שאלה לגבי actions

fuks

New member
שאלה לגבי actions

יצרתי action בפוטושופ שיוצר חתימה שלי על התמונה. הפעולה עובדת היטב אבל יש בעיה שאני לא הצלחתי להתגבר עליה. ברצוני להפעיל את הפקודה על מספר רב של קבצים שרובם בגדלים שונים ואני לא יודע איך גורמים לחתימה שלי להופיע דווקא למטה ובצד ימין של התמונה, הפעלתי את הפעולה על ספריה מסוימת והחתימה הופיע בכל תמונה במקום אחר ובנוסף גם נראה לי שהגודל שלה השתנה. איך אני שומר על פרופורציה ובעיקר איך לגרום לחתימה להופיע תמיד באותו מקום ביחס לתמונה. צרפתי קובץ להדגמה. החתימה כמובן בצד ימין למטה. צילום שלי. לא משהו, אל תשימו לב. תודה וכל הכבוד למי שיודע.

FourAces

New member
שיפור ה- Action

אני יוצא מנקודת הנחה שה-Action שיצרת מוסיף את החתימה כשכבה עליונה על התמונה (ובהמשך אולי משטח הכל לשכבה אחת). כדי להגדיר מיקום קבוע מימין למטה, נראה לי שכדאי להוסיף פעולת Align בין התמונה ושכבת החתימה. במידה והתמונה היא שכבת הרקע, צריך לבצע גם המרה שלה לשכבה רגילה (כלומר להוסיף עוד שלב). הדבר האחרון שאני יכול להעלות במוחי הוא הזזה של החתימה למיקום המרוחק מהפינה, שגם זה לא סיפור מורכב במיוחד. מבחינת הבדלי הגודל של החתימה, נראה לי שהמקור לכך הוא בהבדלי הרזולוציה של התמונות. נניח שכל התמונות הן במימדים פיזיים אחידים (אורך ורוחב) אבל הרזולוציה שונה. בתמונה אשר הרזולוציה שלה זהה לזו של תמונת החתימה, החתימה תופיעה בדיוק בגודל בו עוצבה. לעומת זאת, בתמונה בה הרזולוציה קטנה יותר החתימה תגדל ובתמונה עם רזולוציה גדולה יותר היא תקטן. למה? כי השילוב פנימה ממפה כל פיקסל בחתימה לפיקסל בתמונה.

fuks

New member
תודה רבה. אכן הדבר הראשון

שעשיתי הוא יצירת שכבה חדשה. אגב אני לא משטח את התמונה לשכבה אחת. הalign אכן עבד היטב. הבעיה היא שמתי לב שכמו שאמרת אכן התמונות הן ברזולוציה שונה ובנוסף כל התמונות גם במימדים פיזיים שונים. העניין הוא כזה: החתימה כשהיא נוצרת מאוד גדולה (הפעולה השניה אחרי השכבה החדשה היא make work path) אחרי צביעה והלבשה של כל האפקטים יצרתי פקודה transform current layer שהנתונים בה שמתי לב הם באחוזים. נראה לי שניסיתי להגדיר את הגודל בפיקסלים שיהיה הכי קרוב למקור שיצרתי אבל זה לא עבד. בכל מקרה איך באמת ניתן להתגבר על ההשפעה של הרזולוציה. אני גם לא כ"כ מבין מה תפקיד הרזולוציה בתמונה יש רוחב ויש אורך ותמיד חשבתי שהרזולוציה זה משהו אוטומטי שנוצר משילוב של שניהם. אז כל הכבוד על הידע (התרשמתי) עזרת לי ללמוד משהו חדש (היה מתחת לאף אבל איכשהו לא חשבתי על זה) ואשמח אם תעזרו לי לפתור את בעיית גודל החתימה יחסית לתמונה. תודה

FourAces

New member
על רזולוציה ושאר ירקות

רזולוציה היא דבר אינדיבידואלי לכל תמונה ותמונה ואין בינה לבין המימדים הפיזיים של התמונה שום קשר, מלבד כמובן התחשיב אשר קובע כי מימדי תמונה מסויימת ברזולוציה מסויימת יקנו קובץ בעל משקל מסויים. כלומר, אם תיקח שתי תמונות בעלות אותם מימדים פיזיים אבל רזולוציה שונה, התמונה בעלת הרזולוציה הגבוהה יותר, תשקול יותר מזו בעל הרזולוציה הנמוכה. למה? כי יש בה פחות פיקסלים ביחידת שטח ובהתאם לכך, פחות פיקסלים המרכיבים את התמונה כולה. זה כל הסוד. מבחינת התאמת גודל החתימה כדי שיצא זהה בכל התמונות, לדעתי הפתרון הטוב ביותר הוא לדאוג שרזולוציית התמונה תהיה זהה לרזולוציית החתימה. לשם כך, אני חושב גם שרצוי שיהיה לך קובץ מוכן בעל שכבה אחת של החתימה, כאשר היא בגודל הסופי שלה (בקנה מידה 1:1). נצא מהנחה שהרזולוציה של החתימה שלך היא X ומימדי התמונה הם A ו-B. ה-Action שלך אמור אז להיות מורכב מהשלבים הבאים: פתח תמונה > קבע את רזולוציית התמונה ל-X (מבלי לשנות את A ו-B) > פתח את קובץ החתימה > בחר הכל (בקובץ החתימה כמובן) > בצע פעולת Copy > סגור את קובץ החתימה > בצע פעולת Paste (על קובץ התמונה) > הפוך את שכבת הרקע (של התמונה) לשכבה > בחר את שתי השכבות (התמונה והחתימה) > בצע יישור אופקי לימין > בצע יישור אנכי למטה > בצע הסטה של מיקום החתימה בהתאם > שמור את הקובץ. זהו זה.

fuks

New member
הaction השתפר המון

אבל האפשרות להעביר את המקור לתמונה לא עבד. האפקטים לא עברו ואחרי שהגדרתי להעביר אותם בנפרד הם עברו לא נכון. בכל מקרה אני נהנה הרבה יותר מהאפשרות הראשונה שבה החתימה נוצרת מהתחלה, וזה גם עובד כבר הרבה יותר טוב, חוץ מהעובדה שהגודל שלה משתנה יחסית לרזולוציה. משום מה יש לי תמונות שחלקן ב72 וחלקן ב150. אז יש בכל זאת אפשרות להגדיר את הגודל בפיקסלים ושיהיה קבוע? תודה על התגובות ועל ההשקעה

למעלה