שאלה לגבי AD HOC ונתב

stevelv

New member
שאלה לגבי AD HOC ונתב

ממה שאני יודע יש אפשר לגרום למחשב שולחני/נייד לשמש כנתב אלחוטי אם יש לו כרטיס WI FI ואם מגדירים את זה במחשב (אם אני לא טועה זה נקרא רשת AD HOC). עכשיו רציתי לדעת מה החסרונות של האופציה הזאת (בהנחה שאני רוצה שהמחשב השולחני שלי יתפקד בכנתב וששתי הניידים שלי תחברו דרכו לאינטרנט) כי ממה שאני יודע נכון לעכשיו עולה לי בראש רק יתרון אחד אבל משמעותי ביותר וזה כמובן העלות הנמוכה עד אפסית. אודה לכל מי שיוכל להאיר את עיני ולהבהיר לי את חסרונות השיטה. ובנוסף מה דעתכם על הנתב LINKSYS WRT54GS והאם מישהו ניסה לעבוד איתו בחיבור דרך הכבלים?

rafid1

Active member
מנהל
למיטב ידיעתי -->

תצטרך שני כרטיסי WIFI. כל מחשב יחובר לכרטיס ממולו (ב-ICS). בעלות ~400 ש"ח. זה אפסי ? אה, כן, יש שני אפסים... לגבי הנתב - פרטים בסקר של ציפ מלפני כמה ימים.

stevelv

New member
מה???

לא יודע מה קראת אבל לא ענית לי על כלום... הרי ברור שאני צריך שני כרטיסי WIFI ומהשאלה לי גם ברור שיש לי אותם, מה שכן הופך את העלות שלי לאפסית (אפשר אם שני אפסים 0.0 ש"ח). אני שאלתי איך יוצרים אתה הרשת הזאת ומה החסרונות שלה?

cheif

Member
מנהל
חסרונות יש הרבה

תוכל לקרוא עליהם פה. מעבר לכך, AD HOC לשיתוף אינטרנט הוא מאוד לא יציב ויש בו הרבה תקלות. חסרון נוסף יחודי ל-AD HOC הוא שהמהירות החיבור בין המחשבים היא בתקן B (כלומר 11mbps). הנתב שציינת במסר הראשון אינו תומך בכבלים.

stevelv

New member
תודה צ'יפ אבל...

איזה נתב טוב שגם תומך בכבלים אפשר לקנות בארה"ב?

cheif

Member
מנהל
ת:

הנתב היחידי שהייתי קונה בארה"ב ללא חשש הוא DLINK אבל המחיר בארץ לא מצדיק רכישה בחו"ל. קרא כאן.

למעלה