שאלה לגבי תרופות

peri 101

New member
שאלה לגבי תרופות

האם יש למישהו ניסיון במתן ריטלין לילדו (ילד אוטיסט)? בני מקבל יום יום תרופה שנקראת נוילפטיל כבר 7 חודשים, ועדיין יש לו ימים טובים וימים רעים (לפי הדיווחים במחברת הקשר), כפי שהיה גם לפני התרופה. אנחנו תוהים אם לנסות תרופה אחרת, כי אחרי מאבקים יומיומיים (פעמיים ביום) כדי שיסכים לקבל את התרופה, רצינו לפחות שתהיינה תוצאות משמעותיות. מה עוד שלשבת ולהתרכז התרופה בכלל לא עוזרת לו. לכן הוצע לנו לנסות לתת לו ריטלין כדי שיהיה מסוגל לשבת, להתרכז וללמוד משהו. האם יש למישהו מכם/ן ניסיון עם מתן הריטלין לילדים האוטיסטים? האם היו תופעות לוואי מיוחדות שאצל ילדים נורמליים הן לא קורות?

אשלח לך משהו שכתב

אשלח לך משהו שכתב רופא לקויות הלמידה שלי. אני לא יכול לפרסם את זה בפורום בגלל חוק זכויות יוצרים. עקרונית, יכול להיות שיש לו גם אוטיזם וגם ליקויי למידה וריכוז שאינם קשורים זה בזה. יכול להיות גם שיש לו מקרה של ליקויי למידה וריכוז שנראה כמו אוטיזם. יכול גם להיות שיש לו מקרה של אוטיזם שנראה כמו ליקויי למידה וריכוז. בכל מקרה, טיפול בליקויי הלמידה והריכוז יכול להקל עליו. אני מבין שזה מה שאתם מנסים לעשות בלא הצלחה. הרופא שלי בא מאסכולה פחות מקובלת. הטיפול שלו הוא רפואי קונוונציונלי לכל דבר ומושטת על מחקרים מדעיים שפורסמו בכיתבי עט מקצועיים וקל למצוא אותם בPUBMED. בכל מקרה, אשלח לך במסר שני תתי פרקים מהמהדורה המחודשת של ספרו SMART BUT FEELING DUMB.

אלי ו.

New member
אשמח גם אני לקבל מסר בנושא

וגם הבן שלי מקבל ריטלין. הוא אובחן כפדד תפקוד גבוה ו ADHD. הריטלין עוזר להתנהגות בביה"ס, מפחית התפרצויות והתנהגות אימפולסיבית. מבחינת יכולת ריכוז, במקרה שלנו אנחנו לא רואים הבדל.

עדו אפשר גם ?

אצלנו הריטלין השפיע לרעה, לריכוז לא עזר וכשפג ההתפרצויות היו איומות ונוראיות.

שלחתי גם לך אבל לא בטוח שזה...

שזה לעניין במקרה שלך. אצל אחרים זה אולי לעניין משום שמדובר על אבחון של ליקוי למידה וריכוז לצד ליקוי תקשורת. את לא מזכירה שום דבר כזה. אולי אצלכם הריטלין לא עזר אי אין לקות ריכוז.

תודה עדו

זה נכון שאין אבחון של ליקוי למידה אבל יש קושי רב בריכוז ואנחנו באמת לא יודעים ממה זה נובע. בכל אופן אני אקרא ואולי אחכים עוד קצת, תודה.

אם את רוצה להחכים לגבי ליקויי ריכוז

קיראי את הקבצים והקישורים בפורום ( ADHD (201 חכם להתחיל מהפשוט.

אדו אשמח לקבל גם

בני פדד NOS לדעתי אך אבחן גם כליקוי למידה ולא פדד באבחון אחר בתודה

אתה בטוח שזה רלוונטי לך?

זה מדבר על מקרים בהם קשה להחליט: האם יש גם לקות תקשורת וגם לקות למידה וריכוז בו זמנית או רק אחד מהשנים ואיזה? מוזר לי שכל כך הרבה מכם חושבים שזה נוגע להם.

תגובה

אבחנו אצלי ליקויי למידה לפני 9 שנים, ולאחרונה גם אספרגר. לכן אני מנסה לחקור את הנושא של הימצאות 2 התופעות ביחד באדם אחד. בכל אופן תודה.

לפעמים זה סתם צירוף מקרים אבל,

אפילו אם זה סתם צירוף מקרים, טיפול יסודי באחת הבעיות יקל על השניה. בכל מקרה שלחתי לך. נראה לי שהחצי השני של המסמך יענין אותך יותר מהראשון.

dafnalevi12

New member
גם אני אשמח לקבל עותק

הבן שלי אובחן כ-PDD וכ ADHD. כרגע הוא מטופל באדרל (הריטלין עשה לו תופעות לואי רבות).. תודה

אשמח גם לקבל את המאמר

הבן שלי מאובחן כאספרגר וADHD מקבל ריטלין שדוקא עוזר מאוד תודה

אני מבין שקראת כבר ספרות מקובלת

בנושא. אם לא, אולי כדאי שתתחילי בקריאה של הספרות המקובלת לאור העובדה שהטיפול המקובל כן מועיל לכם. לי יש לקות למידה וריכוז נדירה בחומרתה ולכן אני מתעסק גם עם דברים יותר יעילים והרבה יותר יקרים.

anidnd

New member
רופאים...רופאים...רופאים..

שווה לגשת לנוירולוג ילדים או פסיכיאטר ילדים ולהתייעץ איתם בנושא. אינני יודעת מאיזה איזור אתם, אבל בוולפסון לדוגמא, עובדת דר' טלי שגיא שהיא טובה מאוד. ישנם ילדים הלוקים ב PDD וב ADHD אשר מקבלים ריספרדל (או אחרות מהמשפחה כמו גאודון) שהן תרופות שההתוויה המקורית שלהן היא טיפול בסכיזופרניה. ישנה תרופה חדשה לטיפול ב ADHD שלא רשומה בארץ אבל ניתן להביא אותה ביבוא אישי ושמה Strattera. רק רופא מעודכן היטב יוכל לומר לכם אם היא מתאימה לילד שלכם, מאחר והיא עובדת על מנגנונים אחרים מאשר הריטלין. אם תיתן קפיצה לפורום זכויות ילדים AD(H)D תוכל לשאול שם שאלה את דר' איריס מנור שהיא אחת האוטוריטות בתחום. בהצלחה.

peri 101

New member
לעדו ולכולכם תודה. הפסכיאטרית הציעה

אמש היינו אצל הפסיכיאטרית והיא יעצה לנו לנסות לתת ריטלין יחד עם התרופה שהוא מקבל להרגעה (נוילפטיל). היא טוענת שהנוילפטיל יגן עליו מפני תופעות לוואי. אבל מישהו הזכיר כאן בפורום את ה-COOLI. האם זה משפיע באמת? ואם הוא משפיע טוב לא עדיף להשתמש בו מאשר בריטלין?

למעלה