שאלה לגבי ADHD בוגר

חכו

New member
שאלה לגבי ADHD בוגר

שלום, בעלי כבן 30 מאובחן מאז ילדותו כ- ADHD. נשר מכל מסגרת שהיה בה (ביה"ס יסודי ותיכון, צבא, עבודה). בילדותו היה מטופל בריטלין אבל חמותי (אמא שלו) לא המשיכה בטיפול לאורך זמן. כיום, כאבא ל-3 ילדים (אחד ADHD והשני PDD) הוא מרגיש צורך לטפל בלקות שלו, אבל אנחנו לא יודעים לאן לפנות. יש לו המון רגשי נחיתות בגלל הלקות למרות שהוא אבא מקסים ובן אדם מיוחד. עדיין קשה לו לסיים משימות (אפילו יומיומיות כמו לעשות סידורים או להביא את הילד לגן בזמן) וקשה לו עם מסגרות (עבודה או אפילו לשבת יותר משעה באירוע משפחתי, הוא חייב "לעשות סיבוב" ). מה עושים??

chavakeynan

New member
הפתרון הכי טוב... לעבוד על עצמך

שלום בלי שאובחנתי בעבר אני יכולה לאמר שיש לי הפרעות קשב וריכוז. כשהבנתי את זה התחלתי לעבוד על עצמי מתוך הבנה שאף אחד לא יעשה את זה בישבילי. אני עדיין עובדת, עדיין נמצאת בתהליך של לזהות מה אני צריכה לשפר ואז לעבוד על מה שמצריך שיפור. כל מה שאני מנסה לשפר, לוקח זמן עד שאני רואה תוצאות, אבל התוצאות באות ( הפסקתי להתקל בדברים ואני יותר מאורגנת בסדר היום שלי) קריאה של חומר בנושא עזרה לי מאוד.

לעבוד על עצמי

חווה את יכולה קצת לשתף יותר מה זה לעבוד על עצמך שאוכל ללמוד מזה חגית

chavakeynan

New member
לעבוד זה

שלום חגית כל אחד יש לו את עצמו להכיר. פשוט ( זה לא באמת פשוט כל כך) לשבת עם עצמך לראות איפה אתה חושב שיש לך בעיה, מה מעכב אותך. נוח להתפס למיקרים שמהם אתה יכול ללמוד על עצמך. אני למשל ראיתי שהעובדה שהבית לא מאורגן ( אני לא מדברת על מסודר, אלא מאורגן) זה מאוד מפריע לי, אז התחלתי לארגן את הבית, החל מכביסה וכלה בהתייחסות לילדים. למשל עשיתי לי חוק שאני שכלי כתיבה נמצאים במקום מסוים בבית. לקח לי כמה שבועות שזה הפך להרגל ואז המשכתי הלאה אח"כ ראיתי שאני לא מוצאת דברים - למדתי גם על זה להתגבר, לאט וביסודיות, לא בפעם אחת. עדיין אני לא תמיד מעורה במה שקורה סביבי - כי אני מעופפת בלי להרגיש, על זה עדיין לא הצלחתי להתגבר... כל אחד ומה שהוא יודע על עצמו אני אחזור אליך מחר, תסלחי לי

חכו

New member
אוי, זה כ"כ מתאים לו...

הוא אף פעם לא מוצא את המפתחות, משקפיים, ניירת חשובה. לפעמים זה מוציא אותי מדעתי איך אפשר להיות כ"כ חסר אחריות אבל אז אני נזכרת שזה קשור ללקות שלו. לפני כשנה הוא החליט להפסיק לעשן והרופא רשם לו "זיבן". חוץ מהדחייה מהסיגריות זה גם ארגן אותו ממש כמו ריטלין, אבל אז הוא החליט שזה יותר מידי "מנרמל" אותו ועושה אותו כמו כולם אז הוא הפסיק. (לצערי).

chavakeynan

New member
ברכותי לו

יפה... תראי מדובר בתהליך שצריך לבוא ממנו, (אל תפגעי) לא ממך בהצלחה

zivadina

New member
שולחים אותו לאבחון, כמונו

גם אני שלחתי את עצמי לאבחון (ועוד בגיל 45). האבחון עזר לי להבין את עצמי ולדעת איפה לחפש עזרה.

chavakeynan

New member
כשביקשתי איבחון לעצמי

שלחו אותי ל MRI ...... :), יש נוירולוגים שלא מאמינים ש ADHD יכול להיות גם אצל מבוגרים

מוטרד 19

New member
לדעתי ההחלטה צריכה לבוא ממנו

ואז אפשר לראות איזה טיפול הוא צריך, עם כל הכבוד לך לפי מה שכתבת עם הזייבן (יש בזה דימיון לריטלין ואפי` הוצע לי כתחליף) שזה מנרמל אותו כנראה שהוא כבר מיואש מ``סיבוב`` . בכל מקרה נשמח ליעץ ולעזור

shosh arie

New member
שאלה לגבי ADHD בוגר

מעבר לטיפול התרופתי אני ממליצה לעבוד אם מאמן אישי מומחה בהפרעות קשב וריכוז. חשוב לבדוק שהמאמן למד והתמחה בתחום זה.

למעלה