שאלה לגבי A Game of Thrones : 2 edition

Galos753

New member
שאלה לגבי A Game of Thrones : 2 edition

היום אני וחברים שלי ניפגש בכדי לשחק לראשונה במשחק זה.
כולנו אהבנו את הספרים את הסדרה, וכמובן אנחנו גם נהנים ממשחקי מלחמה.

המשחק מזכיר לי טיפה את המכניקה של Diplomacy ולכן רציתי לשאול.
1) האם כל הדיפלומטיה חייבת להיות גלויה כמו שלמשל רשום במפורש בריסק. או שיש גם אפשרות לדיפלומטיה סודית כמו במשחק דיפלומטיה?
2)כל הקלפים של הבתים (הקליפ שהשתמשתי בהם בקרב) חוזרים ליד בסוף כל סיבוב?
3) האם הקלפים שביד צריכים להיות גלויים על השלוחן לשאר השחקנים ?

אלה היו כמה שאלות שלא ממש הבנתי מהספר הוראות.
תודה מראש לכל העונה

אלונסקי

New member
למיטב זכרוני

1. לא חייבת להיות גלויה. דיפלומטיה חסויה אפילו מומלצת.
2. לא, אתה מקבל אותם רק כשהם נגמרים לגמרי למיטב זכרוני.
3. לא הקלפים שלך חסויים.

יתקנו אותי אם אני טועה. פשוט המון זמן לא שיחקתי.

Galos753

New member
תודה

LazyNinja

New member
תיקונים

1. תלוי בקבוצה. אין הגדרה לזה בחוקים - לכן זו החלטה שלכם.
2. כשאתה משתמש בקלף השביעי והאחרון שלך, אתה מקבל את שאר 6 הקלפים ליד. הקלף השביעי, שהרגע השתמשת בו, לא חוזר אליך.
3. הקלפים כן צריכים להיות גלויים! הקלפים הם ידע כללי, ובכל רגע כל שחקן רשאי להסתכל על הקלפים של כל שחקן אחר - אלו שזמינים לו ואלו שלא. בגלל אי הנוחות, לפעמים מומלץ להדפיס איזה דף סיכום לכל שחקן, אבל זה לא חובה.

Galos753

New member
עוד שאלה קטנה לדיוק.

קודם כל תודה גם על התשובה. לפי מה שקראתי שלך ניראת לי יותר מדוייקת.

נגיד ואתה בקרב. והבנתי שכל שחקן חייב להשתמש בקלף אחד בזמן הקרבות. ונגיד אני בחרתי בקלף של ג'יימי עם חרב. אז האוייב שלי יודע לקחת קלף עם מצודה ובכך לבטל את החרב שלי. אז מה בעצם עשינו פה?

אולי בזמן המשחק הרגיל הם גלויים אבל לפני הקרב שני השחקנים בוחרים בסודיות את הקלפים שישתמשו בהם. (כל אחד קלף אחד) ורק בזמן הקרב ביחד הופכים אותם?

אני לא בטוח זה פשוט נישמע לי הגיוני יותר...יש בזה משהו?

LazyNinja

New member
אתה צודק

לתיקון התשובה שלי - מה שאמרתי תקף רק תוך כדי המשחק. כשמתחיל קרב, כל אחד לוקח את הקלפים שלו ובוחר בסתר קלף.

כמובן - אם מישהו לא זוכר איזה קלפים יש ליריב לא צריך להתאכזר אליו, אפשר לערבב אותם ולתת לו להסתכל, ואז להחזיר לשחקן המקורי שיבחר שוב את הקלף שהוא רוצה.
אבל העיקרון הבסיסי הוא שבזמן קרב הבחירה היא סודית (במקביל).

tzvika222

New member
הקלפים גלויים עד לבחירת הקלף לקרב

מה שאנחנו רגילים לעשות הוא לפני קרב להחליף את הקלפים הזמינים בין השחקנים, כך שכל אחד יוכל לראות מה נותר לשני. לאחר מכן מחזירים את הקלפים וכל אחד בוחר אחד מקלפיו באופן סמוי וחושפים אותם ביחד.
כך יש לך מידע לגבי האפשרויות של היריב, אבל לא באיזו אפשרות יבחר.

Galos753

New member
מאה אחוז

היום אחרי המשחק שוב קראתי את ספר החוקים ואכן מופיע שם הכל.
המשחק הלך טוב. היה קצת הרבה ללמד את החברה שחדשים לזה ועוד המזגן עבד חלש. ככה שהרגשנו כמו הקאליסי במדבר האדום.

אבל אין ספק שברגע שקולטים את העניין המשחק הולך מהר מכיוון שכולם משתתפים כימעט כל הזמן.

למעלה