שאלה לגבי תזונה

מגהול1

New member
שאלה לגבי תזונה

אהלן

אני מסיים עוד מעט דיאטה (במהלכה צמצמתי את צריכת הפחמימות) ורוצה לעבוד על העלאת מסת השריר. בגדול, מה השינוי הנדרש בתזונה? יותר חלבון? יותר פחמימות? גם וגם?

אם צריך להגדיל את כמות הפחמימות, איך אני מוודא שאותן פחמימות אכן משרתות את המטרה ולא "הורסות לי את הדיאטה"? האם עצם אימוני הכוח דואג לכך? אציין שגנטית אני נוטה יותר להשמנה מאשר להיות "שחיף" ומכאן החשש שלי.

תודה ושבוע טוב.

alien life form

New member
תלוי מה אתה אוכל עכשיו וכמה אתה מתכוון להתאמן

כדאי מאד לדבר עם תזונאי ספורט שיתאים לך דיאטה אישית. ייתכן שתצטרך לקבל כמה תוספי מזון בהתאם למה שאתה אוכל.
אם אתה רוצה לשמור על המשקל הנוכחי ולא להמשיך לרדת אז כנראה שתצטרך להגדיל את כמות הקלוריות לנקודת שווי המשקל החדשה שלך. שעת אימון במשקולות שורפת 200-600 קלוריות תלוי באדם ובאינטנסיביות האימון. אם תשלב אירובי אז זה אפילו יותר. אם התזונה שלך טובה ומאוזנת אז לא בטוח שצריך בכלל לשנות את ההרכב, רק את הכמויות.
באופן כללי אם אתה מתאמן חזק במשקולות 5 ימים בשבוע, כשעה-שעה וחצי ברוטו ביום אז תצטרך לצרוך בערך 1.5 עד 2 גר' חלבונים ביום. רצוי לשים לב לחלבונים איכותיים. אלה באים מביצים, מוצרי חלב, סויה, שיבולת שועל וכמובן בשר. אם אתה לא גיע לכמות הזאת, אפשר לקנות בחנויות טבע תוספי חלבון כמו חלבון מי גבינה או חלבון סויה שבאים בצורת אבקה להכנת משקה.

למעלה