שאלה לגבי תפעול VST

randomO

New member
שאלה לגבי תפעול VST

כשאני עובד עם ויאסטי בקיובייס איך בעצם אני משתמש בו בצורה הכי יעילה? לדוגמא שתבהיר את מה שאני שואל- אני עובד עם ויאסטי של כל מיני כלים למשל כינור פסנתר וכו'... עכשיו נניח בקיובייס פתחתי ערוץ מידי חדש וטענתי כלי לויאסטי והקלטתי משהו איתו והגדרתי שבאין ואאוט בקיובייס יהיה הויאסטי ושומעים את הכלי שניגנתי והכל טוב ויפה. עכשיו אני רוצה להקליט כלי אחר אז אני מוסיף אותו לויאסטי ופותח ערוץ מידי חדש ומגדיר אותו לערוץ מס' 2 וגם בויאסטי אני מגדיר את הכלי לערוץ 2. כשאני מנגן אז רואים "תזוזה" בערוץ מידי בקיובייס (כראילו הווליום עולה ויורד) אבל אין לי סאונד.. יש אפשרות בויאסטי להגדיר את הערוץ כ omni או משהו כזה וזה דווקא כן משמיע לי את הערוץ אבל אז אם אני אטען עוד כלי לתוך הויאסטי ועוד ערוץ מידי בקיובייס אז כבר אני לא שומע כלום.. אז מה בעצם אני עושה כדי לפתור את זה? הרי לא הגיוני שאני אעלה את הויאסטי עוד פעם ב device לכל ערוץ מידי שאני פותח, נכון? תודה.

אז ככה

קודם כלי יש VST שאין בהם אופציה לריבוי ערוצים על אותו המכשיר , במקרה הזה אין לך ברירה ואתה תצטרך לפתוח עוד מכשיר חדש הבעיה במחשבים לא חזקים במיוחד או בסשאן מרובה פלאגים שהמחשב לא עומד לפעמים בעומס של ריבוי פלאגים (VST) יש כמה פיתרונות , אחד זה פרייז (קיים מגירסא 3 ומעלה) יש לך ליד כל מכשיר מין סימון של קרח , את יכול בליחצה עליו ל"הקפיא" את פעולות המכשיר ואת השמע ממנו (מה שבעצם קורה זה שהקיובייס מקליט את המכשיר) ואז כשתצטרך לשחק עם הפריסטים שלו או עם המידי שלו תמיד תוכל להוציא אותו מ"שנת החורף" שלו. אופציה נוספת זה פשוט לעשות אקספורט לתוך התוכנה של הערוץ , ואז להעיף את המכשיר ולהשאיר את הMIDI לגיבוי בד"כ מומלץ לכתוב בתוך ערוץ המידי (NOTEPAD) את המכשיר והפריסט איתו עבדת כדי שתוכל לשחזר במדוייק במקרה הצורך בהצלחה שיהיה נ.ב חלק מהבעיות שציינת פה נפתרו בקיובייס 4 ע"י הוספת ערוץ אינסטרומנט שכבר מכיל את הכלי בתוכו

randomO

New member
אני לא יודע מה הבעיה אצלי

כי לפי מה שאתה אומר, קודם כל הויאסטי כן תומך במס' ערוצים שנית פתחתי רק את הויאסטי הספציפי הזה בתור התחלה.. כבר בערוץ מידי השני שאני רוצה יש לי בעיות.. אז כניראה בטח תגיד שהמחשב שלי חלש אז השאלה היא מה זה מחשב חלש? יש לי פנטיום 4 של אינטל דיול קור, 2 ג'יגה ראם וכרטיס קול שאמור להיות מספיק טוב ומספיק מקום בהארדיסק. קשה לי להאמין שיש לו בעיה כבר מהערוץ מידי השני.. יכול להיות שאני עושה איזשהי פעולה לא נכונה פשוט בהגדרת ערוץ בקיובייס או בויאסטי ?

שתי שאלות

התוכנה חוקית? הVST חוקי? המון באגים נוצרים בגלל אי חוקיות (הפיצוח לא מספיק טוב) ולפעמים אפילו החברות עצמן שמות פלאגים תקולים כדי לגרום לך לרצות לקנות תענה לי על השאלות האלו ונמשיך מפה

randomO

New member
לצערי לא

אם אתה בכל זאת יכול לעזור לי.. אז אני רק רוצה לדעת אם זאת הצורה הנכונה לעשות את הדברים: לעלות את הויאסטי, לטעון כלי לתוכו והוא מוגדר אוטו' כערוץ מידי 1 וככה גם בקיובייס. ברגע שאני טוען כלי נוסף לויאסטי אני מגדיר אותו כערוץ מידי 2 בויאסטי ובקיובייס כשאני פותח ערוץ מידי חדש גם לדאוג שיהיה תואם לערוץ בשבויאסטי. וחוץ מיזה להגדיר את האין ואאוט של הערוציי מידי בקיובייס לויאסטי עצמו..

אז פה הבעיה שלך

לצערי חוץ מלקנות חוקית יש לך בעיה ....סורי לגבי מה ששאלת , אם אתה רוצה שהVST יבין את המידי אז מן הסתם תסמן את אותם כניסות המידי לגבי הIN והOUT אז ככה IN של הערוץ מגיע מכניסת המידי שלך (מקלדת שליטה וכאלה) הOUT של הערות הולך לVST שאתה רוצה לעבוד עליו האם זה מה שרצית לדעת ?

randomO

New member
זה חלק

מה שבנוסף רציתי לדעת- נניח טענתי עכשיו לתוך ויאסטי חמישה כלי נגינה שונים אז יש לכל כלי נגינה (בתוך אותו ויאסטי) בקטן ככה בצד משהו שניקרא midi ch ושם אני בוחר לפי סדר 1,2,3,... ובקיובייס אני פותח 5 ערוצי מידי חדשים וגם שם אני מגדיר את מס' הערוצים ל1,2,3... ואז תאורטית מה שמנוגן בויאסטי בערוץ 1 ילך לערוץ אחד בקיובייס ומה שבערוץ 2 בויאסטי ילך לערוץ 2 בקיובייס וכך הלאה? אני פשוט רוצה לדעת שאני עושה את הפעולות נכון.. ואני שוב מדגיש שמדובר בויאסטי אחד.. אני לא פותח כמה.. פשוט בתוך הויאסטי אפשר לטעון כלי נגינה.. בכל מיקרה, תודה רבה על העזרה, שי.

למעלה