שאלה לגבי תכונה.

winnerm874

New member
שאלה לגבי תכונה.

חיפשתי כמה תוכנות לבניית משחק מחשב. ראיתי כמה אבל לא ראיתי אחת שמתאימה ליצירת משחק ספורט. אני רוצה ליצור משחק ספורט (כדורגל) . איזה תוכנה טובה יש בשבילי??

De-Panther

New member
תלוי איזה אתה רוצה... משחק כדורגל דו מימדי יש

מספיק תוכנות שתוכל להכין איתן משחק כזה(גיימייקר ודומותיה) אם אתה רוצה תלת מימדי... תלמד תכנות
כי משחק רציני לא יצא לך מתוכנות לפיתוח משחקים

HackMachine

New member
תמיד עדיף ידע בתכנות

גם בתוכנות של יצירת משחקים כדאי לדעת תכנות בסיסי (לפחות אלגוריתמיקה). הן יותר עוזרות כסביבת עבודה "קלילה" ליצירת המשחק. אבל כמובן שאי אפשר לעשות איתן דברים רציניים. אולי משחקים ברמה של אמצע שנות ה 90.

winnerm874

New member
2 שאלות.

1) על איזה תכונה מתבססת על גרפיקה של אמצע שנות ה90?? 2) איפה לומדים "משחקולוגיה" - מה צריך להיות במסגרת הלמידה כדי להגיע למקסימום?.

HackMachine

New member
אז ככה

1) דו מימד, או תלת מימד מאוד פרמיטיבי. כלומר ללא SHADERS ויכולות גרפיות מתקדמות אחרות. בנוסף לכך שמעבר למגבלות של המנוע הגראפי יש מגנלות אחרות כמו אנימציה דינאמית משהו שהוא דווקא חשוב במשחק כדורגל (אתה רוצה שהדמויות יזוזו יפה על המסך, יבעטו בכדור ולא באוויר, ויעשו כל מיני תנועות של אינטראקציה) כמובן שזה אולי פחות חשוב לפעם ראשונה שבונים משחק אבל כדאי לקחת את זה בחשבון. וכמובן שעם התוכנות האלה לא לומדים לתכנת (אולי קצת) ככה שזה לא כיוון טוב במיוחד למישהו שרוצה את התחום הזה כקריירה. 2) אני לא חושב ששום "קורס" יכול ללמד מישהו לבנות משחקים. זה אולי יעזור קצת בשביל לקבל הבנה על איך משחק בנוי או השתלמות למישהו שכבר יודע לתכנת. אבל בסופו של דבר צריך ידע טוב עד מעולה בתכנות ואלגוריתמיקה. לא משנה ספציפית באיזו שפה כותבים את המשחק העיקר שזו תהיה שפה גמישה מספיק. (למשל C++ או .NET). חוץ מזה שמשחקים זה דווקא בין הדברים היותר קשים לתכנת כי מדובר בתוכנה דינאמית ושעובדת באופן רציף (בניגוד לרוב האפליקציות שהאינטראקציה עם המשתמש היא רק להזנת נתונים פה ושם או שינוי חלונות).

eynetane

New member
אני דווקא חושב שמשחקולוגיה אפשר ללמוד

כמו בכל אומנות אחרת יש חלק שתלוי ביכולות אישיות, א-פריוריות אם תרצו, ויש חלקים שניתן ללמוד ולפתח, כמו שעושים לגבי אומנויות אחרות בכל מקום בעולם. בארץ יש את מכללת בית ברל ואת המכון הטכנולוגי בחולון שמציעים לימודים אקדמיים בתחום. קורסים כמו אלו שמוצעים שם בהחלט יכולים לשפר את מה שתוכל לעשות.

HackMachine

New member
מה שנראה לי מגוחך בכל העניין

שאיך אנשים שמעולם לא עבדו מעולם בתעשיה מסוגלים ללמד את התחום הזה? והסיכויים שהם באמת עבדו בתעשיה הם אפסיים.. כי היא לא קיימת בישראל. וגם אם הם עבדו בתחום הסלולר או המשחקים של HOT אז עם כל הכבוד יש דרך ארוכה בין זה לבין פיתוח רציני של משחקים. אני יודע כי עבדתי בזה בעצמי.

eynetane

New member
תבדוק ת'רשימות

יש בארץ כבר עשרות חברות משחקים. נכון, רובן קטנות והאחרות מפתחות בעיקר טכנולוגיה, אבל אי אפשר להגיד שאין פה ידע כלל. אגב יש גם אנשים שעשו משחקים וכו' בחול וחזרו לארץ עם ידע - אני מכיר שלושה אז בטח יש עוד. וכן, יש בארץ גם אנשים שעשו משחקים, ואחד מהם, למשל הוא ראש החוג בבית ברל (שיצא לי לעבוד איתו על פרוייקט אחר) אגב ללמד משחקים זה לא רק ללמד משחקים. בחוק למשחקולוגיה יש אנשים שמלמדים לתכנת ויש אנשים שמלמדים גרפיקה. הסטודנט עושה אינטגרציה של המקצועות. עכשיו אני לא אגיד לך שהרמה פה היא משהו שישים אותך ישר בתפקיד מפתח בבליזארד, אבל זה בטח יותר טוב מלגשת לעניין בלי לדעת שום תיאוריה על כלום...

HackMachine

New member
הסתכלתי דווקא על רשימת המרצים

חוץ מאחד או שניים מתחום המשחקים רובם מרצים "רגילים". הייתי מצפה שלקורס שממתג את עצמו הקורס למשחקים יהיה יותר מרצים שהתעסקו בתחום בחברות גדולות. יכול מאוד להיות שאני טועה. ככה אני רואה את הדברים

eynetane

New member
זה כך גם בקבוצת כדורגל

יש מאמן כדורגל אחד, אבל גם מאמני כושר, פסיכולוגים, וכו'. כל אחד עובד על אספקט אחר במטרה לגרום לשחקן לשחק טוב יותר.... אבל לא כולם מבינים כדורגל.

HackMachine

New member
דוגמה קצת בעייתית

כי מאמני כושר של כדורגלנים אמורים להבין בכדורגל. אחרת הם עלולים לנפח את השחקנים עד כדי שהם לא יוכלו לרוץ. ופסיכולוגים הם לא ממש מורים הם רק שם בשביל תמיכה נפשית (שתמיד אני אומר שצריך כאלה גם בלימודים!
) .

Reilak

New member
יש משהו בדבריך אבל...

אני חושב שיש מקום גם לצד של תיאוריה נטו. אתה בא ממקום של ניסיון בתעשיה באיך לבנות מעשית משחק, אבל יש המון דברים שאפשר ללמד והם איך לעשות משחק: עיצוב שלבים, העברת סיפור, מכניקות משחק ועוד המון דברים תיאורטיים אבל חשובים (לדעתי) שאתה בונה משחק. שאלה שכן אמורה להיות רלוונטית זה לא "האם האנשים האלה עבדו בתעשיה?" אלא "מה מקור החומר המעשי?"

למעלה