתה לא צריך חודש אחד, מספיק שתמלא דלק פעם אחת ותסע רגוע יחסית (אפילו לא 3000 סל"ד, פשוט תעביר הילוכים יותר מוקדם ממה שאתה רגיל ותשתדל לא לקרוע את האוטו) - אם אז צריכת הדלק עדיין גרועה מ, נניח, אחד לשמונה - יש לך בעיה. רוני

Alfa156 GTA

New member
כבר כמה פעמים שניסיתי לעשות את

זה, אבל קשה, פשוט קשה לנסוע ברכב הזה ל-א-ט, וכשאתה נוסע באלפא לפעמים שווה 1-ל6.9 אפילו שאני יודע שזה לא תקין. אני חייב לתפוס את עצמי!!!!!

hezi25

New member
תודה על המידע, ועוד כמה שאלות

האם גם המנוע 1.6 הוא T -SPARK ? אם כן מה הוא נותן? מה היא התקלה הנפוצה ברכב זה? האם המוסכים בארץ יודעים לטפל ברכב וסיום , יש באפשרותי לרכוש רחת בכ- 30000 ש"ח שנת 1996 1.6 יד שניה, עם 95000 ק"מ מנהג "לא מופרע" האם המחיר סביר (מחירון) ? אם לא אז מה כן? שוב תודה רבה.

למעלה